En Sıcak Konular

Ramazan Amerikalıları doyurdu!

10 Ekim 2007 21:45 tsi
Ramazan Amerikalıları doyurdu!
ABD'de bir İslami Yardım Kuruluşu, Ramazan dolayısıyla ülkenin 19 büyük şehrindeki 25 bin evsize yardım elini uzattı.

Amerika'da bir İslami Yardım Kuruluşu, ülke çapında başlattığı yardım kampanyasıyla on binlerce evsize yardım elini ulaştırdı.

California'daki Buena Park'ta bulunan Islamic Relief (İslami Yardım) Kuruluşu, Amerika'nın 19 büyük şehrindeki en az 25.000 kişiye hizmet veriyor.

Kuruluş, Müslüman gönüllüleri bir araya getirip, Amerika'daki en muhtaç insanlara gıda, yiyecek ve ilaç yardımında bulundu.

Bu yıl, İslami Yardım Kuruluşunun Ramazan boyunca bu tarz yardımlar düzenlediği üçüncü yıl oluyor. Geçen sene de, gündüz oruç tutarken birçok Müslüman gönüllü, farklı şehirlerden yaklaşık 18.000 ihtiyaç sahibi insana yardım elini uzatmıştı.

2006 senesinde yaptıkları gibi, bu Ramazanda da yardımsever kuruluş üyeleri ihtiyaç sahibi insanlara sıcak yemek, içlerinde battaniye, ilk yardım setleri, banyo havluları ve çocuk oyuncaklarının da bulunduğu hediye paketleri ulaştırdı.

İslami Yardım Kuruluşu, devletten de gelen destekle ücretsiz HIV/AIDS taraması, aşı kampanyası, eğitim materyalleri gibi bir takım yardım hizmetlerinde de bulunuyor.

Ülke çapında yardım kampanyaları yapabilmek için geçen yıl 100 aileyle çalışmalar yapıldığını belirten kurumun ülke içi projeler müdürü Clareen Menzies, bu yardımların zekattan farklı bir tarafının olduğunu söylüyor.

En son verilere göre Amerikan halkının %13'lük bir bölümü fakirlik içinde yaşıyor, ki bu da yaklaşık 35 milyon insan demek. Bunların büyük bir bölümünü beyaz olmayanlar, yani Afrika kökenli Amerikalılar, Latin Amerikalılar ve Asyalılar oluşturuyor.

Bu yıl, İslami Yardım (İslamic Relief) Kuruluşu; Baton Rouge, Louisiana, Boston, Chicago, Dallas, Detroit, Elizabeth, New Jersey, Fort Thompson, Güney Dakota, Houston, Kalamazoo, Michigan, Las Vegas, Minneapolis, New Orleans, New York, Philadelphia, Phoenix, Seattle ve Washington, DC'de yardım kampanyalarını sürdürdü.

dünya bülteni



Bu haber 382 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,582 µs