En Sıcak Konular

Baykal'dan şehit ailelerine mektup

10 Ekim 2007 20:50 tsi
Şırnak'ta şehit olan askerlerin ailelerini Ramazan Bayramında ziyaret edecek olan CHP heyeti, ailelere CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın bir mektubunu da iletecek.

Baykal, şehit ailelerine verilecek olan başsağlığı mektubunda, “Hepimiz, yaşamımızın her anında, canları ve kanları pahasına kutsal vatan topraklarını koruyan şehitlerimizin fedakarlığını örnek almalı, onların emaneti olan bağımsızlığımıza, egemenliğimize, ulusal birliğimiz ile laik cumhuriyetimize sahip çıkmalıyız” dedi.

Şehitlerin, bağımsızlık, özgürlük ve vatan sevgisinin onurlu temsilcileri, her zaman saygıyla anılacak sembolleri olduğunu ve onların, bir insanın yapabileceği en büyük fedakarlığı yaparak canlarını verdiğini, erişebilecekleri en yüce makama ulaştığını kaydeden Baykal, mektubunda şu ifadelere yer verdi:

“Terörle mücadele, insanın, ülkesinin, vatandaşlarının barışı ve huzuru için her şeyini vermeye hazır olanların mücadelesidir. Şehitlerimiz, bunu yapan evlatlarımızdır. Onlar, 70 milyonun huzur ve barış içinde kardeşçe yaşaması, kutsal vatan topraklarının bölünmemesi için en ağır bedeli ödediler, canlarını verdiler.

Hepimiz, yaşamımızın her anında, canları ve kanları pahasına kutsal vatan topraklarını koruyan şehitlerimizin fedakarlığını örnek almalı, onların emaneti olan bağımsızlığımıza, egemenliğimize, ulusal birliğimiz ile laik cumhuriyetimize sahip çıkmalıyız.

Ancak bu tutum ve tavırla onlara layık olabiliriz. Şehitlerimize layık olmanın yolu, teröre kimsenin sahip çıkmaması, himaye etmemesi, mazur görmemesi ve meşrulaştırmaya çalışmamasıdır.

Şehitlerimizle gazilerimize layık olmanın en önemli unsuru ise onların ailelerine, anne ve babalarına, eş ve çocuklarına, yakınlarına sahip çıkmak, onları kucaklamak, ömür boyu insanca bir yaşama kavuşturmaktır.

Bu anlayış, duygu ve düşüncelerle sizleri selamlıyor, sevgi ve saygılarımı sunuyor, şehidimize rahmet, sizlere başsağlığı diliyorum.”

İçinde bölge milletvekillerinin de yer alacağı CHP heyeti, Malatya, Diyarbakır, Erzurum, Kars, Konya, Çorum, Samsun, Denizli, Gaziantep, Niğde, Şanlıurfa, Kars ve Afyonkarahisar'da bulunan şehit ailelerini bayramda ziyaret edecek.

vatan
 



Bu haber 531 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,095 µs