En Sıcak Konular

Erdoğan'dan İzmir'e çıkarma

14 Ekim 2007 14:46 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve 6 bakan, yarın İzmir'e çıkarma yapacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile beraberindeki 6 bakan, yarın Çeşme'de başlayıp 18 Ekim'e kadar sürecek olan EXPO 2015 1. Uluslararası "Herkes İçin Sağlık" konulu sempozyumun açılışına katılmak üzere İzmir'e gelecek.

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın yarın akşam, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Sanayi ve Ticaret Bakanı Mehmet Zafer Çağlayan ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile kente geleceğini belirtti.

Başbakan Erdoğan ile 6 bakanın havalimanından ardından Çeşme Sheraton Oteli'ne geçeceğini kaydeden Şengül, Başbakan Erdoğan'ın sempozyuma katılmak üzere Paris'ten gelecek olan Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Delegelerine 21.30'da yemek vereceğini ve burada bir konuşma yaptıktan sonra kentten ayrılacağını ifade etti.

EXPO'YA HÜKÜMETTEN DESTEK
EXPO 2015'in İzmir'de yapılması için Hükümetin gereken her şeyi yaptığını vurgulayan Şengül, bazı çevrelerin Hükümetin bu konuya yeterince destek vermediği yönündeki eleştirileri haksız bulduğunu ifade ederek, "Başbakanımız ve 6 bakanımızın bu etkinliğe katılması, Hükümetin EXPO'ya verdiği önemi gösteriyor" diye konuştu.

İl teşkilatı olarak da EXPO ile ilgili çalışmalar yaptıklarına değinen Şengül, "Kimin EXPO'ya destek verip vermediği ortada. Tanıtımla ilgili Büyükşehir Belediyesinin vermesi gereken paralar hala ödenmedi. Biz elimizden geleni yapıyoruz. Tek hedefimiz EXPO 2015'i İzmir'e kazandırmak" diye konuştu. Şengül, Başbakan Erdoğan'a Kuzey Çevre Yolu ile ilgili bir dosya vereceklerini, yolun Aliağa ilçesine kadar uzatılmasını talep edeceklerini sözlerine ekledi.

aktifhaber



Bu haber 567 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,495 µs