En Sıcak Konular

"Askeremini Püçuk, Be Kesemin"

8 Ekim 2007 20:47 tsi
Şırnak'ta teröristlerin hain pususu sonucu şehit olan Piyade Er Mehmet Coşkun'un Gaziantep'te yaşayan annesinin Kürtçe ağıtları yürek dağladı.

Şırnak'ta teröristlerin hain pususu sonucu şehit olan Piyade Er Mehmet Coşkun'un Gaziantep'te yaşayan ailesi yasa boğuldu. Oğluna Kürtçe ağıtlar yakan anne Gazal Coşkun, "Küçük askerim, öksüzüm, küçük komandom" diye ağladı.

Şırnak'ta askerlik yapan Piyade Er Mehmet Coşkun'un tezkeresine 4 ay kala şehit olması, Gaziantep'teki ailesinin yüreğini dağladı. Acı haberi alan anne Gazal Coşkun, oğlunun ardından Kürtçe ağıtlar yaktı. Ziyaretçi akınına uğrayan Çıksorut Mahallesi'ndeki evde taziyeleri kabul eden acılı annenin Kürtçe olarak, "Küçük askerim, öksüzüm, küçük komandom" (Askerimını püçuk, Bê kesêmın, Komandayı mını püçuk) diye ağlaması yakınlarını da duygulandırdı. Sehit-annesinden-Kurtce-agit:-Kodmandayi-mini-pucuk-

Tezkeresine 4 ay kalan Piyade Er Mehmet Coşkun'un 4 gün önce annesini telefonla aradığı ve arkasında '"Canım annem" yazılı fotoğraflarını gönderdiği öğrenildi.

Şehit amcası Seydi Ahmet Coşkun, "Artık anneler, babalar ağlamasın. Yeter artık, bu son olsun" diyerek gözyaşları döktü.

Şanlıurfa'nın Bozova ilçesi doğumlu olan Piyade Er Mehmet Coşkun ve ailesinin 1990 yılında Gaziantep'e göç ettikleri belirlendi. 2000 yılında babası Şükrü Coşkun'u kanserden kaybeden Piyade Er Mehmet Coşkun, Çıksorut Mahallesi 21. No'lu Sokak'taki evinde annesi, kardeşleri Ömer ve Necla ile birlikte yaşıyordu.

 

 

 

 

 

 

 



Bu haber 573 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,554 µs