En Sıcak Konular

İşte Amerika'nın soykırım sicili

15 Ekim 2007 09:52 tsi
İşte Amerika'nın soykırım sicili

Sözde Ermeni soykırım karar tasarısını Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde kabul ederek "Tarih hassasiyetini” ortaya koyan ABD yönetimi, kendi tarihindeki kanıtlanmış katliamlara gözlerini kapatıyor.

Tarihi olaylar hakkında 'oylamalarla' hükme varılamayacağı, bu alandaki araştırmaların, konunun uzmanı tarihçilere bırakılması gerektiği yönündeki çağrıları dikkate almayan ve sözde Ermeni soykırım karar tasarısını kabul ederek 'tarihi hassasiyetini' gösteren ABD Kongresi, kendi tarihindeki kanıtlanmış soykırım ve katliamlara karşı aynı duyarlılığı göstermiyor. Tarihi kızılderili katliamı, zenci köleliği ile lekelenmiş olan, Klu Klux Klan gibi insanlığın ırkçı örgütlere yataklık eden, modern tarihinde ise Vietnam'dan Afganistan'a, Irak'a kadar sayısız savaş ve çatışmaya neden olan ABD, tarihindeki bu lekelerle yüzleşmek yerine, başka ülkeleri insan hakları ihlaller ya da soykırımla suçlamayı tercih ediyor.

19. ASIRDAN FELLUCE'YE

ABD vatandaşı iki Yahudi gencin sahibi olduğu internet arama motoru 'Google'da yüzeysel bir arama yapıldığında bile ABD'nin sicilinin temiz olmadığı ortaya çıkıyor.

İşte ABD'nin işgal ve soykırım sicili:

1898: Meksika'yı işgal etti, aynı yıl Küba'ya girdi.. 1921: Nikaragua'yi isgal etti, Sandino ve 300 kişiyi katletti. 1945: Hiroşima ve Nagazaki kentlerine atom bombası attı, 250.000 kişiyi katletti. 1950-53: Yüz binlerce Koreli'yi katletti.

1954: Binlerce Guatemalalı'yı katletti.

1955: Endonezya, Laos, Kambocya'da çok sayıda CIA operasyonu düzenlendi.

1950-59: Küba'da 60.000 kişi ABD destekli Batista birliklerince katledildi.

1975: Vietnam'dan kovuldugunda ardında 170.000 ölü, 80.000 sakat, onbinlerce tecavüz olayı bıraktı. 1970-75'te Kamboçya ve Laos'ta 1.000.000 kişiyi katletti. 1983: Lübnan'da 14.000 deniz piyadesi binlerce kişiyi katletti ve aynı yıl Grenada'da yüzlerce kişiyi katletti.

1989: Panama'ya asker çıkarttı, 5.000 Panamalı'nın ölümüne sebep oldu. 1991: Irak'a saldırdı ve100.000'nin üzerinde Iraklı'nın öldü. 2003: Irak'ı işgal etti. Ve akan kan hâlâ durdurulamıyor.


80 milyon Kızılderiliden geriye 10 milyon kaldı

Amerika'nın yerlileri olan Kızılderililer, sömürgeciler kıtaya varmadan önce o topraklarda yaşamaktaydılar. “Beyaz adamlar” Yeni Dünya'ya vardıklarında dünyada toplam 400 milyon insan yaşıyordu. Bu insanların beşte biri ise bu kıtadaydı. Bugün Amerika'da çok az sayıda yerli yaşıyor. Yani 80 milyon Kızılderili'den 70 milyonu öldürülmek ve köle olarak satılmak suretiyle Amerika'dan silindi. Avrupalılar Amerikalı Kızılderilileri köle olarak satmak için gemilerle Avrupa'ya taşırlarken bir yandan da Afrikalıları aynı amaçla Amerika'ya taşıyorlardı.

yenişafak



Bu haber 528 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,274 µs