En Sıcak Konular

Aklınızdan ayırmayın: Ekonomik ve politik ajandanız!

15 Ekim 2007 12:18 tsi
Aklınızdan ayırmayın: Ekonomik ve politik ajandanız! Bu hafta başka hafta. Türkiye hemen her alanda en sıkışık mesai günlerini yaşayacağı bir haftaya başlıyor. Ekonomi, iç-dış politika ve güvenlik alanında aynı anda önemli adımlar atılacak. Ankara’da herkes yorgun düşecek. Sizin yorgun düşmemeniz için

Hani “dakika 1 gol 1” denir ya, daha siz bu satırları okurken haftanın ilk saatlerinde Bakanlar Kurulu toplanmış bulunuyor. Ama bu daha hiçbir şey değil. Çünkü tüm hafta böyle geçecek.

En iyisi siz iyibilgi’nin “Türkiye politik, ekonomik, güvenlik rehberi”ni bir okuyun. Hangi programı izleyip izlemeyeceğinize, ülkede neler olduğu ve olacağına, paranızın durumuna rahat rahat bakın.

Türkiye için kısa sayılabilecek (!) bir bayram tatili oldu ama bu mola önemliydi. Çünkü başlayan hafta o rahatlığı hemen silip süpürecek. İşte haftanın-sonuçları ile birlikte düşünülmesi gereken-panaroması:

Dedeğimiz gibi şu anda Bakanlar Kurulu başlamış bulunuyor. Yani haftanın ilk ve önemli toplantısı o. Ama önce genel olarak bir bakalım. Yarın Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplanacak ve “faiz indirimi”ni görüşecek.

Ekonomi çevreleri ve herkes için ne kadar önemli olduğunu söylemeye sanırız gerek yok. Zira tüm temel ekonomik göstergeleri etkileyecek bir toplantı. Üstelik hafta içindeki başka ekonomi toplantıları ile de bağı var.

Çarşamba günü 2008 bütçesi TBMM’ye gelecek. Bütçenin gece yarısına kadar Meclis’e sunulması gerekiyor. Detaylarına gireceğiz ama aynı gün (belki bütçe nedeniyle Perşembe’ye de kayabilir) gözden geçirme çalışmaları nedeniyle Ankara’da bulunan IMF Türkiye’den ayrılacak. Açıklamalara dikkat.

Bakanlar Kurulu’nda ise en önemli konulardan biri, yani “tezkere” görüşülecek. Bugün Kuzey Irak’ı sınır ötesi operasyon için gerekli tezkerinin Bakanlar Kurulu’ndan çıkması ve TBMM’ye gönderilmesi gerekiyor.

Çıkması muhtemelen bugün gerçekleşecek ama TBMM’ye “hemen” gönderilmesinde bir acele yok. Zira TBMM yarın meşgul olacak. Meclis Genel Kurulu’nda Salı günü bir başka önemli konunun oylaması var.

AKP’nin hazırladığı anayasa değişikliğinin ikinci tur oylaması da Salı günü yapılacak. Bunlar hemen yakın işler ama az uzakta da önemli gündem maddeleri var. Yani hafta bitince dinleriniz diyemeyeceğiz.

21 Ekim Pazar günü referandum var! Şu sıralar unutulmuş gibi ama tüm ülke bu Pazar günü sandık başına gidecek. İşte bunun için “propaganda konuşmaları” dönemi başlıyor. Ne zaman mı? O da bugünden itibaren!

Dahası Türkiye’yi ilgilendiren bu konuların yurt dışında yapılacak işleri de var. 20-22 Ekim tarihleri arasında Washington’da olmamız gerekiyor. Çünkü IMF ve Dünya Bankası toplantıları yapılacak.

Bu haftanın genel hatları böyle. Ama unutmayın size şimdilik sadece “rehber” verdik. Bu maddelerin her biri kendi içinde bir çok açılım ve yeni işler, incelikler taşıyor. İyibilgi hepsinin perde arkasını saat saat size yansıtacak.



Bu haber 455 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,240 µs