En Sıcak Konular

Erdoğan: Terör siyasi rant malzemesi değil!

12 Ekim 2007 16:01 tsi
Erdoğan: Terör siyasi rant malzemesi değil! Başbakan Erdoğan, İstanbulda AK Parti İl Başkanlığı'nın düzenlediği törende partisinin üyelerine seslendi. Terörü siyasi rant sağlama amacıyla kullananlar da olduğunu söyleyen Erdoğan, ABD, AB ve Ermenistan hakkında da konuştu.

 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sınır ötesi operasyonla ilgili olarak ABD cephesinden gelen açıklamalara tepki gösterdi. ''Onbinlerce kilometre gelip Irak'ı vururken kimse kimseye sormadı'' diyen Erdoğan, ''Kimse bize akıl vermesin'' şeklinde konuştu.

AK Parti il başkanlığının düzenlediği basın toplantısında konuşan sınır ötesi operasyon tartışmalarını değerlendirdi.

ABD ve Avrupa'ya yönelik eleştirilerde bulunan Başbakan Erdoğan, "Avrupa'nın 'PKK terör örgütü ilan ediyorum ama' deyişini kınıyorum. Bu işin aması yok bu işin yaptırımı var, biz duygusal hareket etmiyoruz. Bugüne kadar sabrettik ama yaptırım bekliyoruz. ABD onbinlerce kilometre gelip Irak'ı vururken kimse kimseden izin almadı" diye konuştu.

Erdoğan, "Biz bugüne kadar bir adım atmadıysak acaba Irak'ın toprak bütünlüğüne ilişkin bir amaçlarımı mı var denilmemesi için yapmadık. Kerkük belli bir etnik unsurun olamaz dedik. Ama biz bunları söylerken birileri bize yapılacak operasyonla ilgili akıl vermesine ihtiyacımız yok" dedi.

Erdoğan'ın konuşması özetle şöyle:

Bunu fırsat bilenler de var. Oturalım uzlaşalım diyen yok. Bunu kullanarak hükümete nasıl vururum diye düşünenler de var. Bu siyasi rant meslesi değildir. Bunu unutmayın.

Bu sorun beni yaktığı kadar, CHP'yi, MHP'yi ve diğerlerini de yakmalıdır. 'Arka bahçemiz' gibi söylemlere gerek yok.

Bu milletin geçmişte nasıl buruk bayramlar yüklediğini unutmayalım. Aziz milletimizin bize yüklediği emaneti doğru taşımaya dikkat etmeliyiz. Samimi gayretimizden taviz vermedik ve yalpalamadık. Bunun içindir ki, bayramları geçmişe kıyasla çok daha farklı atmosferde yaşıyoruz. İnanıyorum ki Türkiye o eski buruk bayramları görmeeyecek. er bayram eskisinden iyi olacak

Biz garip gurebanın fakir fukaranın desteğini kazanan bir hükümet olduk. Ak Parti olarak şehrin varoşlarına ulaşacağız.

Tüm teşkilatımız, bakanlar, milletvekilleri, il örgütü, gençlik kollar ve kadın kolları, yoksulluğun aşılmasının yaygınlaştırılması için yoğun çaba göstereceğiz. Yoksullara, muhtaç ve dertli kardeşlerimize yardım eli uzatırken, diğer yanda yoksulluğu yaratan etkenleri ortadan kaldırmaya uğraşacağız. Bugün başkalarının hayal bile edemediği bir noktaya geldik. Ama yetmez. Bu yıl sonu itibariyle kişibaşı milli gelir 7000 Dolara gelecek. Hedef 2013 için 10 bin dolar. İnşallah buna da ulaşacağız. Eğer inanıyorsanız. Bürüyüklerimiz 'İnanç tekeden bile süt çıkarır diyor.

16 Mayıs'ta Cumhurbaşkanını seçmek istedik. Bırakmadılar. 22 Temmuz'da iki sandık getirelim dedik. Önceki cumhurbaşkanımız geç onayladığı için getiremedik. Bunun sonucunda 120 günlük bir gecikmeyel referanduma gidiyoruz. Önceki seçimlerde bazı siyasetçiler, milletvekilleri 4 yılda bir seçilsin dedi. Yapmadılar.

Her kanunda toplantı yeter sayısını nitelikli çoğunluk olsun diye pakete ekledik. Oldu mu? Hayır olmaz. Muhalefet önce maliyeti yüksek dedi. 200 trilyon dediler. Maliyet çıknca 100 trilyona da burun kıvırdılar. Dertleri üzüm ymek değil.

Eğer anayasa değişikliği geçerese cumhurbaşkanının konumu tehlikeye girer. 18 ve 19. maddeleri öne sürüler. Anayasa Komisyonuna gittik bunun üzerine. Maddeler kaldırıldı. İlk tur oylama yapıldı. Bayramdan sonra ikinci tura gideceğiz, ardından da21 Ekim'de alka sunacağız.

Bir diğer derdimiz de halkımızı referanduma alıştırmak. Bazı ülkelerde sadece genel değil, yerel konuarda da referandum yapılıyor. Ak Parti olarak biz bu duyarlılığı yaymalıyız.

Biz bugün de söyledik. 'Bayramınız kutlu, referandumda oyunuz "evet" olsun'

Halkımız da neyi oyluyoruz bunları bilsin, en az şu dört maddeyi:

1. Millletvekili süresi

2. Cumhurbaşkanı 5+5

3. Toplantı yeter sayısı ikilemi ortadan kalkarak 184 yeter sayısı olacak

4. ve son olarak cumhurbaşkanını da halk seçecek

Ama mecliste kürsüye gelenler bunları konuşmuyor. Gelip diyorlarki, "Bugün bunlar kouşulmamalı. Teröre yavrularımız kurban verdik." bu açıklamaların yeri burası değil. Tekere geliyor meclise. Orada konuşulmalı. Bu tavırlarla terörü genişleten karanlık ellere de destek veriliyor.

Anti-Amerikancılığı yükseltmye çalışıyorlar. Oysa ABD Başkanı Bush ve Condoleeza Rice lehimize olan çalışmalar da bulunuyorlar. ABD'nin tavrı sürerse de, inceldiği yerden kopsun deriz.

Tehcir olayıyla ise bu tarihten önce 'Millet-i Sadıka' denilen bir milletten bahsedildiğini unutmayalım. Bu konuyu tarihçilere bırakalım diyoruz. Sonuç müspet ya da menfi olursa biz bununla da yüzleşiriz.

Ermenistan'la ilişkiler gelişecek mi peki? Böyle giderse gitmez! Dünyanın patriğine Senato'da söz verip dua ettirirsen bu iş farklı yerlere gider. Türkiye Patriği ikinci Mesrob konuşmaya gittiğinde ise üniversitede söz akkı verilmiyor! Türkiye'de yaşayan o halbuki...

Bu senatodan geçmesin. Bu olaylar tabi, bizim birleşmemize vesile olacak. Sonunda Türkiye güçlü oluşumlara yol alacaktır.

Tüm teşkilatımızı, gidecekleri bayramlaşmalarda ve diğer gezilerde, vatandaşları 'evet' mührü basmaya çağırmalarına davet ediyorum. Bu cevap da 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' düsturuna inanmışlığımızın sembolü olsun diyorum.

Bayramınız kutlu, oyunuz 'evet' olsun!

www.iyibilgi.com



Bu haber 534 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,419 µs