En Sıcak Konular

Çıkış stratejisi: 7 puan alır finallere gideriz

15 Ekim 2007 10:13 tsi
Çıkış stratejisi: 7 puan alır finallere gideriz Malta'dan sonra grubun en zayıf takımlarından Moldova ile de berabere kalarak herkesi şaşkına çeviren A Milli Takımımız'da, Teknik Direktör Fatih Terim, gruptan çıkmanın reçetesini yazdı.

Ortada bir kriz olduğunu ve krizi iyi yöneteceğini söyleyen Terim, Yunanistan ve Bosna Hersek'i yenip, Norveç'ten de bir puan alarak finallere katılmanın hesaplarını yapıyor.  
 
A Milli Takım'ın Moldova ile 1-1 berabere kalması, Teknik Direktör Fatih Terim'e 2008 Avrupa Şampiyonası'na gitme planlarını yeniden yaptırıyor. Terim, İstanbul'da Yunanistan ve Bosna-Hersek'i yenip deplasmanda da Norveç'ten bir puan alarak 2008 Avrupa Şampiyonası'na katılmayı hesaplıyor. Çarşamba günü Ali Sami Yen'de Yunanistan'la berabere kalmamız veya yenilmemiz halinde ise bu kez deplasmanda Norveç karşısında mutlaka galibiyete ihtiyacımız olacak. Bu yüzden Fatih Terim, Yunanistan maçına çok büyük önem veriyor. Tecrübeli teknik adam, "Şu anda bir kriz var. Biz de bu krizi en iyi şekilde yöneteceğiz. Üç gün sonra çok önemli bir Yunanistan maçımız var. Bu karşılaşmayı kazandığımız takdirde yeniden avantajlı duruma geçeriz. Norveç deplasmanda bizi yenecek diye bir kural yok. Herkes rahat olsun. Kalan 3 maçtan 7 puan alır, finallere gideriz." diyerek 2008 Avrupa Şampiyonası'na nasıl gidebileceğimizin rotasını çizdi.

Terim dert yandı: Ne yapsak olmuyor

Gruba süper bir başlangıç yapan Türkiye'de son 4 maçta adeta işler tersine döndü. Malta, Macaristan, Moldova ve Yunanistan'ı yenen Ay-Yıldızlı ekibimiz, Norveç ile başlayan bir gerileme sürecine geçti. Bosna Hersek'e yenilen Milli Takım, Norveç, Malta ve Moldova ile de berabere kaldı. Bu dönemde sadece Macaristan karşısında üç puanla ayrılabildik. Fatih Terim, ne kadar kadroda ve sistemde değişiklere gitse de bir türlü sahada sonuç alamadı. 1-1 biten Moldova karşısında oldukça moralsiz gözüken Terim, karşısına çıkan bir gazeteciye, "Görüyorsunuz işte, ne yapsak olmuyor. Ne yapacağımızı şaşırdık.? İnanılmaz hatalı goller yerken bir metreden topu dışarı atıyoruz." diyerek kötü sonuçlar karşısındaki çaresizliğini ortaya koydu. A Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, haziran ayında 3-2 yenildiğimiz Bosna-Hersek maçından sonra Yunanistan'a kaptırdığımız liderlik koltuğunu ekim ayında yeniden devralacağımızı iddia etmişti. Terim, bu inancını da Bosna-Hersek maçından sonra Almanya'da düzenlediği basın toplantısında, "Bosna-Hersek karşısında hiç ummadığımız bir 3 puan kaybettik; ama ekim ayında yeniden liderlik koltuğuna oturacağız. Bugün bunu buradan söylüyorum. Ekim ayı geldiğinde de hepiniz göreceksiniz." diyerek çok iddialı bir açıklama yapmıştı.

Ekim ayı geldi, ancak Türkiye liderlik koltuğuna oturamadı. Fatih Terim'in Bosna Hersek maçından sonra kafasında yaptığı hesaplar tutmadı. Malta, Macaristan ve Moldova karşısında 3'er puanla ayrılacağımız hesaplayan Terim, Yunanistan'ı da İstanbul'da yenerek liderlik koltuğunu yeniden ele geçireceğimize inanıyordu. Ancak hesaplar tutmadı. Ay-Yıldızlı takım, hiç hesapta olmayan puan kayıpları yaşadı. Malta ve Moldova karşısında 4 puan birden bırakınca Türkiye, liderlik koltuğundan da oldu. Eğer bu puanları hanemize yazdırmış olsaydık, şu anda averajla 22 puanlı Yunanistan'ın önünde lider olacaktık. Milli Takım, çarşamba günü de Yunanistan'ı İstanbul'da devirerek puan farkıyla 2008 Avrupa Şampiyonası yolunda önemli bir avantaj elde edecekti. Ancak şu anda 4 puan gerisine düştüğümüz Yunanistan'ı yensek bile liderlik koltuğuna oturamayacağız. Fatih Terim, Moldova maçından sonra da yaptığı açıklamada, "Ekim ayında lider oluruz derken Malta ile Moldova maçında kaybedeceğimiz puanlar aklımda yoktu." dedi.

Bu arada Malta maçından sonra yoğun bir eleştiri alan Ay-Yıldızlı oyuncular, 3-0'lık Macaristan maçından sonra bile medyaya açıklama yapmamıştı. Ay-Yıldızlı oyuncular, basına konuşmama geleneğini Moldova maçından sonra da sürdürdü. Moldova maçında sakatlanan kaleci Hakan Arıkan kadrodan çıkarıldı.

Milli Takım ve Federasyon'dan 2 milyonluk bağış
Özel bir televizyon şirketinin organizatörlüğünde, şehitlerimiz için başlatılan yardım kampanyasına, Milli Takım oyuncuları ve federasyon da katıldı. Milli Takımlar Başsorumlusu Fatih Terim'in de katıldığı canlı yayında, işadamları ve sanatçılar bağış kuyruğuna girdi. Kampanyaya önayak olan Terim, Milli Takım olarak kampanyaya 1 milyon YTL bağışladıklarını söyledi. Türkiye Futbol Federasyonu da 1 milyon YTL ile katıldı kampanyaya. Fenerbahçe Kulübü de 1 milyon YTL bağışlarken, spor yazarı Ömer Üründül de 30 bin dolar bağışladı. Bursaspor eski Başkanı Levent Kızıl da şehitlerimizin yakınlarına 25 bin dolar bağışta bulundu. Galatasaray'ın efsanevi başkanlarından Selahattin Beyazıt da 1 milyon YTL ile kampanyaya katıldı. Program daha bir saati doldurmadan 70 binin üzerinde bir katılım gerçekleşmiş ve 20 milyon YTL civarında bağış toplanmıştı.

Haluk Ulusoy uçakta moral takviyesi yaptı
Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, A Milli Takım kafilesinin yurda dönüşünde uçakta yaptığı konuşmada, futbolculara moral takviyesi yaptı. Moldova maçının artık geride kaldığını, fakat önemli bir iki puan kaybetmenin üzüntüsünü hep birlikte yaşadıklarını söyleyen Ulusoy, "Moldova maçının üzüntüsünü Türkiye'ye gidene kadar dilediğince yaşayın, kendinizle hesaplaşın. Ancak ülkemize ayak basar basmaz, Yunanistan maçını düşünmeye başlayın. Türk milleti sizden yeni bir zafer bekliyor. Kendinizi buna hazırlayın. Bu maçın önemini benim size anlatmama gerek yok. Biz size güveniyoruz, Türk milleti de size güveniyor. Fakat son maçlarımızda onları yeterince mutlu edemedik. İşte size bulunmaz bir fırsat. Yunanistan'ı yenin, millete şu bayramın ardından yeni bir bayram havası yaşatın." dediği öğrenildi.

Hakan Şükür'ün eli sakatlandı
A Milli Futbol Takımı, Yunanistan maçının hazırlıklarına, Moldova dönüşü hemen başladı. Yağmur altında yapılan çalışma sırasında girdiği ikili mücadele sonrasında sakatlanan Hakan Şükür, idmanı yarıda bıraktı. Hastaneye götürülen milli futbolcunun yapılan ilk kontrolünde, el ayası zarında zedelenme ve kanama belirlendi ve eli koruma amacıyla atele alındı. Milli takım doktoru Cengiz Dinç, yarın yapılacak kontrolün ardından Hakan Şükür'ün kesin durumunun belli olacağını açıkladı.
 
Zaman



Bu haber 317 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,244 µs