En Sıcak Konular

CHP'de 'Kayıp 120 Bin YTL' tartışması

8 Ekim 2007 21:18 tsi
CHP'de 'Kayıp 120 Bin YTL' tartışması CHP'de çok sayıda il ve ilçe yönetiminin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) tarafından bir gecede değiştirilmesi, bazı iddiaları beraberinde getirdi.

Görevden alınan Kırıkkale eski il yöneticileri, yeni atanan il başkanı Aliye Gündüz'ün milletvekili adayı olduğu 22 Temmuz seçiminde kendisine verilen 120 bin YTL'nin kayıp olduğunu savundu. Konuyu Genel Başkan Deniz Baykal'a bir mektupla ileten yöneticiler, Gündüz'ün 'yolsuzluklarına karşı' yeniden il başkanı yapılmasına tepki gösterdi. Gündüz ise aldığı paranın hesabını genel merkeze verdiğini söyledi. Gündüz, bir milletvekili adayının 120 bin YTL ile seçime hazırlanamayacağını belirterek, "Partinin verdiği parayla seçime girmem mümkün değil. Cenazeye, hasta ziyaretine gidiyoruz. Yeri geldiğinde ihtiyacı olan vatandaşa para veriyoruz." dedi.

CHP lideri Deniz Baykal, Meclis'teki son grup toplantısında AK Parti'nin seçim öncesi 'hukuksuz para harcadığı' iddialarını gündeme getirmiş ve "Parayla vatandaşın iradesi iğfal edildi." demişti. Ancak bu yöndeki ilk somut olay, CHP'nin Kırıkkale örgütünde ortaya çıktı. CHP'nin Kırıkkale eski saymanı Hülya Tunç, yeni atanan başkan Aliye Gündüz'ün seçim sürecinde kendisine verilen 120 bin YTL'nin nereye ve nasıl harcadığını belgeleyemediğini belirtti. Tunç, eski yönetici arkadaşlarıyla noter tasdikli bir ifade tutanağı hazırlattı ve bunu Baykal'a gönderdi. Gündüz'e CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın talimatı doğrultusunda para verildiğini belirten Tunç, "Kamuoyu, bu harcamaların ne olduğunu merak etmektedir. Bu durum, partimizi ve şahsımı töhmet altında bırakmaktadır. Henüz seçimin şokunu üzerimizden atamamışken bu tür sorunlar ile boğuşmaktan yorgun düştüm. Üstüne üstlük Aliye Gündüz bütün bu sorunların müsebbibi durumundayken tekrar Önder Sav Bey'in talimatını öne sürerek il başkanı olmuş ve ilk icraat olarak da günah keçisi ilan ettiği teşkilatlarını görevden almıştır." ifadelerine yer verdi. Tunç, konunun aydınlatılmaması durumunda parti aleyhine dava açacağını kaydetti.

Kırıkkale İl Başkanı Aliye Gündüz ise bir milletvekili adayının, hesabını il saymanına değil partinin genel merkezine vereceğini söyledi. Bu konuda genel merkez yöneticileriyle görüştüğünü ve her türlü hesabını verdiğini belirten Gündüz, eski sayman hakkında kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle tazminat davası açacağını kaydetti. Kendi cebinden de harcamalar yaptığını belirten Gündüz, "Biz vatandaşlardan oy isterken, onlar da bir ihtiyacının giderilmesini istiyor. Hasta ziyaretleri yapıyoruz, cenazelere gidiyoruz. Kimi zaman vatandaş kolunuzdan tutarak sizi dışarı çıkarıyor ve paraya ihtiyacı olduğunu söylüyor. Ne yapacaksınız, 'yok' diyebilir misiniz?" ifadelerini kullandı.

 



Bu haber 344 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,139 µs