En Sıcak Konular

ABD'li komutandan Bush yönetimine ağır eleştiri

14 Ekim 2007 13:53 tsi
ABD'li komutandan Bush yönetimine ağır eleştiri
Emekli Korgeneral Sanchez, ülkesinin Irak'ta izlediği yanlış stratejiler yüzünden zafer kazanma ihtimalinin bulunmadığını belirterek, 'Yapabileceğimiz en iyi şey yenilgiye uğramamaktır' dedi

ABD'nin Irak'taki eski komutanı emekli Korgeneral Ricardo Sanchez, ABD Başkanı George W. Bush yönetimini Irak savaşı politikası nedeniyle ağır biçimde eleştirerek, Amerika'nın Irak'ta "sonu görünmeyen bir kâbus yaşadığını" söyledi.
Haziran 2003'ten itibaren bir yıllığına Irak'taki koalisyon askerlerini komuta eden Sanchez, önceki gün Arlington'da düzenlediği basın toplantısında, ABD'nin Irak'ta izlenen yanlış stratejiler yüzünden zafer kazanma ihtimalinin bulunmadığını belirterek, "Bu hatalı yöntemle yapabileceğimiz en iyi şey yenilgiye uğramamaktır" dedi. Sanchez, "Amerika'nın sonu görünmeyen bir kâbus yaşadığına şüphe yok. Bugünlerde Washington'da umut verici şeyler olmuyor" diye konuştu.


Liderler yozlaşmış
İsim vermeden yönetimi de eleştiren Sanchez, siyasi liderlerin "yetersiz" ve "yozlaşmış" olduğunu söyledi. Sanchez, Cumhuriyetçi Bush yönetimiyle birlikte Demokratik Parti'yi de eleştirdi ve her iki partiden liderlerin de tribünlere oynayarak ve siyasi çekişmelerle zaman harcayarak savaş alanındaki Amerikan askerlerinin hayatlarını riske attıklarını söyledi. Emekli komutan, "Benim mesleğimde, böyle liderler hemen görevden alınır ya da askeri mahkemeye gönderilir. Yönetim, Kongre ve özellikle Dışişleri Bakanlığı bu feci başarısızlığın sorumluluğunu omuzlarında taşımalıdır ve Amerikan halkı bunların hesabını sormalıdır" dedi.
Beyaz Saray sözcüsü Trey Bohn ise Sanchez'in suçlamalarına cevaben, "Ülkemize yaptığı hizmetleri takdirle karşılıyoruz. General Petraeus ve Büyükelçi Crocker'ın da söylediği gibi, yapılacak çok iş var, ancak Irak'ta ilerleme kaydediliyor. Biz de şu anda buna odaklanıyoruz" dedi.

İki Amerikan askeri öldü

Irak'ta düzenlenen bir havan topu saldırısında 2 Amerikan askerinin öldüğü bildirildi.
Amerikan ordusundan dün yapılan açıklamada, askerlerin başkent Bağdat yakınlarında 10 Ekim günü düzenlenen havan topu saldırısında öldükleri belirtildi.
Saldırıda 5 Amerikan askerinin de yaralandığının kaydedildiği açıklamada, olayla ilgili ayrıntı verilmedi.

milliyet



Bu haber 339 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,343 µs