En Sıcak Konular

Tezkere bugün Meclis'te

15 Ekim 2007 08:02 tsi
Tezkere bugün Meclis'te Ramazan Bayramı sebebiyle çalışmalarına ara veren Meclis'i yoğun bir gündem bekliyor. Sınır ötesi operasyon tezkeresi ve referandum bu haftanın en önemli iki konu başlığı.

Kuzey Irak'a askerî harekât yapılmasına imkân veren tezkerenin bugün Bakanlar Kurulu'nda imzalanması, ardından da TBMM'ye sunulması bekleniyor. Açıklanan takvim aynen işlerse, tezkere hafta içinde Genel Kurul'da oylanacak. 1 yıl süreli operasyon iznine AK Parti, CHP ve MHP destek veriyor, DTP karşı çıkıyor. Ankara'nın gündemindeki diğer bir konu ise bütün partilerin katılımıyla 'teröre karşı ortak platform' kurmak. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın bu yöndeki çağrısına DTP de kısmen olumlu yaklaşıyor.

DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, "Bu olaylara daha sağduyulu ve akılcı yaklaşmak gerekir. Bütün partilerden milletvekilleri olarak bir araya gelip bir çağrı yapabiliriz. Şiddetin bir 'iç sorun' olduğunu ifade edelim ve olaya bu açıdan yaklaşalım. Sorunun askerî yöntemlerle değil, barış ve diyalogla çözüleceğine inanıyoruz." dedi. TBMM'yi bekleyen ikinci önemli konuyu 21 Ekim'deki referandumla ilgili değişiklik teklifi oluşturuyor. 'Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesini öngören anayasa paketinde değişiklik' öngören teklifin ikinci tur görüşmeleri yarın yapılacak. Genel Kurul'da oylanacak teklifin kanunlaşmasına ve 21 Ekim'deki referandum öncesi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanarak yürürlüğe girmesine kesin gözüyle bakılıyor. Teklifin geçtiğimiz çarşamba gerçekleştirilen ilk tur oylamasında CHP ve DSP dışındaki partilerden destek gelmişti. Teklif, 21 Ekim'de referanduma sunulacak anayasa değişikliği paketinde yer alan ve 11. cumhurbaşkanı seçimine ilişkin geçici 18 ve 19. maddelerin metinden çıkarılmasını öngörüyor. Öte yandan 2008 Yılı Bütçe Kanunu Tasarısı çarşamba günü TBMM'ye gelecek. Tasarı, ay sonuna doğru Maliye Bakanı Kemal Unakıtan tarafından Plan ve Bütçe Komisyonu'na sunulacak.

 
samanyolu haber



Bu haber 246 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    10,157 µs