En Sıcak Konular

Baykal'dan olumlu mesajlar!

12 Ekim 2007 15:57 tsi
Baykal'dan olumlu mesajlar! Baykal Batman'da "Birbirimiz defterden silecek noktaya gelmemeliyiz, getirmek isteyenlere de fırsat vermemeliyiz. Birbirimize ihtiyacımız var, birbirimize güvenmeliyiz" dedi.

Bayramda Şırnak’a gitmek üzere Batman’a gelen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal Aktarmalı olarak geldiği Batman hava alanı VİP salonun da açıklamalarda bulundu. Baykal "son günlerde bu bölgede bir takım olaylar oluyor. Bölge açısından zor günler yaşıyoruz " dedi.

BAYRAMI BURUK YAŞIYORUZ.

Haber7'de yer alan habere göre, Baykal açıklamasına şöyle devam etti:  "Türkiye bu acı olaylardan derin üzüntü içindedir. Bu olayların yaşandığı bu bölgeye tüm milletçe sahip çıkmamız gerekir. Burada yaşayan insanlarla dayanışma içinde olduğumuzu ortaya koymamız gerekir. Destek olmamız gerekir. Bir bayram günündeyiz. Bayramlarda küskünlüklerin sona erdiği barışmanın yapıldığı, kin ve nefretin noktalandığı, sevginin birliğin ortaya çıktığı çıkması gerektiği günler olan bir bayram atmosferi içinde bu bölgede yaşayan vatandaşlarımıza destek olmak acıların paylaşmak, kaderleriyle baş başa kalmadıkların ortaya koymak duygusu için buraları ziyaret ettiklerin söyledi. Bütün Türkiye bu duyguları paylaşıyor 72 milyon insan bu duyguları taşıyor ve buruk bir bayram yaşıyoruz. Çünkü bayram öncesi olaylar yaşandı acılar yaşandı. Vatandaşlarımız canını kaybetti. Güvenlik güçlerimiz şehit verdi. Bunun üzüntüsü içendeyiz. Bunlar bir daha olmasın, olmaması içinde bu olayı unutmamak lazım ve sahip çıkmak lazım".

IRAK’IN HALİ ORTADA… BİRBİRİMİZE İHTİYACIMIZ VARDIR.

Siyasi sorunlar çözülebileceğini savunan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Araya düşmanlığın girmesi halinde Allah muhafaza kimse bunun önüne geçemez. Irak’ın durum ortada, Orta doğuda yaşana olaylara bakın. Sakın ha Türkiye’yi bu olaylara sokmayın. Birbirimizle tartışıyor olabiliriz, kızabiliriz, birbirimizle sorunum davamız olabilir, bunlar normal demokrasi ve siyasetin içinde, normal zemininde çözmeye çalışmalıyız. Hiçbir zaman birbirimiz defterden silecek, bir büyük nefret düşmanlık noktasına işleri getirmemeliyiz, getirmek isteyenlerde fırsat vermemeliyiz. Daima birbirimize ihtiyacımız ve birbirimize güvenmeliyiz" şeklinde konuştu.

KİMSE KİMSENİN İNANCINA KARIŞMAMALI

Baykal, Türkiye’de huzur ortamı olmadan ekonomik kalkınmadan söz edilemeyeceğini belirterek;  "sükunet olacak ve ekonomik kalkanıma olacaktır. Kimse kimseni inancına karışmayacak, kimse kimseni dinine imanına müdahale etmeyecek, mezhebine karışmayacak, Herkesin kine saygı olmalı herkese eşit, bırakın herkes inancını imanını yaşasın, kimse kimseni kökenine laf söyleyemeyecek, herkes eşit, herkes kardeş, herkes beraber, kimse kimseye açıktan, gizliden engel olmaya çalışmayacak. Kim daha çok üretirse, kim daha çok hizmet ederse, kim daha çok iş yaparsa o öne geçecektir" dedi.

Baykal, "elbette böyle insanlar öne geçer. Bunu sağlamamız lazım,  elimizdeki düzeni bozmamamız lazım, bozmak isteyenlere fırsat vermememiz lazım" çağrısı yaptı.

HER TARAFTAN SIKIŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR

"Dün Amerikan kongresinde Ermeni soykırım iddiaları ile ilgili olarak komisyon kararı alındı. Bir süre sonra belki meclisin genel kurulunda bunu oylayacaklar. Bunu oyladıkları zaman Türkiye’yi karalamış olacaklar ve mahkûm etmiş olacaklar" diyen  CHP genel başkanı Deniz Baykal, "Türkiye’nin arkasında tarihe karşı bir akar olduğunu belirterek, Kürt alevi kökenli ayrımı yapmadan herkesi damgalıyorlar. Bu olaylara karşı kendi içimizde dayanışma içerisine girmemiz gerektiğini belirten Baykal; Omuz omuza vermezi gerekir dedi. Bakın oradan da bizi sıkıştırıyorlar" şeklinde konuştu.  

TERÖRÜ GÖRMEZDEN GELİYORLAR

"Her fırsatta bizi sıkıştırıyorlar" diyen  Baykal; sözlerini "Terörü besleyenler onlar. Görmezlikten gelenler olanlar karşı gibi görünüyorlar ama el altından Silah verenler onlar diyerek dayanışmamız lazım. Bin yıl boyunca bu coğrafyada beraber yaşadık bunu bozmaya çalışanlara izin vermememiz lazım" diye bitirdi.

Baykal, Batman Hava meydanında helikopter işlemlerin bitirilmesi için yaklaşık 1 saat bekledikten sonra Şırnak’a havalandı.



Bu haber 465 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,830 µs