En Sıcak Konular

Teröristlerin yeni hedefi yolcu treni

14 Ekim 2007 21:15 tsi
Teröristlerin yeni hedefi yolcu treni Son günlerde yaşanan terör olayları henüz sıcaklığını korurken, PKK militanlarının Güney Ekspresi’ni hedef seçtikleri ortaya çıktı. Faciayı cep telefonun çekmemesi önledi.

Lokomotife yerleştirilen ve cep telefonuyla patlatılması planlanan bomba, düzeneği harekete geçirecek cep telefonuna ulaşılamayınca patlatılamadı. Güney Ekspresi üzerindeki tahrip gücü yüksek bombayla Ankara’ya 300’ün üzerinde yolcu getirdi. İhbarı değerlendiren Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri, bombayı etkisiz hale getirdi ve olayla ilgisi bulunan 4 kişiyi yakaladı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nden yapılan açıklamada, 10 Ekim’de TCDD 2. Bölge Lokomotif Şefliği, Behiçbey-Marşandiz Lokomotif Bakım Atölyesi’nde bakımı yapılan bir tren çekicisinin altında şüpheli paket ihbarı alındığı belirtildi.

Bomba imha ve inceleme uzman ekiplerinin ihbarın ardından olay yerine geldiği belirtilen açıklamada, şüpheli paketin, cep telefonuyla irtibatlandırılmış elektrikli fünye ve plastik patlayıcıdan oluşan ve mıknatıs ile lokomotife tutturulan, tahrip gücü yüksek bir bomba olduğunun anlaşıldığı ve etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Açıklamada, bomba yerleştirilen 22001 sayılı lokomotifin 8 Ekim günü Siirt/Kurtalan-Sivas-Ankara hattında yolcu taşıyan Güney Ekspresi isimli trene bağlandığı, üzerindeki bombayla 9 adet vagon ve 300 yolcuyu Ankara’ya getirdiği ifade edildi.

Operasyonun, Ankara Emniyet Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanlığı ve Siirt Emniyet Müdürlüğü ile koordinasyon içinde yürütüldüğü belirtilen açıklamada, olayla bağlantılı olduğu tespit edilen I.K., İ.S, Ö.S, ve T.E adlı 4 kişinin üst aramalarında PKK-Kongra Gel terör örgütü ile ilişkilerini ispat eden çok sayıda belgenin de ele geçirildiği bildirildi.

Açıklamada, yakalanan kişilerin soruşturmalarında Güney Ekspresi treninin lokomotifine bomba koyduklarını ve tren hareket ettikten sonra bombayı patlatmayı planladıklarını söyledikleri ancak, bir arıza nedeniyle trene konan cep telefonunu arayıp ulaşamadıklarını itiraf ettikleri kaydedildi. Açıklamada ayrıca, 4 şüphelinin bugün adli makamlara sevk edildiği belirtildi.
 

 



Bu haber 293 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,991 µs