En Sıcak Konular

Şırnak şehitleri için son görev

8 Ekim 2007 18:32 tsi
Şırnak'ta terör örgütü PKK üyelerince şehit edilen Kom. Er Turgay Salgar, Astsubay Ahmet Sarıoğlu ve Kom. Onbaşı A. Şükrü Karataş'ın cenazeleri memleketlerinde toprağa verildi.

KOMANDO ER TURGAY SALGAR'IN CENAZESİ KARS'TA TOPRAĞA VERİLDİ

Şırnak'ta terör örgütü PKK üyelerince düzenlenen saldırıda şehit olan Komando Er Turgay Salgar'ın cenazesi memleketi Kars'ta toprağa verildi. Ortakapı Mahallesi'ndeki Fethiye Camisi'nde ikinci namazından sonra kılınan cenaze namazı sırasında, şehir Komando Er Turgay Salgar'ın yakınları kriz geçirdi. Ağıtlar yakan şehit er Salgar'ın annesi Güler Salgar, yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. Bu sırada caminin avlusunu dolduran vatandaşlar ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' şeklinde sloganlar attılar.


Oğlunun fotoğrafına sarılarak ağlayan şehit er Salgar'ın babası Tuncay Salgar duygularını, ''Turgay'ım vatana kurban olsun, yavrumla gurur duyuyorum... Sevincimden ağlıyorum... Buradaki herkes birer Turgay'dır'' şeklinde dile getirdi. 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında görevli Yarbay Yalçın Derun, cenaze namazının ardından yaptığı konuşmada, vatanın bölünmez bütünlüğüne kastetmek isteyen hainlerin hiçbir zaman emellerine ulaşamayacağını söyledi.

Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde sonsuza kadar varlığını sürdüreceğini ifade eden Derun, ''Bu büyük millet emsali görülmemiş fedakarlık ve cesaretle çelik göğsünü vatan müdafaası için her zaman olduğu gibi hainlere, canilere, eşkıyalara karşı siper etmesini bilecek, gerektiğinde tarihte olduğu gibi delikanlı yavuklusundan, oğul anasından ayrılacak ama al bayrağımız yurdumuzun her karış toprağında mavi göklerde nazlı nazlı dalgalanacaktır'' diye konuştu.

Cenaze namazının ardından Salgar'ın cenazesi silah arkadaşlarının omuzlarında askeri araca konularak, Gazi Ahmet Muhtar Paşa ve Faikbey caddelerinde konvoy eşliğinde yürüyüş yapıldı. Bu sırada Türk bayrağı açan bir grup terör örgütüne lanet yağdırdı. Şehit erin cenazesi daha sonra merkeze bağlı Cumhuriyet köyüne götürülerek burada toprağa verildi. Törene, şehit komando erin ailesi, Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Şeref Oguş, Azerbaycan'ın Kars Başkonsolosu Hasan Sultanoğlu ve Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven ile çok sayıda vatandaş katıldı.

ŞEHİT ASTSUBAY AHMET SARIOĞLU'NUN CENAZESİ, DÜZENLENEN ASKERİ TÖRENLE TOPRAĞA VERİLDİ

Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarının düzenlediği saldırıda şehit düşen Astsubay Ahmet Sarıoğlu'nun cenazesi, Malatya'da düzenlenen askeri törenle defnedildi. Şehir Mezarlığı'nda düzenlenen törene, Şehit Astsubay Sarıoğlu'nun ailesi ve yakınları, Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cemal Akın, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, 2. Ordu Komutanlığından çok sayıda askeri personel katıldı.


2. Ordu Komutanlığında görevli Kurmay Albay Erdal Dodurga, törende yaptığı konuşmada, terör olaylarının hedefinde sürekli Türk Silahlı Kuvvetlerinin olduğunu belirterek, şunları kaydetti: ''Bu gül bahçesine bir şehidimizi daha uğurluyoruz. Türk tarihi ve genç Türkiye Cumhuriyeti, Türk milletinin huzur ve refahına birliğine ve beraberliğine kast edilen nice tehditler görmüştür. Hepsinin ortak özelliği, bu tehditlerin dış güçler tarafından yönlendirilmesi ve kışkırtılmasıdır. Gözlerden kaçan bir şey vardır ki tehditler daima şekil, vasıta, yöntem değiştirmekte fakat hedef değişmemektedir. O hedef göğsünü çelikten bir siper yaparak Türk milletini korumaya ve kollamaya ant içmiş olan Türk Silahlı Kuvvetleridir.''

Kurmay Albay Dodurga, ''Haçlı seferleri, Panislavizm, Asala, Ermeni soykırımı iddiaları, irtica, PKK adıyla şekilden şekle girerek, son zamanlarda da terör kılığına bürünerek, yüzyıllarca Türk milletini hedef almış, ancak her biri tarihin çöplüğüne gömülüp gitmiştir ya da gömülüp gidecektir'' dedi. Törende şehit Astsubay Sarıoğlu'nun yakınları sinir krizi geçirirken, askeri personel ve eşlerinin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

KOMANDO ONBAŞI AHMET ŞÜKRÜ KARATAŞ'IN CENAZESİ, ERZURUM'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Şırnak'ta düzenlenen saldırıda şehit olan Komando Onbaşı Ahmet Şükrü Karataş'ın cenazesi, Erzurum'un Karayazı ilçesine bağlı Tosunlu köyünde toprağa verildi. Karayazı ilçesindeki Merkez Camisi'nde kılınan ikindi namazının ardından düzenlenen cenaze törenine, Şehit Onbaşı Karataş'ın ailesi, yakınları, Erzurum Valisi Celalettin Güvenç, Kaymakam Üzeyir Aziz Özeren, Erzurum Müftüsü Ahmet Aslantürk, Karayazı Belediye Başkanı Celal Şaka ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende 9. Kolordu Komutanlığı adına konuşan Tankçı Yarbay Hakan Elginöz, şehit ailesinin acısını paylaştıklarını belirterek, ''Hain saldırı Türk Silahlı Kuvvetlerini asla yıpratmayacaktır. Aksine daha da güçlendirecektir. Bu uğurda birçok ananın canı yanmıştır. Vatan savunmasında sonsuza kadar mücadelemiz devam edecek'' diye konuştu.

Cenaze namazını, Erzurum Müftüsü Ahmet Aslantürk kıldırdı. Cenaze töreninde Karataş'ın babası Alaattin Karataş ile kardeşleri Mehmet Şükrü Karataş ve Şevket Şükrü Karataş'ı, yakınları teskin etmeye çalıştı. Daha sonra ambulansa konulan şehit Karataş'ın cenazesi, Karayazı'ya 30 kilometre uzaklıktaki Tosunlu köyünde defnedildi.

 

 



Bu haber 2,387 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,728 µs