En Sıcak Konular

Büyükanıt İsrail'e gidiyor!

12 Ekim 2007 17:21 tsi
Büyükanıt İsrail'e gidiyor! İsrail Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarının Türkiye'ye düşürdükleri yakıt tanklarının ve alevlenen terör olaylarının ardından, İsrail eski Genelkurmay Başkanı Dan Halutz'un 18 ay önceki ziyaretine iade amacıyla, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar B

Birinci Dünya Savaşı sırasında bölgede ölen Osmanlı askerleri anıtının temelinin de atılacağına dikkat çeken gazete, "Büyükanıt'ın Osmanlı ordusunun bir subayı olan büyükbabası, o savaş sırasında burada öldü" diye yazdı.

Haaretz gazetesi, İsrailli savunma kaynaklarına dayanarak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın gelecek hafta İsrail'i ziyaret edeceğini belirtti.

Aktifaber'den alınan bilgiye göre, Orgeneral Büyükanıt'ın ziyaretinin İsrail eski Genelkurmay Başkanı Dan Halutz'un 18 ay önce Ankara ziyaretinin iadesi niteliğini taşıdığını kaydeden gazete, Büyükanıt'ın ziyaretinin, İsrailli savaş uçaklarının Suriye operasyonundan 7 hafta sonra gerçekleşeceğine dikkat çekerek "Ankara'nın bu operasyon sırasında Türk hava sahasının ihlal edildiğini savunduğu"nu yazdı.

Küdus'teki siyasi kaynakların, ziyareti, "iki ülke arasında gerginlik olmadığının bir işareti" olarak değerlendirdiklerini kaydeden gazete, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın "Türkiye'nin Şam ile Küdus arasında arabuluculuk yaptığı"nı söylediğine dikkat çekti.

"İZAHAT BÜYÜKANIT'A DEĞİL BAŞKA KANALLARDAN YAPILACAK"

Haaretz, İsrail uçaklarının, Suriye operasyonu sırasında Türk topraklarına yakıt tanklarını düşürdükleri haberlerine değinirken Türkiye'nin İsrail'den izah istediğini anımsattı. Ancak kaynakların, Orgeneral Büyükanıt'ın ziyaretinin, söz konusu operasyon ve yakıt tankları sorunu ile ilgili olmadığını söylediklerini yazan gazete, kaynakların, "Türkiye'nin talep ettiği izahat başka kanallardan yapılacak" sözlerine yer verdi. Gazete şöyle devam etti:

"Küdus'teki siyasi kaynaklar, Türkiye'de medyaya yapılan açıklamalara karşın yakıt tankları konusunun, Babacan'ın İsrail yetkilileri ile yaptığı görüşmelerin hiçbir aşamasında dile getirilmediğine işaret ettiler."

BÜYÜKANIT SAVUNMA SANAYİ TESİSLERİNİ ZİYARET EDECEK

Ziyaret sırasında Büyükanıt'ın İsrail Genelkurmay Başkanı Gabi Ashkenazi ve diğer üst düzey savunma yetkilileri ile görüşeceği belirtilen haberde Orgeneral Büyükanıt'ın bazı savunma sanayi tesislerini gezeceği ve ortak tatbikatları görüşeceği belirtildi.

Geçen Ağustos ayında iki ülkenin Doğu Akdeniz'de ortak bir arama ve kurtarma tatbikatı yaptığını ve iki ülke hava kuvvetlerinin düzenli ortak tatbikatlar gerçekleştirdiğini anımsatan Haaretz, Orgeneral Büyükanıt'ın, Türk sistemlerinin İsrail teknolojisi ile modernleştirilmesi konularını da ele alacağını kaydetti.

"BÜYÜKANIT'IN DEDESİ BURADA ÖLDÜ"

Bu arada, Haaretz, ziyaret sırasında Orgeneral Büyükanıt için "özel anlamı" olan bir törenin de yapılacağını belirterek Birinci Dünya Savaşı sırasında bölgede ölen Osmanlı askerleri anıtının temel taşının atılacağına dikkat çekti. Gazete, "Büyükanıt'ın Osmanlı ordusunun bir subayı olan büyükbabası, o savaş sırasında burada öldü" diye yazdı.

ESAD: "TÜRKİYE, ARABULUCULUK YAPIYOR"

Haaretz, haberinde Beşar Esad'ın son açıklamalarına da yer verdi. Esad, son altı ayda Türkiye'nin, sık sık Ankara'dan Şam'a yapılan ziyaretler ile arabuculuk çabalarını yinelediğini belirterek Türk yetkililerinin Suriye-İsrail müzakerelerin zemininın hazırlanmasında rol oynadıklarını söyledi.



Bu haber 436 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,750 µs