En Sıcak Konular

Kürt kardeşim bayramımız kutlu olsun!

12 Ekim 2007 14:08 tsi
Kürt kardeşim bayramımız kutlu olsun! "Kürt kardeşim, bugün bayram. Bayramımız kutlu olsun, mübarek olsun... Kürt kardeşim... Gel, bizi esir etmiş peşin hüküm duvarlarını yıkalım..." Necati Doğru, barış ve huzur için üçüncü mektubunu yazıyor. Toplumun nefret duygularını körüklemeye çalışanl

Necati Doğru/ Vatan

Lanet olsun teröre! Bu sana üçüncü mektubum. Kürt kardeşim, bugün bayram. Bayramımız kutlu olsun, mübarek olsun. Gabar Dağı’nda 7’si Doğu Anadolu kökenli ailelerin çocukları olmak üzere 13 şehidin cenazeleri bütün Türkiye’yi acıya boğduğu, köyüne su getirme imecesine gitmiş vatandaşların minibüs içerisinde taranarak katledildiği şu günlerde ben sana; “Kürt kardeşim... Gel, bizi esir etmiş peşin hüküm duvarlarını yıkalım... Kokmuş çorap eski bahanelere sarılmayalım. Sen çocuklarının PKK’ya katılıp silahlanmasına razı olma, göz yumma, PKK’nın senin çocuklarının kanıyla beslenmesine izin verme...” diye mektuplar yazdıkça destek alıyorum.

Kardeşim demek!

Ne büyük ihtiyaçmış.

Her Türk’ün bir Kürt arkadaşı, her Kürt’ün bir Türk dostu, komşusu, hemşehrisi, köylüsü, kirvesi, kız almışlığı, kız vermişliği, hısım olmuşluğu, camide namaza durmuşluğu, cenazede saf tutmuşluğu, askerde tertip arkadaşlığı varmış. Benim mektuplara gelen yanıtlardan çıkardığıma göre; bütün oyun, tuzak, pusu, “birbirimize kardeşim diyebilmek” özelliğimizi unutturmakmış.

23 yıl oldu.

23 yıllık ölümler.

Senin oğlun!

Benim yavrum!

18 yaşında fidanların birbirlerini vurmaları; ateş, kurşun, bombalama, mayınla patlatma, kan ve barut, nefret ve ihanet hepsi bunun üzerine dönüyor.

Türk, “kardeşim” demesin.

Kürt, “kardeşim” demesin.

İkisi de hafızasını yitirsin.

Akıllarını kaybetsinler.

Cinnette düşsünler.

İkisi de “kardeşim demeyi ebediyen unutsun” ve aralarına ebediyen kanlı-düşmanlık girsin.

Kürt kardeşim!

Oyuna bak!

Senin oğullarının gidip militan yazıldığı PKK’ya ABD, C3 ve C4 patlayıcı veriyor, onları nasıl kullanacağını öğretiyor, mayın veriyor, mayınları nasıl döşeyeceğini belletiyor, Glock tabancalar sunuyor, hava savunma silahları ile onları donatıyor.

Türk askeri öldürüyorlar.

Sivilleri tarıyorlar.

Bunları ABD’nin bir yolunu bulup verdiği silahlarla, AB’nin bir yolunu bulup sunduğu parasal imkânlarla yapıyorlar. Türk ordusu şehitlerinin kanını yerde komamak için Kuzey Irak’a geçip PKK’yı bitirme kararı alıyor.

Türk ordusuna silahı kim satıyor? Askeri jet uçaklarını, F-16’ları, AVACS uçaklarını hava savunma sistemlerini, Patriot PAC füzelerini, savaş helikopterlerini Sikorsky’leri, Black Hawk’ları Türk ordusuna ABD veriyor.

Kürt kardeşim!

Aynı ABD.

Aynı AB.

Senin oğlunun kanıyla beslenen PKK’yı silahla, parayla, eğitimle destekliyor. Ve aynı ABD ile AB, PKK saldırılarına karşı kullansın diye Türk ordusuna en gelişmiş silahları satıyor.

Ve kin dolduruyor.

Ve nefret sokuyor.

Ve intikam büyütüyor.

Ve desise kuruyor.

Ve kışkırtıyor.

Sonunda hafızamızı kaybediyoruz, aklımızı yitiriyoruz, “birbirimize kardeşim demeyi” unutuyoruz.

Kürt kardeşim!

Bayramın kutlu olsun.

Oğullarına sahip çık, PKK’ya militan yazılmalarına razı gelme, izin verme, göz yumma... Bölücü örgüte gitmesinler... Kürt kardeşim, lanet olsun teröre: Sen oğluna sahip çıkarsan barış gelir.

Mutlaka gelir.



Bu haber 391 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,032 µs