En Sıcak Konular

Dağdaki teröristin ailesine her ay 300 euro

15 Ekim 2007 11:17 tsi
PKK'nın, dağdaki teröristlerin ailelerine her ay düzenli olarak para gönderdiği belirlendi.

TÜRKİYE'DE gerçekleştirdiği saldırılarda ABD menşeli silahlar kullandığı ortaya çıkan terör örgütü PKK'nın, dağdaki teröristlerin ailelerine her ay düzenli olarak para gönderdiği belirlendi. Avrupa ülkelerindeki bankalardan örgüt militanlarının ailelerine düzenli olarak para yardımı yapan PKK'nın, bu ülkelerde faaliyet kendi kontrolündeki sözde yardım derneklerini ve sivil toplum kuruluşlarını kullandığı belirlendi.

MASAK TESPİT ETTİ

SON skandal Maliye Bakanlığı'na bağlı Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) tarafından ortaya çıkarıldı. Geçtiğimiz yıl tutuklanan örgüt üyesinin üzerinden Euro çıkması üzerine, emniyet, MASAK'tan yardım istedi. MASAK da, örgüt üyesinin hesaplarını mercek altına aldı. Yapılan incelemede, örgüt üyesine Avrupa'da faaliyet gösteren bir yardım kuruluşundan para transferi yapıldığı belirlendi. Bunun üzerine, MASAK söz konusu yardım kuruluşunun, Türkiye'ye yaptığı tüm transferleri mercek altına aldı.

PARAYI ALIP EYLEM YAPIYORLAR

YAPILAN incelemelerde, aynı yardım kuruluşunun terör örgütü ile bağlantısı bulunan 9 kişiye daha düzenli para transferi yaptığı belirlendi. MASAK, bu bulgular üzerine emniyet güçlerinden yardım alarak, PKK ile doğrudan bağlantısı olmayan ancak düzenli olarak hesaplarına yardım kuruluşundan para gönderilen kişileri araştırdı. Yapılan araştırmanın sonucunda, Avrupa'da faaliyet gösteren yardım kuruluşundan düzenli para alan 37 kişinin, birinci dereceden örgüt üyesi kişilerin akrabası olduğu tespit edildi. Maaş alan kişilerin, yurt içinde yapılan PKK yanlısı eylemlere karıştıkları da belirlendi.

MİKTAR DÜŞÜK TUTULMUŞ

MASAK tarafından para transferleri ile ilgili yapılan incelemelerde, Avrupa'daki yardım kuruluşlarından Türkiye'ye yapılan para transferlerin 200-300 Euro gibi düşük tutarlarda olduğu saptandı. Hesap hareketlerinde şüphe uyandırmamak için miktarların düşük tutulduğu saptandı. MASAK'ın sadece bir yardım kuruluşunu kullanarak yaptığı transferlerin, PKK tarafından Türkiye'deki örgüt yanlısı kişilere yapılan yardımların küçük bir bölümü olduğu tahmin ediliyor.

OPERASYON GENİŞLİYOR

MASAK, bu olayın ardından, Avrupa'daki yardım kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinden yapılan tüm transferleri mercek altına aldı. Bu konuda, istihbarat birimleri, BDDK ve Merkez Bankası'ndan da teknik destek alınıyor. Derinleştirilen araştırmalar sonucunda, Türkiye'de PKK'dan para yardımı alan kişilerin tamamının tespit edilerek, PKK'ya parasal açıdan da büyük bir darbe vurulması planlanıyor.

Vatan



Bu haber 615 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,047 µs