En Sıcak Konular

Kaçırılan İsrailli askerler İran'da

14 Ekim 2007 12:57 tsi
İngiltere'de yayınlanan Eş Şark el Avsat gazetesi, Hizbullah tarafından kaçırılan 2 İsrailli askerin İran'a götürüldüğü iddiasında bulundu.

İngiltere'de Arapça yayımlanan Eş Şark El Avsat gazetesi, Hizbullah tarafından geçen yıl temmuz ayında Güney Lübnan sınırında kaçırılan 2 İsrailli askerin İran'a gönderildiğini öne sürdü.

Gazete, askerlerin kaçırılmasından kısa bir süre sonra, İran Devrim Muhafızlarının bir komutanınca düzenlenen özel bir operasyonla İran'a nakledildiği iddiasında bulundu. İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in ofisinden bir kaynak da, gazeteye Almanya'da tutuklu bir İranlının serbest bırakılması planının, iki taraf arasında tutukluları ilgilendiren olası bir anlaşmanın parçası olabileceğini kaydetti.

Haberde, Ehud Goldwasser ve Eldad Regev adlı askerlerin hayatta olmadıkları, Almanya ve İran arasında geçen günlerde Almanya'nın İran istihbaratı subaylarından Kazım Darabi'yi serbest bırakmasına yönelik sağlanan anlaşma doğrultusunda Almanya'nın Darabi'yi bırakacağı, karşılığında da kaçırılan askerlerden kalanların İsrail'e iadesinin öngörüldüğü aktarıldı.

Darabi, Almanya'ya kaçan bir İranlı'yı öldürdüğü iddialarıyla Berlin'de tutuklanmıştı. Arap gazetelerinden El Hayat da geçen hafta bir Fransız yetkiliye dayanarak, İsrail'in Ehud Goldwasser ve Eldad Regev adlı askerlerinin öldüğüne inandığını haber vermiş; ancak bu iddia İsrail tarafından yalanlanmıştı. Askerlerin, kaçırıldıkları sırasında aldıkları yaralardan ötürü öldükleri iddia ediliyor.

İsrail, askerlerinin konumuyla ilgili düşüncelerinde bir değişiklik olmadığını belirtmiş ve durumlarında herhangi bir değişiklikten Hizbullah'ı sorumlu tutacağını bildirmişti.

haber7



Bu haber 698 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,656 µs