iyibilgi, Mesrob'un Türk med" /> iyibilgi, Mesrob'un Türk med"/>

En Sıcak Konular

Görmezden geldiğimiz o açıklama!

15 Ekim 2007 14:42 tsi
Görmezden geldiğimiz o açıklama! ABD Temsilciler Meclisi'nde 'sözde' Ermeni soykırımı yasa tasarısının onaylandığı bu dönemde, Türkiye Ermenilerinin temsilcisi ve Patriği Mesrob II, ABD'de bir Üniversite'de konuşturulmadı. iyibilgi, Mesrob'un Türk med

 

Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob II, ABD Temsilciler Meclisi'nin Dış İlişkiler Komitesi'nde kabul edilen "Ermeni soykırımı" tasarısına karşı olduklarını söyledi.

Milliyet'te yer alan habere göre tatil için geldiği Demre'de, Noel Baba Kilisesi'ni ziyaret eden Mesrob II, "Türkiye'deki Ermeni asıllı Türk vatandaşlarının bu konunun dışında tutulmasını hep talep ediyorum.

Bu, ABD'de, içi politik olan ve sürekli gündeme getirilen bir yasa. Türkiye'deki Ermeni asıllı Türk vatandaşlarının bununla ilgisi yoktur. Hepimiz bu yasa tasarısına karşıyız" diye konuştu. Mesrob II, "Yasa tasarısı ABD Temsilciler Meclisi'ne gelirse tavrınız ne olacak?" sorusuna da şu yanıtı verdi:
"Bu yasa, Türkiye'de yaşayan Ermeni asıllı Türk vatandaşlarının yaşamını etkileyeceği için endişeliyiz. Bu yasaya sürekli karşı olduk. Amerika'daki gerekli mercilere gerekeni yazacağız. Çıkmaması için gerekli çalışmayı yapacağız. Bu sorunun çözümü olarak, insanların birbirini daha çok tanıması, Ermenistan ve Türkiye arasındaki karşılıklı ilişki ve ziyaretlerin artırılması gerekir.

Ermenistan tarafında bir önyargı var. Bu önyargının kaldırılması için karşılıklı ziyaretlerin önemine inanıyorum. Bu konu tarihçilere bırakılmalı. Başbakan Erdoğan'ın önerisine ne yazık ki Ermenistan tarafında sıcak bakılmadı. Bu önemli bir teklifti."



Bu haber 638 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,497 µs