En Sıcak Konular

Erdoğan: Bu yola girersek, bedeline hazırız!

12 Ekim 2007 14:32 tsi
Erdoğan: Bu yola girersek, bedeline hazırız! Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, olası bir sınır ötesi operasyona ilişkin, "Bu yola girdikten sonra artık onun hesabı yapılmıştır, faturası bedeli ne olursa olsun, bu bedel de karşılanır" dedi. Erdoğan'ın açıklamaları, "Hükümet tehlikeli yola giriyor mu

Erdoğan, Marmara İlahiyat Vakfı Camisi çıkışında basın mensuplarının bayramını kutladı.

Liderlerin bayram trafiği için tıklayın
 
Türkiye'nin Washington Büyükelçisi'nin geri çağrılıp çağrılmadığına ilişkin bir soru üzerine Erdoğan, bu konuyu basından öğrendiğini belirterek, "ABD'den büyükelçimizin geri çağrılması gibi bir şey sözkonusu değil" dedi.
 
CNN Türk'te yer alan habere göre Erdoğan, "Büyükelçimizi belki Dışişleri istişare için çağırmış olabilir. Haberim yok" diye konuştu.

"Bayrama buruk giriyoruz"
 
Başbakan Erdoğan, RamazanBayramı'na bir bayram sevinci ile giremediklerini ve şehitlerin acısınınyüreklerinde olduğunu belirterek, şehit aileleri ile tüm milletinRamazan Bayramı'nı tebrik etti.

"Acıları dindirmek için bir tezkere gündemde, ayrıntıları belli olmaya başladı mı?" sorusu üzerine Erdoğan, bu konudaki ayrıntıları daha önce açıkladığını, bunları Bakanlar Kurulu'nda tekrar müzakere edeceklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan, "Bir defa parlamentomuzda hükümet olarak bir sınır ötesi operasyon kararını vermemiz halinde, burada zaman kaybına tahammülümüz yok. Anında böyle bir adımı atabilmek için bu talimata hazır hale işi getirmektir ve tezkere içerisinde zaten çerçevesi belirlenmiştir. Detayları, gerek Genelkurmayımızla, gerek Dışişlerimizle görüşülmek suretiyle böyle bir talimatı vereceğimiz zaman da belirlenecektir" dedi.

Başbakan Erdoğan, "Türk Silahlı Kuvvetleri hazır mı? Peşmergeler mevzilerini kazmaya başladılar" şeklindeki sözleri üzerine, bu tür konular stratejik olduğu için konuşulamayacağını vurguladı. 

Erdoğan, "Bunlar stratejik konular olması hasebiyle, böyle medya önünde açıkça söylemek gibi bir yanlışın içine giremeyiz. Sizler de bu konuda bizlere yardımcı olun" dedi.

Haber10'da verilen habere göre ise, Türkiye'nin iki hafta içinde 30 şehit verdiğini ve bunlara ilanihaye (sonsuza kadar) katlanılmasının mümkün olmadığını belirten Erdoğan, "Eğer komşuda terör besleniyorsa, orada da terör konuşlanmışsa, eğitimini, her şeyini orada alıyorsa, buna karşı tabii ki onlar bir şey yapmıyorsa, bizim yapacağımız bir şeylerin olması lazım" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Marmara İlahiyat Vakfı Camisi çıkışında bir gazetecinin, "Olası bir sınır ötesi operasyonunun dış dünyada özellikle ABD ve AB'den tepki çekeceği söyleniyor" sözleri üzerine Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bu yola girdikten sonra artık onun hesabı yapılmıştır, faturası bedeli ne olursa olsun, bu bedel de karşılanır. O kararı vermeden önce enine boyuna zaten tartışılacaktır. Yapılacak olan iş budur. Bunun bir çok artısı eksisi vardır. Böyle bir kararı zaten verenler de bunun muhakkak değerlendirmesini yapacaklardır. Ama bu karar verilirken, burada ülkemizin menfaati esastır. Bizim, Irak'ın üzerinde, Irak'ın siyasi birliği, beraberliği, toprak bütünlüğü içerisinde Irak'ın merkezi yönetimi ile alakalı herhangi bir hesabımız, yaptırım düşüncemiz söz konusu değildir."

Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin üçlü mekanizmada hassasiyetle görev yaptığını, Irak merkezi yönetimi ile görüşmeleri olduğunu dile getirerek, hatta Irak Başbakanı Nuri El Maliki ile bir mutabakat metnine de birlikte imza attıklarını hatırlattı.

Ardından güvenlik konularını içeren bir anlaşmayı İçişleri Bakanlığının karşılıklı olarak imzaladığını belirten Erdoğan, bunun henüz Irak Parlamentosundan geçmediğini ve geçmediği sürece de geçerliliği bulunmadığını vurguladı.



Bu haber 459 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,843 µs