En Sıcak Konular

Başbakan açıkladı: Büyükelçimizi çekmedik

12 Ekim 2007 23:09 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy'un geri çekildiği yönündeki haberleri yalanladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sabah ve bayram namazını Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde kıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sabah ve bayram namazını kılmak üzere Üsküdar'daki evinden Altunizade'de bulunan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'ne geldi.

VATANDAŞLAR ARANARAK CAMİYE ALINDI

Sabah 06.20'de evinden ayrılan Başbakan Erdoğan için cami ve çevresinde sıkı güvenlik önlemleri alındı. Vatandaşlar, yapılan aramaların ardından camiye alınırken; İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı da Erdoğan'la birlikte camiye gelenler arasında yerini aldı. Vatandaşlarla bayramlaşan Erdoğan, namazın ardından caminin altında bulunan mekanda kahvaltı yaptı.

"ELÇİ GERİ ÇEKİLMEDİ"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, camiden çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Nabi Şensoy'un geri çekildiği yönündeki haberleri yalanladı. Erdoğan, büyükelçinin Dışişleri tarafından istişare amaçlı çağrılmış olabileceğini söyledi.

"BEDEL ÖDEMEYE HAZIRIZ"

Başbakan, sınır ötesi operasyona karşı peşmergelerin sığınak yaptığını hatırlatan ve "Türk ordusu hazır mı?" diyen bir basın mensubuna, "Bu tür şeyler basın önünde konuşulmaz. Böyle bir yola girmişsek, bedelini de ödemeye hazırız" şeklinde cevap verdi.

"ŞEHİTLERİMİZİN ACISI YÜREĞİMİZDE"

Erdoğan şunları söyledi: "Öncelikle bu bayrama maalesef bir bayram sevinci içerisinde giremiyoruz. Şehitlerimizin acısı yüreğimizde. Allahtan şehitlerimize rahmet ailelerini bayramını tebrik ediyorum. Tüm milletimizin Ramazan Bayaramını tebrik ederken İslam alemine hayırlar getirmesini, insanlık icin barışa vesile olmasını temenni ediyorum. Ülkemizin birlik beraberliğine vesile olmasını temenni ediyorum. Bayramlar birliğin beraberliğin simgesidir. Özellikle bizim değerlerimizde çok farklı yeri vardır. Bu anlayıs içerisinde bayramımızı kutlamış oluyoruz."

YENİ ŞAFAK İNTERNET - AJANSLAR



Bu haber 567 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,668 µs