En Sıcak Konular

WP, kritik zamanlamaya dikkat çekti!

14 Ekim 2007 15:29 tsi
WP, kritik zamanlamaya dikkat çekti!

ABD'de yayımlanan The Washington Post gazetesi, Ermeni tasarısı hakkındaki gelişmelerle terör örgütü PKK'nin saldırılarının üst üste gelmesini böyle değerlendirdi.

ABD'de yayımlanan The Washington Post gazetesi, 1915 olaylarına ilişkin tasarı hakkındaki gelişmelerle terör örgütü PKK'nin saldırılarının üst üste gelmesinin Türk-Amerikan ilişkilerinde yarattığı zorluğa dikkati çekti.

Gazete, birinci sayfasında yayımladığı haber-yorumda, ABD ile Türkiye'nin iç politika ortamlarında, Ermeni lobisinin söz konusu tasarının Temsilciler Meclisinden geçmesi için çabalarını yoğunlaştırmasıyla Türkiye'de PKK'ya karşı sınır ötesi operasyon yapılması yönünde yükselen kamuoyu baskısının birleşerek uluslararası bir krize yol açtığını savundu.

"1915 olayları tasarısı ve PKK'nın artan saldırılarının, daha kötü bir zamanda birbiriyle çakışamayacağını" yazan gazete, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'in Türkiye'ye itidal tavsiyesinde bulunduğunu ve Başkan George W. Bush yönetiminin üst düzey isimlerinin görüşmeler için Türkiye'ye gönderildiğini hatırlatarak, buna karşılık Türk halkında ABD'ye yönelik öfkenin ileri boyutlarda olduğuna işaret etti. Haberde, Amerikalı yetkililerin, Türkiye'nin kuzey Irak'a sınır ötesi harekat düzenlememesi ve 1915 olayları tasarısına ilişkin de Türkiye'nin Irak'ta ABD'ye verdiği lojistik desteğin kesilmemesi için çalıştığı kaydedildi.

Gazete, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'in dış politika başdanışmanı milletvekili Egemen Bağış'in, "Türklerin tepkisinin sadece tasarıdan kaynaklanmadığı, ancak terör örgütü PKK'nın yol açtığı açık tehdit ortamı sürerken bir de tasarıyla hakaret edilmesinin bardağı taşırdığı" şeklindeki sözlerine dikkati çekti.

haber7



Bu haber 308 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,566 µs