En Sıcak Konular

Vatikan da topa girdi! İster misiniz Tapınak Şövalyeleri aklansın!

12 Ekim 2007 22:11 tsi
Vatikan da topa girdi! İster misiniz Tapınak Şövalyeleri aklansın! Kartlar bir bir açılıyor. Soykırım tasarısına onay, tırmandırılan terör, damarına basılan Türkiye, ısanan kutsal topraklar ve Hıristiyanlara barış mektubu yollayan Müslümanlar. Ve Tapınak Sövalyeleri dosyasını açan Vatikan. iyibilgi "artık hiçbirşey tesa

Vatikan, yıldır bütün komplo teorisyenlerinin bıkmadan usanmadan anlattıkları Tapınak Şövalyeleri'ne ilişkin gizli bilgileri açıklamaya hazırlanıyor. Birinci Haçlı Seferi'nden sonra kurulan ve dünyanın en gizli örgütü olduğu iddia edilen Tapınak Şövalyelerine ilişkin şimdiye kadar sayısız komplo teorisi yapıldı.

Vatikan, Tapınak Şövalyelerine yönelik suçlamaların ele alındığı 700 yıllık gizli mahkeme tutanaklarının bir kısmını yayınlamaya hazırlanıyor.

25 Ekimde kitap şeklinde yayınlanacak olan belgeler 799 sayfadan oluşuyor. Belgeler, 1119 yılında kurulan ve Kudüs’e sefer yapan Hıristiyanları korumakla yeminli şövalyelerin 13. Yüzyılda Fransa kralı Phillip IV tarafından dinsizlik ve cinsel sapma ile suçlanmasına ilişkin yargılanmayı içeriyor.

Kitabı hazırlayanlardan Rosi Fontana, belgelerin, Fransa Kralı Phillip IV tarafından ileri sürülen suçlamaların doğru olmadığını kanıtladığı söyledi. Çok sayıda araştırmacı ise Şovalyelere karşı suçlama ve davaların, 1307 ile 1312 yılları arasında Kral Philip ile Papa Celement arasındaki siyasal mücadeleden kaynaklandığını belirtiyor.

Suçlamalardan muhaf olmalarına karşın şovalyeler davaların görüldüğü süreçten sonra hiçbir zaman eskisi gibi olamadılar. Malvarlıkları asırlar boyunca başka birliklere devr edilerek günümüze kadar geldi. Roma’nın Aventine tepesinde bulunan merkezleri ise günümüzde kutsal Malta Şovalyelerinin elinde bulunuyor.

SAYISIZ KOMPLO TEORİSİ

Yaklaşık iki yüz yıldır bütün komplo teorisyenleri bıkmadan usanmadan Tapınak Şövalyeleri'nden bahsediyorlar. Konu hakkında bilinen ilk kitap 1796 yılında ortaya çıkmıştı. Charles Lois Cadet de Gassicourt Molaylı Jacques'ın Mezarı isimli kitabında Fransız Devrimi'nin kraliyet ailesinden intikam almak isteyen Tapınak Şövalyeleri tarafından yapıldığını ileri sürüyordu. Hemen ardından komplo teorilerinin mucidi sayılan August Barruel de meseleye el atarak devrimi yapan 'şer cephesi' içerisinde masonlar ve İlluminati'nin yanı sıra Tapınak Şövalyeleri'nin de olduğunu iddia etmişti.

HAÇLİ SEFERİNDEN SONRA KURULDU

Tapınak Şövalyeleri, 1118 yılında Clairvaux'lu St. Bernard önderliğinde on Fransız şövalye tarafından kurulan, amaçlarının kutsal toprakları ve Hıristiyan hacıların güvenliğini sağlamak olduğu iddia eden ancak gerçekte amaçları zenginlik ve güç elde etmek ve gerekirse savaşarak Kabalistik dogmayı yerleştirmek olan gizli örgüt olarak biliniyor. Kurulduktan 189 yıl sonra şövalyeler bölücülük, Tanrı'ya küfür ve büyücülükle suçladı.

Birinci Haçlı Seferi'nden sonra kurulan Tapınak Şövalyeleri, savaşçı keşişlerin ilk örneğiydi. Adını merkezlerinin yer aldığı Tapınak Dağı'ndan alan bu şövalyeler, o dönemde icat ettikleri bankacılık sistemi sayesinde kısa sürede Kilise içinde çok güçlü bir konuma yükselmişti.

Yollarda para taşımanın tehlikeli olduğu o dönemde, mesela Fransa'daki bir hacı, parasını oradaki Tapınak Şövalyeleri'ne emanet eder ve daha sonra eğer Kudüs'e ulaşabilirse elindeki belge ile, bu sefer oradaki Şövalyeler'den parasının belirli bir kısmını tekrar geri alabilirdi. Ekonomik ve siyasi güçlerinden korkulduğu için her zaman düşmanları olmuş ve zaman zaman Papalık tarafından yasaklanmışlardı.

ŞÖVALYELER HALA VAR İDDİASI

1307'de Fransa Kralı Philip bütün şövalyeleri tutuklamış ve diğer liderlerden aynı tutumu göstermelerini istemişti. Nitekim 1314'te de Papa Clement, tarikatı yasaklamış ve o dönemdeki Tapınak Şövalyeleri'nin Büyük Üstadı Jacques de Molay'in yakılmasını emretmişti. Fakat günümüzde bile Tapınak Şövalyeleri'nin gizli olarak varlıklarını sürdürdükleri iddia ediliyor.

ANF NEWS AGENCY

 



Bu haber 2,574 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,910 µs