En Sıcak Konular

Faciayı bozuk telefon önledi

15 Ekim 2007 08:33 tsi
Siirt-Sivas-Ankara hattında içinde 300 yolcunun bulunduğu Güney Ekspresi'nin terör saldırısından şans eseri kurtulduğu ortaya çıktı.

PKK'lı teröristlerin trene yerleştirdiği 2 kilogram civarındaki A-4 tipi bombayı patlatmak üzere hazırladıkları düzenekteki cep telefonunun arıza yapması nedeniyle saldırıyı gerçekleştiremedikleri saptandı. Olayla ilgili gözaltına alınan 4 kişi, dün akşam saatlerinde adliyeye sevkedildi.
     
Geçtiğimiz çarşamba günü yolda arızalanınca tamir edilmek üzere TCDD 2. Bölge Lokomotif Şefliği Behiçbey-Marşandiz Lokomotif Bakım Atölyesi’ne getirilen Güney Ekspresi'ne ait lokomotifte görevlilerin yaptığı inceleme sonucu bir "şüpheli paket" ele geçirilmişti. Görevlilerin uyarısı üzerine pakete ilişkin araştırma yapan polis, içinde tahrip gücü yüksek A-4 tipi patlayıcı bulunduğunu belirleyerek, "şüpheli paketi" polis merkezine götürdü. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis dün Siirt'te 4 kişiyi gözaltına alarak Ankara'ya getirdi.
     
     
Cep telefonu arıza yaptı
     
Trenin, 22001 sayılı lokomotifine bağlı 9 vagon ve bu vagonlarda 300 yolcunun bulunduğu öğrenildi. PKK'lı teröristlerin, bombayı lokomotife Siirt Kurtalan'da yerleştirdikleri ve tren hareket ettikten bir süre sonra patlatmayı planladıkları anlaşıldı. Teröristlerin, cep telefonuyla irtibatlandırılmış elektrikli fünye ve plastik patlayıcıdan oluşan ve mıknatısla lokomotife tutturulan tahrip gücü yüksek bombayı tetikleyecek cep telefonunu aradıkları, ancak telefonun arızalanması nedeniyle bombayı aktif hale getiremedikleri saptandı.
     
     
Eylemi PKK adına yapacaktık
     
Operasyonlar çerçevesinde, olayla bağlantısı olduğu tespit edilen ve Siirt'in Eruh ilçesi nüfusuna kayıtlı oldukları belirlenen L.K, İ.S, Ö.S ve T.E adlı dört kişi dün akşam saatlerinde adliyeye sevk edilirken, bu kişilerin ev ve üst aramalarında terör örgütü PKK/Kongra-Gel ile ilişkilerini ispat eden çok sayıda belge ve doküman da ele geçirildi. Zanlıların ilk sorgularında da eylemi terör örgütü PKK adına gerçekleştirdiklerini itiraf ettikleri öğrenildi.

milliyet



Bu haber 406 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,358 µs