En Sıcak Konular

İmralı'ya cep sokan astsubay yakalandı

14 Ekim 2007 17:56 tsi
İmralı'ya cep sokan astsubay yakalandı Bir astsubay iki adet cep telefonu ile birlikte bir şarj aletini İmralı Adası’na sokmak isterken yakalandı. Bakanlık Astsubayı açığa aldı. İşte şok olayın ayrıntıları.

Bir astsubayın botlarının içine sakladığı iki cep telefonu ile bir şarj aletini teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın bulunduğu İmralı adasına sokmak isterken yakalandığı ortaya çıktı.

Görüntü ve ses kaydı yapabilen cep telefonları, x-ray cihazından geçerken fark edildi. Astsubay açığa alındı. Marmara ve Boğazlar Sahil Güvenlik Komutanlığı Komutası'ndaki TCSG-71 Sahil Güvenlik Botu'nda görevli astsubay A.A, İmralı Adası'na görevli olarak gönderildi. A.A, adaya girişi esnasında x-ray cihazından geçti. X-Ray cihazının sinyal vermesi üzerine A.A'nın üzeri arandı.

EMRE İTAATSİZLİK

Yapılan aramada A.A'nın çantasında bir adet Nokıa 5110 cep telefonu bulundu. A.A'nın sağ botunda bir adet 6600 cep telefonu bulunurken, sol botunun içinden de bir tane Nokia şarj makinesi çıktı. Telefonların görüntü ve ses kaydetme özelliklerinin de bulunduğu tespit edildi. A.A'nın İmralı Adası'na cep telefonları sokmak istemesi üzerine Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Askeri Savcılığı tarafından hakkında dava açıldı. Savcılık, A.A'nın “Kendisine tebliğ edilen emirlere rağmen, görüntü ve ses kaydı yapma imkanı bulunan cihazları birliğe sokmaya çalışarak emre itaatsizlik suçunu işlediği gerekçesiyle yargılanmasını istedi.

AÇIĞA ALINDI

A.A'nın Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde yargılanmasına başlanırken, Milli Savunma Bakanlığı da astsubayın “açığa alınmasını” kararlaştırdı. A.A, açığa alınmasına yönelik kararın iptali için Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'ne başvurdu. Davaya bakan AYİM 3'üncü Dairesi, TSK Personel Kanununa göre, MSB'nin hakkında emre itaatsiz suçundan dava açılan personeli açığa alabileceğini belirtti. Daire, kararında şöyle denildi : “TSK Persenol Kanuna göre açığa alıp almama Milli Savunma Bakanlığı'nın takdir yetkisindedir. Davacının yargılandığı suçun vasıf ve mahiyeti ve özellikle işlendiği yer dikkate alındığında Milli Savunma Bakanlığı'nın subjektif olarak yetkisini kullandığını söylemek mümkün değildir.”

gazeteport



Bu haber 585 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,806 µs