En Sıcak Konular

Kanlı dağlara bomba yağıyor

10 Ekim 2007 10:50 tsi
10 bin komando operasyonda. F-16'lar Gabar'a bomba yağdırıyor....

F-16 ile Cobra ve Skorsky helikopterlerinin desteklediği 10 bin komando Irak’a kaçmaya çalışan teröristlere aman vermiyor...

KESİNTİSİZ operasyon başlatan TSK, teröristlerin üslendiği Kato, Gabar, Küpeli, Cudi dağlarını ablukaya aldı. Bolu Dağ Komando tugayının yanı sıra bölgenin birçok yerinden takviye olarak gelen birliklerle sayıları 10 bini bulan askerler terörist yuvası haline gelen dağları didik didik tarıyor.

23. Sınır Jandarma Tümen Komutanlığı’ndan kalan helikopterler dağlık bölgeye sürekli takviye birlik taşıyor. Operasyon zaman zaman sınırın sıfır noktasına kadar uzanıyor. Dağdaki birlikler termal kameralarla sürekli gözetleme yaparken, F-16 uçakları ve savaş helikopterleri de teröristlerin bulunduğu yerlere bomba yağdırıyor.

Küçük gruplara ayrılan teröristlerin Kuzey Irak’a doğru kaçtıkları bildiriliyor. Bölgeye kaydırılan topçu birlikleri de teröristlerin sınır geçiş noktalarına aralıksız bombalıyor.

GABAR’A BOMBA YAĞIYOR

PKK’NIN Türkiye içinde dağılım noktası olarak kullandığı Gabar Dağı operasyonun ağırlık noktasını oluşturuyor. Derin vadilerinde geçtiği dağda, onlarca mağara bulunuyor. Cudi, Namaz ve Küpeli dağlarıyla birleşmesinden dolayı örgütün en çok barındığı dağ olarak bilinen Gabar’da 200 kadar terörist bulunduğu bildiriliyor.

Skorsky ve Cobra helikopterlerinin bomba yağdırdığı Cudi Dağı da örgütün Gabar ve Namaz dağlarına geçiş noktası olarak biliniyor. Sarp ve kayalık olan Cudi dağında bulunan Besta bölgesinde örgütün önemli karargahları bulunduğu yönünde istihbarat bilgiler var. Kışın örgüt tarafından barınma yeri olarak kullanılan Cudi Dağı’nda çok sayıda mağara bulunuyor. Yaklaşık 150 terörist olduğu belirtiliyor.

KÜPELİ SU DEPOSU GİBİ

ÖRGÜTÜN su ihtiyacını karşıladığı Küpeli Dağı, Cudi, Gabar ve İncebel dağlarına geçen teröristlerin saklanabileceği çok sayıda mağara bulunuyor. Dağda Makas Kayalıkları adı verilen bölgede çok keskin taşlara rastlamak mümkün. Önemli su kaynakları açısından örgüt tarafından benimsenen Küpeli dağı İncebel dağıyla bağlantısı anlamında önemli bir yer tutuyor. Sayıları 100 kadar olan örgüt elemanı bu dağda bulunduğu ileri sürülüyor.

İnternet haber



Bu haber 775 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,643 µs