En Sıcak Konular

Kübra'nın nikahında kuş uçurulmadı

14 Ekim 2007 13:48 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kızı Kübra ile Mehmet Sarımermer'in nikah töreni başladı. Salonuna çok özel kişilerin dışında hiç kimse alınmadı. Çevreye gazeteci yaklaştırılmıyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kızı Kübra Gül ile Mehmet Sarımermer'in nikâh töreni yapılıyor, Davetliler saat 11.00'den itibaren nikah töreninin yapılacağı İstanbul Gösteri ve Kongre Merkezi'ne alınmaya başlandı.

Saat 12.30'da başlayan nikah töreni, Abdullah Gül'ün isteği üzerine oldukça "sade" olarak hazırlandı. Salon beyaz güllerle donatılırken, çiftin salona özel ışık gösterisi ve kendi bestelettikleri müzik eşliğinde girmesi bekleniyor

NİKAH ŞAHİTLERİ ERDOĞAN VE ARINÇ

Çiftin nikahını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş kılacak. Nikah şahitleri ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eski TBMM Başkanı Manisa Millekvekili Bülent Arınç yapacak. Nikah töreni için aile yakınlarının yanı sıra siyaset, iş ve sanat dünyasından bin 910 kişiye davetiye gönderildi. Nikah törenine çiçek gönderilmemesi istenirken, dileyenler Kayseri’de oluşturulan ormana kendi adına ağaç dikebilecek.

Nikah töreninin ardından, akşam saatlerinde de Adile Sultan Yalısı'nda yalnızca aile fertlerinin ve akrabaların katılacağı 200 kişilik bir yemek verilecek.

GAZETECİLER ALANA YAKLAŞTIRILMIYOR

Bu arada, nikah için İstanbul Emniyeti de alarma geçti. Güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarılırken, toplam 7 bin polisin nikah boyunca görev yapacağı bildirildi. Bu polislerin 2 bini, trafikte görev alacak ve davetlilerin Kongre Merkezi'ne giriş çıkışlarında aksaklık yaşanmaması için çalışacak. Nikah törenini izlemek isteyen basın mensuplarının ise, İstanbul Gösteri ve Kongre Merkezi'ne yaklaşmasına izin verilmiyor.

HELİKOPTERLER VE MOBESE KAMERALARI İLE İZLENECEK

Kongre merkezi, havadan helikopterlerle ve MOBESE kameraları ile sürekli kontrol edilecek. Çevik Kuvvet ekipleri, sabahın erken saatlerinden itibaren, kongre merkezini güvenlik kordonu içerisine alırken, önlemler çerçevesinde nikaha iki arama noktasından girilecek.

Edinilen bilgilere göre, nikaha gelecek devlet başkanları, başbakanlar, bakanlar ve milletvekilleri sahil yolunu kullanacak. Bu sırada, 2 polis helikopteri kameralı kontrol uçuşu yapacak. Öte yandan, Dünya Ticaret Merkezi, CNR ve World of Wonders Oteli’nin çatısına keskin nişancılar yerleştirildi. Nikah töreni dolayısıyla Aksaray-Havalimanı arasında çalışan hafif metro da, seferini İstanbul Gösteri ve Kongre Merkezinin bulunduğu istasyonda durmadan gerçekleştirecek.

haber7



Bu haber 504 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,454 µs