En Sıcak Konular

Sınır ötesine Irak'ın cevabı

10 Ekim 2007 16:39 tsi
Irak Hükümet Sözcüsü Ali El Debbağ, ve İçişleri Bakanlığı, Türkiye’nin olası sınır ötesi operasyonuna karşı, nasıl cevap vereceklerini, tepkilerinin ne olabileceğini açıkladılar.

Irak Hükümet Sözcüsü'nün Cevabı

Irak Hükümet Sözcüsü Ali El Debbağ, Türkiye’nin olası sınır ötesi operasyonuna karşı çıkarak “Irak egemen bir ülke ve ihlal edilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.
KYB internet sitesine göre, Ali El Debbağ, Al Arabiya televizyonuna yaptığı açıklamada, Irak hükümetinin Türkiye’nin Irak topraklarına girmesine karşı çıkarak “Irak hükümetinin Türkiye’ye Kürt bölgesinin topraklarına girmesine izin veren herhangi bir anlaşmaya imza atmadığı”nı söyledi. El Debbağ şöyle konuştu:
“PKK unsurlarının sınır bölgelerindeki varlığının iki ülkenin çıkarlarına zarar verdiğinin bilincindeyiz ancak Irak egemen bir ülke ve ihlal edilmesine izin vermeyeceğiz.” 
 

Irak İçişleri Bakanlığı'nın Cevabı


 Irak İçişleri Bakanlığı, “Türkiye’nin Irak hükümetinden habersiz Irak topraklarında PKK’ya karşı operasyon düzenleyemeyeceğini” savundu.
Irak İçişleri Bakanlığı Merkez Ulusal Komisyonu Başkanı Abdülkerim Halef el-Kinani, Irak’ın Sesi’ne yaptığı açıklamada “Türkiye’nin Irak hükümetinden habersiz Irak topraklarında PKK’ya karşı operasyon düzenleyemeyeceğini” söyledi.
Kinani, Türk ordusunun Irak topraklarına girmesi durumunda bunun "Irak’ın egemenliğine yapılmış olan bir tecavüz" olacağını da belirtti. Peyamner Haber Ajansı’na göre, Kinani şöyle konuştu:
“Türkiye ile Irak arasından imzalanan terör anlaşması güvenlikle ilgilidir. Bu anlaşma terörün ortadan kaldırılması, sınırların kontrol altına alınması, iki taraf arasında bilgi alış verişi sağlanması açısından her iki ülkeye hizmet ediyor. Anlaşmaya göre her iki ülkenin sınırlarında PKK’ya karşı kordinasyonu ve haberleşmeyi sağlayacak resmi bürolar açılacak.”


Aktif haber



Bu haber 565 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,243 µs