En Sıcak Konular

CHP'den 'Mahkemeye gideriz' iması

14 Ekim 2007 14:50 tsi
CHP'den 'Mahkemeye gideriz' iması

Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde TBMM'deki oturumlara katılmayarak siyasi kaosa neden olan CHP şimdi de 21 Ekim'de yapılacak refaranduma katılmama kararı aldı...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, 21 Ekim'de yapılacak referandum oylamasına CHP olarak katılmayacaklarını açıkladı.

Şehit ailelerini ziyaret için Kars'a gelen CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, 21 Ekim'de yapılacak olana referandumun kargaşaya sebep olan bir duruma geldiğini ileri sürdü.

Öğüt, "Vatandaşlarımız gümrük kapılarında oy vermeye başlamışken 18'nci ve 19'ncu maddede 11'nci Cumhurbaşkanı ibaresinin çıkartılması hukuken ters bir olaydır. Aynı zamanda kısa bir dönemde referandumu yapmamın hiçbir anlamının olmadığını biliyoruz. Çünkü referandum hem hukuksal bir kargaşa hem de ülkemize 200 trilyon civarında bir yük getirecek. Bizim ülkemiz çok zengin bir ülke değil. Çok yoksul insanımız varken 200 trilyonu hiçbir anlamı olmayan bir seçime harcamanın yersiz olduğunu düşünüyoruz. Ama 18 ve 19'ncu maddelerde 11'nci Cumhurbaşkanını çıkartırken daha önce gümrüklerde vatandaşlarımızın oy kullanması yani bir vatandaşımızın hukuksal boyutunda itiraz edip, "ben oyumu kullandım, 11'nci Cumhurbaşkanına" deyip mahkemeye başvurursa ve mahkeme iptal ederse Türkiye yeni bir kaosun içine girecektir" dedi.

CHP olarak AK Parti'den referandumdan vazgeçmesini istediklerini fakat bunun yerine getirilmediğini de ifade eden Öğüt, "CHP olarak şunu söyledik, gelin bu referandumdan vazgeçin. Bunu mecliste düzenleme yapalım, kökten kaldıralım. Çünkü 11'nci Cumhurbaşkanını meclis seçti. 12'nci Cumhurbaşkanı için yine meclis karar alsın, yine halk seçsin, yine genel seçimler 5 yıldan 4 yıla insin diye AK Parti'ye teklif vermemize rağmen AK Parti bunu reddetti. Oylama devam ederken maddeleri değiştirmek, maç devam ederken kalenin yerini değiştirmeye benziyor. Bu da hukuk devletinin kurallarını çiğnemiş oluyorlar" diye konuştu.

Vatandaşların itirazlarının olması durumunda belli başlı sorunlarında yaşanacağına dikkat çeken Öğüt, şunları söyledi:

"Yarın öbür gün her hangi bir vatandaşımızın itirazı söz konusu olduğunda oy kullananlardan birisi bunun haklı olacağını hatta Türkiye'de olmasa bile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde kabul göreceğini düşünüyorum. Bu nedenle CHP olarak biz bu kargaşanın içerisine girmeden oylamayı kendi haline bırakacağız ve biz katılmayacağız. Böyle bir kararımız var."

haber7



Bu haber 300 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,186 µs