En Sıcak Konular

Bu millet bölünür mü?

10 Ekim 2007 10:54 tsi
Türkiye, Şırnak’ın Gabar Dağları’nda şehit verdiği 15 gencini uğurladı. Türk bayraklarına sarılı gençlerin tabutları sıra sıra kentlerin caddelerinden şehitliklere götürüldü, omuzlarda. 20’lerinde terörün aramızdan aldığı 15 şehidin cena

 

Öfke, acı, kırgınlık ve hüzün bir olup gelip gözlerimize oturdu. Erzurum’dan Denizli’ye gözyaşlarımız birbirine karıştı. Onlar artık doğuran, büyüten ana babaların değil tüm Türkiye’nin evlatları. 15 şehidimiz, artık 70 milyonun kalbinde

Ne de yakışıklı olmuşsun canım kardeşim

DENİZLİ dün 134. şehidini son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Bayram Güzel için düzenlenen Yeni Cami’deki törene şehidin 6 aylık nişanlısı Fatma Savaş ile yakınları katıldı. PKK aleyhine sloganların atıldığı törende şehidin arkadaşları Türk bayrağı açtı. Mehmet Güzel, kardeşinin fotoğrafıyla yürürken “Ne de yakışıklı olmuşsun canım kardeşim” diye isyan etti. Önceki gün acı haberi aldığında “Şırnak dağları kuzumu bana geri verin” diye ağıt yakan anne Ayşe Güzel, iki oğlundan destek bulmaya çalıştı. Güzel’in naaşı, Kurtluca Köyü’nde toprağa verildi.

Bu benim babam

ŞIRNAK’taki Namaz Dağı’nda mayın patlaması sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Tahsin Yıldırım (37), memleketi Kars’ta gözyaşları ve dualar arasında son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin cenaze törenine katılan eşi Zeynep Yıldırım, gözyaşları içerisinde “Yüreğim yanıyor. Terör bitene kadar vatan sağolsun demeyeceğim” dedi. Fethiye Cami’ndeki törende, şehidin büyük kızı Merve (10), “Baba bizi bırakıp nereye gittin” diye feryat ederek sürekli annesine sarılıp gözyaşı döktü. Şehit Uzman Çavuş Yıldırım’ın 3 yaşındaki küçük kızı Melisa’nın ise, babasının tabutunu göstererek “Burada yatan benim babam” demesi cenazeye katılan herkesi gözyaşına boğdu.

Ne de yakışıklı olmuşsun canım kardeşim

Memado, evimin direği nereye

GAZİANTEPLİ şehit Mehmet Coşkun’un Ulu Camiideki cenaze törenine katılan yüzlerce kişi dev Türk bayrağı açtı. Vatandaşlar, “Türk Kürt kardeş, Amerika kalleş, her Türk asker doğar” sloganları attı. Anne Gazal Coşkun, “Komandaye mini Püçük, Memado evimin direği bizi bırakıp nereye gittin” diyerek ağıt yaktı. Babasının ölümünden sonra hamallık yapıp eve bakan Coşkun Yeşilkent Şehitliği’ne defnedildi.

Çapulcuların gücü bölmeye yetmez

JANDARMA Komando Er Emrah Eryılmaz’ın cenazesi, Niğde’nin Kiledere Beldesi’nde toprağa verildi. Törene katılan Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Başbakan Erdoğan’ın başsağlığı dileklerini getirdiğini belirterek “3-5 çapulcunun, eşkıyanın, kanlarla sulanmış, çok ciddi bedellerle kurulmuş bu devleti yıkmaya tabii ki güçleri yetmeyecektir” dedi. Çağlayan daha sonra Türk bayrağı açıp PKK aleyhine atılan sloganlara katıldı.

Sekizinde yitirdiği annesine kavuştu

ŞEHİT Seyfi Altuntaş için dün Samsun’un Ayvacık İlçesi Yeşi Cami’de tören düzenlendi. Baba Menteş Altuntaş ile kız kardeşi Selime Altuntaş ve akrabaları, şehit çavuşun tabutuna sarılarak ağıtlar yaktı. Törende, Kıdemli Kurmay Albay İlyas Koçak, şehide uzanan ellerin kırılma zamanın çok yakın olduğunu söyledi. Altuntaş’ın naaşı, 15 yıl önce doğum yaparken hayatını kaybeden annesinin yanında toprağa verildi.

Ağlayıp hainleri mutlu etmeyeceğim

TERHİSİNE 20 gün kala şehit düşen Çorumlu piyade Er Sıddık Küçükgöz (22) Uğurludağ İlçesi’ne bağlı Aşılıarmut Köyü’nde toprağa verildi. Baba Hamit Küçükgöz oğlunu “Ağlayıp da sana o kurşunu sıkan hainleri mutlu etmeyeceğim. Görmek istedikleri tabloyu göstermeyeceğim. 70 milyon seninle onur duyuyor, gurur duyuyor” diyerek uğurladı. 19 yaşındaki nişanlısı Selma Arslan da törende gözyaşlarına boğuldu.

Ne de yakışıklı olmuşsun canım kardeşim

Kalabalık alana sığmadı

ŞEHİT er Mehmet Yıldırım’ın cenazesi, Konya’nın Kadınhanı İlçesi’ne bağlı Örnekköy’de toprağa verildi. Yıldırım’ın Türk bayraklı tabutuna sarılan yakınları Kürtçe ağıtlar yaktı. Törene DSP Genel Başkanı Zeki Sezer de katıldı. Köy Türk bayraklarıyla donatıldı.

Şehide binbaşıdan böldürmeyeceğiz sözü

DİYARBAKIR’IN Lice İlçesi’nde mayın patlamasında şehit olan Caner Örengül’ün cenazesi, Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa İlçesi’ne bağlı Ayvalı Köyü’nde toprağa verildi. Yüzlerce kişinin katıldığı törende Binbaşı Baha Ünal ise şehide seslenerek, “Sana söz veriyoruz bölmeye çalışan hainlere karşı her zamankinden daha güçlüyüz” dedi.

Mehmet’le Kasım’ı üç dilde ağıtlarla uğurladık

ŞANLIURFA’nın iki şehidi tek törenle uğurlandı. Kürt kökenli Piyade Komando Çavuş Mehmet Uyar ve Arap kökenli Kasım Aksoy’u binlerce Urfalı, ellerinde Türk bayrakları ve PKK’ya lanet sloganlarıyla toprağa verdi. Terhisine 90 gün kala şehit olan Mehmet Uyar, eşi ve kızları Güneş ile Zeliha’yı geride bırakan Kasım Aksoy için Şanlıurfa Yusuf Paşa Camii’nde bir tören düzenlendi. Binlerce Urfalı cami bahçesine sığmadı. Aksoy için yakılan Arapça ağıtlarla Uyar için yakılan Kürtçe ağıtlar birbirine karıştı. Törende konuşma yapan komutan “Terörü yaratan ve ona destek olanlar bilmeli ki, bu milletin karşısında duramayacaklardır” dedi. Uyar Eyyubiye’de, Aksoy Beşat Köyü’nde toprağa verildi.

Akşam



Bu haber 767 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,692 µs