En Sıcak Konular

Bush İspanyolcasını konuşturmuş!

12 Ekim 2007 17:53 tsi
Bush İspanyolcasını konuşturmuş! Bush’un Ermeni tasarısı oylanmadan önce Puerto Rico temsilcisi Fotruno’yu cep telefonundan arayıp, orta derecede bildiği İspanyolca ile ailesini sormuş ve “Hayır” oyu vermesini istemiş. Fortuno, Bush’la konuştuktan sonra R

ABD Başkanı George Bush’un, Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi’ndeki Ermeni tasarısı oylamasından önce, bazı komite üyelerini bizzat telefonla arayarak, tasarı aleyhinde oy kullanılmasını sağladığı ortaya çıktı.

NTV'nin haberine göre, Puerto Rico adasının Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi’ndeki Cumhuriyetçi Partili temsilcisi Luis Fortuno, oylamadan önce Bush’un kendisini cep telefonundan arayarak İspanyolca konuştuğunu ve tasarıya ret oyu vermesini istediğini söyledi.

Dünya basını Ermeni tasarısını tartışıyor

AP ajansına göre Fortuno, “Bush’un beni cep telefonumdan arayıp ‘Hola amigo, como estas Luis’ (Merhaba arkadaş, nasılsın Luis) dediğini duyunca o kadar şaşırdım ki” diye konuştu.

Bush, Fortuno’nun ailesinin nasıl olduğunu da İspanyolca sorduktan sonra İngilizceye dönerek, temsilciden komitedeki oylamada “hayır” oyu vermesini istedi.

Fortuno, bu konuşmadan önce tasarıya kabul oyu vermeyi planladığını, ancak Bush’un kendisini aramasından sonra oyunu değiştirdiğini söyledi.

Komitedeki oylamada tasarı, 21’e karşı 27 oyla kabul edilmişti. Tasarıya ret oyu verenlerin büyük çoğunluğunu, Bush’un partisi olan Cumhuriyetçi Partiye mensup milletvekilleri oluşturmuştu.

ABD yasaları uyarınca Puerto Rico’nun temsilcisi Fortuno, komite kararları için oy kullanabiliyor. Ancak Fortuno, ABD toprağı kabul edilen Puerto Rico eyalet statüsü taşımadığı için, diğer milletvekillerinin sahip olduğu Temsilciler Meclisi genel kurulunda oy kullanma hakkından mahrum bulunuyor.

2000 yılında ABD başkanlığına seçilmeden önce çok sayıda Meksika asıllının yaşadığı Texas eyaletinin valiliğini yapan Bush, orta derece İspanyolca biliyor.

 



Bu haber 297 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,560 µs