En Sıcak Konular

Asker üniformalı PKK'lı Baykal'ı şaşırttı!

10 Ekim 2007 09:52 tsi
Asker üniformalı PKK'lı Baykal'ı şaşırttı! CHP Genel Başkanı Deniz Baykala GATA'yı ziyaret etti. Hatay'ın Belen ilçesinde yaralanan bir Mehmetçiğin anlattıkları Baykal’ı şaşkına çevirdi. Baykal, “Nasıl yaralandın?” diye sorduğu askerden şu yanıtı aldı:

GATA’yı ziyaret eden bir gazi, Baykal’a Hatay Belen’de yaralanmasına neden olan olayı anlattı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, GATA’da tedavileri süren, ayağı kopmuş, mayın patlaması nedeniyle eli yüzü yanmış 26 gazi ile tek tek konuştu. Gazilere memleketlerini, yaşlarını, evli olup olmadıklarını soran Baykal, 5 aylık evli bir gazi ile başında eşini bekleyen genç eşini görünce daha da duygulandı. Baykal, gazi ve yakınlarına moral verdi.

Burun buruna geldim

Baykal’ı en çok şaşırtan olay ise, Hatay Belen’de yaralanan erin anlattıkları oldu. Baykal, “Nasıl yaralandın?” diye sorduğu erden şu yanıtı aldı: “Hatay Belen’de Türk subayı üniforması giymiş, yüzbaşı rütbesinde elinde Amerikan silahı bulunan birisiyle burun buruna geldim. Bana ’Ben Türk subayıyım, yüzbaşıyım. Görmüyor musun?’diye çıkıştı. Şivesinden ve elindeki Amerikan silahından bizim komutanlardan olmadığını, PKK’lı olduğunu anladım. Çünkü elindeki silahtan bizde sadece Özel Harpcilerde var. Birden silahını almak istedim, o da benimkini. Ben onu yaraladım ama, o da beni.”

Vatan'da yer alan habere göre, Baykal’ın “Öldürdün mü?” sorusu üzerine ise gazi, “Bilmiyorum. Ama olay sonrasında PKK telsizlerinden ’ağır yaralımız var, yardım istiyoruz’anonsları duyulmuş” yanıtını verdi.

Baykal, gaziyi dinledikten sonra, “O adamlar taa oralara kadar gelmişler mi?” diyerek şaşkınlığını dile getirdi ve bütün gazilere “Eğer bu vatanda birlik içinde, beraberce güvenlik içinde yaşıyorsak sizin sayenizde. Size çok şey borçluyuz. Hizmetleriniz unutulmaz” diye seslendi.



Bu haber 959 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,676 µs