En Sıcak Konular

İnterpol tarihinde ilk kez yardım istedi

8 Ekim 2007 17:15 tsi
Uluslararası Polis Teşkilatı Interpol, uzun süredir aradığı bir suçlunun bulunabilmesi için, tarihinde ilk kez kamuoyundan yardım istedi.

Uluslararası Polis Teşkilatı Interpol, uzun süredir aradığı bir suçlunun bulunabilmesi için, tarihinde ilk kez kamuoyundan yardım istedi. Çocukları cinsel olarak istismar ettiği fotoğrafları internette yayımlayan bir kişiyi yakalamak isteyen Interpol, tacizcinin resmini yayımladı.

Tacizci, 200 fotoğrafta 12 erkek çocuğunu cinsel olarak istismar ederken görülüyor. www.interpol.int sitesinde verilen bilgilere göre, çocuklar 2002 ve 2003 yıllarında Vietnam ve Kamboçya'dan kaçırılmışlar.

Polis, yayımlanan fotoğraflardaki kişinin tanınmaması için resimlerin dijital olarak değişikliklere uğratıldığını ancak uzmanların bu değişikliklerin bir kısmını geri alabildiğini ve tanımlanabilir fotoğraflar üretebildiklerini açıkladı.

Interpol Başkanı Ronald Noble, "Bu kişiyi adalet önüne çıkarmak için diğer tüm yolları denedik ama bulamadık" dedi. Noble, kamuoyunun yardımı olmadan bu kişinin çocukları tecavüze ve istismara devam edeceğine kanaat getirdiklerini ve bu nedenle yardım istemeye karar verdiklerini söyledi.

Söz konusu kişinin ilk fotoğraflarının üç yıl önce Almanya'da yayımlandığını bildiren Interpol, tacizcinin 35 ila 40 yaşlarında olduğunu duyurdu.

186 ülkedeki polis güçlerinden oluşan bir ağa sahip olan Interpol'den yetkililer, tüm çabalarına rağmen, fotoğraflardaki kişinin kimliğini tespit edemediklerini belirtiyor. Teşkilat, şimdiye dek 31 ülkeden istismara uğrayan 600 kadar çocuğu kurtardı.

Zaman



Bu haber 750 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,498 µs