En Sıcak Konular

Başbakan'dan 5 önemli mesaj!

12 Ekim 2007 17:48 tsi
Başbakan'dan 5 önemli mesaj! Başbakan Erdoğan, İstanbulda AK Parti İl Başkanlığı'nın düzenlediği törende partisinin üyelerine seslendi. Terörü siyasi rant sağlama amacıyla kullananlar olduğunu söyleyen Erdoğan, beş kesime önemli mesajlar verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti İstanbul İl Başkanlığının düzenlediği bayramlaşma törenine katıldı.

Samanoluhaber'in verdiği habere göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sınır ötesi operasyonun yapılmasına yönelik Batı dünyasına eleştirilerde bulundu. Erdoğan, operasyona yönelik batı dünyasından gelecek tepkiler için "10 binlerce kilometreden vururken kimse, kimseden izin almadı" dedi. Erdoğan konuşmasında 5 kesime önemli mesajlar verdi.



Erdoğan, sınır ötesi operasyona karşı çıkan ABD yönetimine, PKK'nın faaliyetlerine göz yuman Avrupa ülkelerine, tezkere konusunda Hükümet'i eleştiren muhalefete ve PKK için 'kardeşlerimiz' ifadesini kullanan DTP'li yöneticilere sert eleştirilerde bulundu.

İstanbul'da partililerle bayramlaşma töreninde konuşan Erdoğan gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan şöyle konuştu:

"BİZİM İNANCIMIZDA ŞEHİTLERİMİZ DİRİDİR, GAFİLLER BİLMEZ"

"Milletimiz kahraman şehitlerimizin aziz hatırasını sonuna kadar yaşatacaktır. Bizler zaten medeniyetimizin ve inancımızın gereği olarak şehitlerini ölü olarak yad eden değiliz. Bizim inancımızda şehitler diridirler, gafiller bilemez biz biliriz.

Onların eşsiz fedakârlıklarını daima şükranla hatırlayacağız. Bu kutlu günlerde şehit ve gazilerimizi şükranla anarken bize emanet bıraktığı ailelerine sahip çıkalım. Keder ve sevinçlerine ortak olalım. Bayram arifesinde bir polisimizi de şehit ettiler. Ramazan ayında 30'u aşkın şehidimiz var. Bunların insanlıktan nasibini almak diye bir yanı yoktur.

"TERÖR ÖRGÜTÜ İLAN EDİYORUM AMA, İFADESİNİ LANETLİYORUM"

Batının hala PKK'yı terör örgütü ilan ediyorum ama ifadesini lanetliyorum, kınıyorum. Bu işin 'ama'sı yok. Bu işin yaptırımı var. Biz duygusal hareket etmiyoruz. Hareket etmediğimiz içindir ki bugüne kadar sabrettik.

10 binlerce kilometreden vururken kimse kimseden izin almadı. Ve biz şuanda ve ya şuana kadar eğer bir adım atmadıysak burada Irak'ın toprak bütünlüğü üzerinde bir şeyler mi düşünülüyor. Bu düşüncelerini dışlamak için bu adımı atmadık. Ama her dem de şunu söyledik. Irak'ın toprak bütünlüğü üzerinde asla bir operasyon yapılmasına tahammülümüz olamaz dedik. Yer altı yer üstü zenginlikleri tüm Irak halkının dedik. Kerkük tüm Irak halkının olsun dedik. Bunları söyleyen biziz. Biz bunları söylerken şimdi birilerinin Kuzey Irak'la ilgili her hangi bir akıl vermesine ihtiyacımız yok.

Bu ne zaman olur nerede nasıl olur. Bizim zaten şuan meclisten alacağımız yetki buna ilişkindir. Genelkurmay ve Dışişleriyle bunu konuşuruz gerekli adımı atarız. Bugüne kadar netice alınmamış, alınır ya da alınmaz. Eğer birileri bundan rahatsız oluyorsa demek ki bir şey var. Duygusal tavırlar la değil, bilinçli olarak yapmanın bizim için önemi var.

Olayın bir terörizm boyutu var. Bir de terörist boyutu var. Uluslararası terörizme karşı ortak bir platform oluşturalım diyenler bize bu çağrıyı yapanlar şimdi kendileri de bu ödevini yerine getirsin. Kalkıp da senin teröristin kötü bizim teröristim iyi anlayışı görürsek ki öyle yaklaşım görüyoruz. Bunu kabul edemeyiz.

"İÇİMİZ YANIYOR, YÜREĞİMİZ YANIYOR"

Bu bayram gününde bunları konuşmayalım çok daha farklı şeyler konuşalım. Ama içimiz yanıyor. Yüreğimiz yanıyor. Onun için bunları konuşmak zorundayız. Bazıları bunu fırsat bilenler de var. Gelelimde konuşalım birlikte adım adalım diye değil acaba nasıl hükümete vururuz diye düşünenler de vardır. Bu iş siyasi bir rant meselesi değildir. Kimse buna böyle bakamaz.

Bu beni ne kadar yakıyorsa CHP'yi de MHP'yi de DTP'yi de en az o kadar yakmalıdır. Hala bu konuda 'arka bahçemizdi', 'kardeşimizdi' dediğimiz zaman bu birliğine gölge düşürürsünüz. Burada dürüst olacaksınız. Mücadeleyi bu şekilde vereceğiz. Bu mücadele yi böyle vermezseniz. Bumerang gibi gelir sizi bulur."


Bu haber 531 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,922 µs