En Sıcak Konular

Pelosi, Ermeni tasarısında ısrarlı

15 Ekim 2007 09:09 tsi
Pelosi, Ermeni tasarısında ısrarlı

Temsilciler Meclisi'nin Demokrat Başkanı Nancy Pelosi, 'Bush'un çabası beni etkilemez' derken, yardımıcısı Hoyer, 'Bu soykırımı şimdiki Türk halkı değil, 100 yıl önce işlendi' dedi.

ABD Temsilciler Meclisi'ndeki Demokrat çoğunluk lideri Steny Hoyer,1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını içeren tasarının 16 Kasım'dan önce genel kurulda oylanacağınıbelirtirken, Temsilciler Meclisi'nin Demokrat Başkanı Nancy Pelosi, başkan George W. Bush'un tasarıya karşı çıkan çabalarının, bunu oylatma yönündeki kararlılığını etkilemediğini söyledi.

ABC Televizyonu'na konuşan Nancy Pelosi, George W. Bush yönetimin en üst düzeyde isimlerinin, tasarının genel kurulda kabul edilmesi durumunda Irak'taki ABD güçlerinin zor durumda kalacağı yönünde yaptığı uyarıların hatırlatılması üzerine, ''Askerlerimize asıl zarar veren kimi konular, değerlerimize ilişkin. Ülke olarak kim olduğumuzu deklare ettiğimizde ve bu dünyada ulusumuza duyulan saygıyı artırdığında, askerlerimiz daha iyi durumda olacak'' dedi.

Pelosi, bu çerçevede Bush ve yardımcılarının uyarılarının, tasarının oylanması yönündeki kararlılığını hiçbir biçimde değiştirmediğini dile getirerek, ''Tasarının, Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi'nden geçmesi durumunda genel kurula götürüleceğini söylemiştim'' diye konuştu. Pelosi, Bush'un tasarıya ilişkin doğrudan kendisini aramadığını da söyledi. Tasarı, komitede geçen çarşamba günü yapılan oylamada, 21'e karşı 27 oyla kabul edilmişti.

HOYER: ''TASARI, 16 KASIM'DAN ÖNCE GENEL KURULA GELECEK''

Bu arada Pelosi'nin başyardımcısı konumundaki Demokrat Parti'nin Temsilciler Meclisi'ndeki çoğunluk lideri Hoyer, Fox News Televizyonu'na yaptığı açıklamada, ''Genel kuruldaki oylamaların programını benhazırlıyorum ve bu tasarı, 16 Kasım'dan önce genel kurula gelecek'' dedi.

Hoyer, tasarının oylanması için zamanın hiç uygun olmadığı yönündeki eleştirilerin hatırlatılmasıüzerine, bunun için tam doğru bir zaman olmayacağını kaydederek, oylama kararını savundu ve ''Bu 'soykırım' şimdiki Türk halkı tarafından işlenmedi. Yaklaşık 100 yıl önce iç savaş ortamında oldu'' diye konuştu.

Hoyer, Türkiye'nin ABD için büyük önem taşıdığını, ancak ABD'nin Türkiye için öneminin daha da yaşamsal olduğunu savundu. Hoyer, terör örgütü PKK konusunda da, PKK'nın ABD tarafından terörist bir grup kabul edildiğini, ''Batı Irak'taki'' kamplarından Türkiye'ye saldırılar düzenlediğini ve Türkiye ile çalışılarak bu durumun önüne geçilmesi gerektiğini kaydederken, ''Türk Anayasası'nda yazarların ve milletvekillerinin hapse atılmasına yol açan bir hüküm bulunduğunu da'' ileri sürdü.

JOHN BOEHNER

Bu arada Bush yönetiminin tutumu doğrultusunda 1915 olaylarına ilişkin tasarının genel kurulda oylanmasına karşı çıkan Cumhuriyetçi Parti'nin Temsilciler Meclisi'ndeki azınlık lideri John Boehner,yine Fox News'a açıklamasında, söz konusu olayların 90 yıl önce meydana geldiğinin ve bunun niteliğinin,Washington'daki politikacılar değil, tarihçiler tarafından belirlenmesi gerektiğini söyledi.

Boehner, bu ortamda, ''Bu tasarının genel kurula getirilmesi, Kongre'de bu yıl gördüğüm en sorumsuz şeyolabilir'' diye konuştu. Boehner, ''Türkiye, teröristlerle savaşımızda çok önemli bir müttefik. Türkler, dünyanın çok stratejikbir noktasında. Bizim çok iyi müttefiklerimiz. Türkler bu tasarıdan dolayı çok kızgın'' derken, Pelosi'nin tasarıyı oylatmamasını isteyerek, tasarının bu ortamda geçeceğinden emin olmadığını bildirdi.

haber7



Bu haber 175 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,785 µs