En Sıcak Konular

"Vatana 10 Turgay feda"

8 Ekim 2007 20:28 tsi
Şırnak'ta şehit olan Turgay Salgar'ın babasından ders gibi ağıtlar!

Şırnak'ta hain saldırıda şahadet şerbetini içen Karslı Komando Çavuş Turgay Salgar, gözyaşları ve ağıtlar arasında son yolculuğuna uğurlandı.
Şehit babası Tuncay Salgar, oğlunun sık sık fotoğrafını öptü, "40 Turgay'ım olsa vatana feda olsun." dedi. Acılı anne ise terör örgütüne sürekli lanet okudu.

Askerliğini Bolu Dağ Taburu'nda komando olarak yaparken Şırnak'a göreve giden ve 12 arkadaşıyla birlikte Gabar Dağı'nda uğradığı saldırı sonucu şehit olan Turgay Salgar memleketi Kars'ta gözyaşları ve dualar arasında toprağa verildi.

Fethiye Camii'nde ikindi namazını müteakiben kılınan cenaze namazına Vali Mehmet Ufuk Erden, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Şeref Oguş, Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, şehitin amcaı ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Salgar, şehidin ailesi, askeri ve mülki erkan ile binlerce vatandaş katıldı.

Cami bahçesine ilk önce alkışlar arasında şehit yakınları geldi. Burada birbirlerine sarılarak ağıtlar yakan ve ağlayan şehit yakınlarını komutanlar teselli etmeye çalıştı.

Şehidin annesi Gülden Salgar ise basın mensuplarına dönerek, "Balamın düğününü çekmeye mi geldiniz?" diye ağıt yaktı.

"Kahrolsun PKK" diye slogan atan anneye kalabalık da eşlik etti. Acılı baba ise elinde tuttuğu şehit oğlunun fotoğrafına bakarak, "40 Turgay'ım olsa, vatana feda olsun. Gurur duyuyorum." dedi.

Bazı bayanlar baygınlık geçirirken şehidin 2 küçük kardeşi olan Mevlit ve Oktay hıçkırıklarla ağladı. Daha sonra cenaze cami önüne getirildi. Bir anda ağlama seslerinin yükseldiği alanda zorlukla ilerleyen tabut musalla taşına konuldu.

Cami bahçeni dolduran binlerce vatandaş sık sık tekbir getirip terör örgütü aleyhine slogan attı. Şehit yakınları gözyaşları arasında tabuta sarılıp ağıtlar yakarken baba Tuncay Salgar'ın oğlunun tabutunu sevmesi ve fotoğrafı öperek, "Gözlerine kurban olayım, ay-yıldızlı bayrağına kurban olayım" demesi yürekleri dağladı.

Askerlerin de gözyaşlarına boğuldukları dikkatlerden kaçmadı. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve Hudut Subayı Topçu Yarbay Yalçın Derun tarafından bir konuşma yapıldı.

Derun konuşmasında, "Vatanın bütünlüğüne kastetmek isteyen hainler, zalimleri, eşkıyalar, caniler, bu mücadelede kendilerine menfaat sağlamaya çalışanlar ve onların işbirlikçileri bu emellerine bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da asla ulaşamayacaklardır." ifadelerine yer verdi.

Ardından İl Müftüsü İlyas Serenli tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Omuzlar üzerinde taşınan şehidin naşı cenaze arabasına konuldu.

Cenaze marşı eşliğinde Gazi Ahmet Muhtar Paşa ve Faikbey Caddesi üzerinde ağır ağır ilerleyen şehidin naaşı merkeze bağlı Cumhuriyet köyünde toprağa verildi.



Bu haber 594 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,688 µs