En Sıcak Konular

Türkiye terörü lanetledi!

8 Ekim 2007 14:37 tsi
Türkiye terörü lanetledi! Şırnak Gabar Dağı'nda 13 askerin teröristler tarafından pusuya düşürülerek şehit edilmesine tepki yağdı. Sivil toplum örgütleri, ekonomi çevreleri, DTP dahil her görüşten siyasi partiler, vatandaşlar... Kısaca tüm Türkiye teröre lanet yağdırıyor. İşe o a

Şırnak Gabar Dağı'nda 13 askerin teröristler tarafından pusuya düşürülerek şehit edilmesine tepki yağdı. Bazı sivil toplum kuruluşları da yazılı açıklamalarla saldırıyı kınadı.

YAZICIOĞLU: SINIR ÖTESİ HAREKAT ARTIK GERÇEKLEŞMELİ

BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Şırnak'ta 13 askerin şehit olmasıyla ilgili olarak, ''Sınır ötesi harekat artık gerçekleşmeli'' dedi.

Muhsin Yazıcıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, sınır ötesi harekat için TBMM'nin bir an önce TSK'ya izin vermesi gerektiğini ifade etti.

Yazıcıoğlu, şunları kaydetti:

''Sınır ötesi harekat artık gerçekleşmeli. Sıcak takip hakkını Türkiye kullanmaktan imtina ederse, otorite boşluğu olan Irak ile terörle mücadelede başarılı işbirliği yapması zaten mümkün olmayacaktır. Irak ile yapmış olduğumuz anlaşmada bulunan, 'yakın takip' hakkını askıya alan yaklaşımların ne kadar yersiz ve geçersiz olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır.''

TÜZMEN: BU ÜLKENİN EKMEĞİNİ YEYİP DE BÖYLESİNE ŞEREFSİZLİK YAPANLARI LANETLE KINIYORUZ

Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen Şırnak'ta şehit olan 13 askerimizle ilgili olarak Adana'da yaptığı açıklamada "Bu ülkenin ekmeğini yeyip de böylesine şerefsizlik yapanları kınıyoruz" dedi.

Partisinin Osmaniye İl Danışma Meclis Kurulu toplantısına katılan Bakan Tüzmen, toplantının ardından Ankara'ya gitmek üzere geldiği Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda basın mensuplarının konuya ilişkin soruları üzerine, "Bunlar terör örgütünün son döneminde gerçekleştirmeye çalıştığı son çabalarıdır. Çünkü artık herşeyini kaybetmek üzeredir." dedi. Tüzmen, terörle mücadelenin sonuna kadar devam edeceğini ifade etti.

TOPTAN: TERÖRİSTLERE HAK ETTİKLERİ CEVABIN EN SERT ŞEKİLDE VERİLECEĞİNDEN KUŞKUMUZ YOK

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Şırnak'ta 13 askerin şehit olmasıyla ilgili olarak, "Hükümetimize ve kahraman ordumuza güvenimiz tamdır. Teröristlere hak ettikleri cevabın en sert şekilde verileceğinden kuşkumuz yoktur" dedi.

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Şırnak'ta 13 askerin şehit olması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a başsağlığı mesajı gönderdi.

Toptan, mesajında Şırnak'ta görev yapan birliğe düzenlenen saldırıda, 13 silahlı kuvvetler mensubunun şehit şehit olduğunu büyük üzüntüyle öğrendiğini belirtti.

Toptan, mesajında şöyle dedi:

"Devletimizin bölünmez bütünlüğüne yönelik yapılan hain saldırılar asla amacına ulaşamayacaktır. Hükümetimize ve kahraman ordumuza güvenimiz tamdır. Teröristlere hak ettikleri cevabın en sert şekilde verileceğinden kuşkumuz yoktur. Devletimizin ve milletimizin güvenliği ve bağımsızlığı uğruna şehit düşen kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, şahsınızda ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına ve büyük Türk milletine başsağlığı diliyorum."

HİSARCIKLIOĞLU: ÜLKEMİZE YÖNELİK TERÖRİST SALDIRILARI NEFRETLE KINIYORUZ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Şırnak'ta 13 askerin şehit edilmesi nedeniyle büyük üzüntü yaşadıklarını belirtirken, ''Son günlerde artan terör eylemlerinden büyük endişe duyuyor, teröre karışan, terörizme arka çıkan iç ve dış mihrakları, ülkemize yönelik terörist saldırıları nefretle kınıyoruz'' dedi.

Hisarcıklıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, dün teröristlerce Şırnak'ın Gabar Dağı bölgesinde görev yapan askeri birliğe düzenlenen ve 13 askerin şehit düştüğü saldırıyı kınadı.

TOBB Başkanı, saldırıların terörizmin dehşet verici yüzünü bir kez daha tüm insanlığa gösterdiğini ifade etti.

Türkiye'nin demokratik, laik, çağdaş, hoşgörülü yapısıyla bulunduğu bölgede istisnai bir örnek ve model ülke olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, insanlık değerlerinden nasibini almamış terör odaklarına verilecek en güzel cevabın; milli, demokratik değerlere ve ülke bütünlüğüne sahip çıkmak olduğunu bildirdi.

Toplumun tümünün birlikte hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

''Terörizm belasından insanlığın kurtulabilmesi için uluslararası işbirliğine her zamankinden daha fazla ihtiyaç vardır. Tüm dünyanın bu gerçeği artık anlaması ve terörizmle mücadele için kararlılıkla ortak tavır geliştirilmesi zorunludur.

TOBB Yönetim Kurulu olarak son günlerde artan terör eylemlerinden büyük endişe duyuyor ve teröre karışan, terörizme arka çıkan iç ve dış mihrakları, ülkemize yönelik terörist saldırıları nefretle kınıyoruz. Hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, Türk Silahlı Kuvvetlerimize, milletimize ve şehitlerimizin ailelerine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.''

ŞEHİTOĞLU: TERÖR ÖRGÜTÜNÜ ÖRGÜT OLARAK KABUL ETMEYENLER, BU MEMLEKETİ TERK ETSİNLER

Şırnak'ta 13 askerin şehit edilmesi sivil toplum kuruluşlarının da büyük tepkisini çekti. Sabah saatlerinde 23'ncü Jandarma Tümeni'nde yapılan cenaze törenine katılan sivil toplum temsilcileri, terör örgütüne lanet yağdırdı.

Bayram öncesi büyük bir acı yaşadıklarını belirten Şehit ve Gazi Aileleri Federasyonu Başkanı Kenan Şehitoğlu, "Terör örgütünü savunanlar Meclis'i bırakıp dağda bir militan gibi mücadele etsinler. Terör örgütünü örgüt olarak kabul etmeyenler, bu memleketi terk etsinler. 13 gencecik askerimiz bayram öncesi ailelerine tabutlarla gidecek. Bunun hesabını kim verecek? Terör örgütü bu eylemleriyle Kürt halkına da büyük zarar vermiştir. Bu acıların sona ermesi için ne gerekiyorsa yapılmalıdır." dedi.

Şırnak Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Güngör de, vatan için bir değil binlerce şehit vermeye hazır olduklarını ifade ederek, "PKK terör örgütü bölgedeki katliamlarla birçok masum insanın kanını akıtmıştır. Babaların anaların gözyaşları durmadan akıyor. Şırnak'ta 13 askerimizi şehit edenlere lanet ediyoruz. Bayramımızı bize zehir ettiler. Terör örgütünü savunanlara sesleniyorum. Gelsinler bu acıyı burada görsünler. Terör örgütünü onlar da lanetlesinler." diye konuştu.

TİSK: HAİN SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİRENLERİ NEFRETLE KINIYORUZ

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Şırnak'ta 13 askerin şehit edilmesiyle sonuçlanan terör saldırısını nefretle kınadıklarını belirterek, "Gerçekleştirenleri ve arkasındaki güçleri lanetliyoruz" dedi.

TİSK'den yapılan yazılı açıklamada, Şırnak Gabar Dağı bölgesinde görevli birliklere terör örgütü tarafından yapılan hain saldırıda, 13 askerin şehit edilmesinin derin bir acı yaşattığını vurgulandı. Açıklamada şöyle denildi: "Bu alçakça saldırıyı nefretle kınıyor, gerçekleştirenleri ve arkasındaki güçleri lanetliyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin Ülkesi ve Milletiyle bölünmez bütünlüğüne yönelik bu vahşi saldırı, Türk Ulusunu yıldırmayacak, ülkemizin huzur ortamını ve bütünlüğünü bozamayacaktır."

YÖK SALDIRIYI KINADI

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Şırnak'ta 13 askerin şehit edildiği saldırıyı kınadı.

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

''30 Eylül 2007 günü 12 sivil vatandaşın, dün de 13 askerin terör örgütü tarafından haince katledilmesi, hepimizi derin üzüntüye boğmuştur.

Son günlerde belirgin bir artma eğilimi gösteren, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne yönelik bu saldırıları şiddet ve nefretle kınıyor, şehitlerimize Tanrı'dan rahmet, ailelerine, Silahlı Kuvvetler mensuplarına ve tüm ulusumuza başsağlığı diliyoruz.''

ER MEHMET COŞKUN'UN AMCASI: BU TERÖR KAHROLSUN, BU TERÖR BİTSİN ARTIK

Şırnak'ta görev yapan bir birliğe terör örgütü tarafından yapılan saldırıda şehit düşen Er Mehmet Coşkun'un amcası Bekir Coşkun, evlatlarının teröristler tarafından şehit edilmesini kabullenemediklerini belirterek, ''Bu terör kahrolsun, bu terör bitsin artık'' dedi.

Oğlunun terörist saldırıda şehit düştüğü haberini Göllüce Mahallesi'ndeki evlerinde 5. Zırhlı Tugay Komutanlığında görevli askerlerden alan Gazal Coşkun, hem annelik hem de babalık ettiği oğlu ve kızına sarılarak, 4 ay sonra kucaklamaya hazırlandığı oğlunun yasını tutuyor.

Sık sık fenalık geçiren anne Gazal Coşkun'u yakınları teskin etmeye çalışıyor.

Şehit erin amcası Bekir Coşkun, AA muhabirine, yeğeninin terhis olmasına 4 ay kala şehit düştüğünü, büyük acı yaşadıklarını söyledi.

Şehit Er Mehmet Coşkun'un (20) babası Şükrü Coşkun'un 7 yıl önce akciğer rahatsızlığından hayatını kaybettiğini ifade eden Bekir Coşkun, şöyle konuştu:

''Yeğenim Mehmet Coşkun, Kayseri Hava Dağ Komanda İndirme Tugayındaki eğitiminin ardından Şırnak'a gönderildi. Bir yakınımızın kızıyla söz kestik, tezkeresini alıp geldiğinde evlendirecektik. Evlendirmeyi düşünürken şehit olduğu haberini aldık. Annesi, çocuklarını ücret karşılığında fıstık kırarak, yokluk yaşayarak yetiştirdi. Çok büyük sıkıntılar yaşayarak vatanımızı savunması için gönderdiğimiz evladımızın teröristler tarafından şehit edilmesini kabullenemiyoruz. Bu terör kahrolsun, bu terör bitsin artık.''

'HİÇBİR SİYASİ AMAÇ, BİR TEK DAMLA KANDAN DAHA DEĞERLİ OLAMAZ'

DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, Şırnak ve Diyarbakır'da 14 askerin şehit edilmesinden duyduğu üzüntüyü ifade ederek, ''Şırnak ve Diyarbakır'da dün ve bugün meydana gelen saldırılarda 14 evladımızı daha yitirdik. Öncelikle yaşamını yitiren şehitlere Allah'tan rahmet, acılı ailelerine baş sağlığı diliyoruz'' dedi.

Demirtaş yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:

''Şırnak ve Diyarbakır'da dün ve bugün meydana gelen saldırılarda 14 evladımızı daha yitirdik. Öncelikle yaşamını yitiren şehitlere Allah'tan rahmet acılı ailelerine baş sağlığı diliyoruz. Kederli ailelerin acılarını yürekten paylaşıyoruz. Hepimizi derinden sarsan ve neredeyse 24 yıldır süregelen bu olaylar, canımızı yakmaya, vicdanlarımızı sızlatmaya devam ediyor. Biliyoruz ki yapacağımız hiçbir şey acılı ailelerin kayıplarını geri getirmeyecektir. Ancak, bu günden sonra akan kanı durdurmak adına yapılacak çok şey var.''

Demokratik Toplum Partisi olarak silahlı yöntemlere karşı olduklarını, silahın bir hak arama yöntemi olamayacağını, çatışmaların artık zaman kaybetmeksizin ülke gündeminden çıkması gerektiği yönündeki görüşlerini yineleyen Demirtaş, ''Hiçbir siyasi amaç, bir tek damla kandan daha değerli olamaz. Siyasetçiler olarak, el ele vererek akan kanın durması konusunda nihai bir sonuç elde etmeliyiz'' dedi.

TBMM'nin bu konuda sorumluluk alması gerektiğini ifade eden Demirtaş, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''24 yıldır denenen yöntemlerin dışında 'kansız, silahsız' bir yolla ülkemizi bu kaostan kurtaracak çözümü üretmelidir. Türkiye'nin giderek Ortadoğu bataklığına sürüklenmeye çalışıldığı bu günlerde ancak ortak akılla hareket ederek aydınlık bir gelecek yaratabiliriz.

Bu vesileyle 'artık yeter' diyoruz. Ölüm, kan ve şiddeti görmek istemiyoruz. Gencecik evlatlarımızı toprağa vererek, bu topraklarda kardeşliği, barışı, demokrasiyi yeşertemeyiz. Akan kanın bir an önce durması konusunda DTP olarak bize düşen görevleri sağduyulu yaklaşımlarla yapmaya hazır olduğumuzu bir kez daha belirtirken, bu ölümlerin artık son ölümler olmasını temenni ediyoruz.''

'ELİ KANLI HAİNLER, ŞEHİTLERİMİZİN KANLARINDA BOĞULACAKLARDIR'

Kayseri Valisi Osman Güneş, Şırnak'ta 13 askerin şehit edilmesine ilişkin, ''Eli kanlı hainler, onlara 'terörist' diyemeyen nasipsiz destekçileri, şehitlerimizin kanlarında boğulacaklardır'' dedi.

Güneş, Ahilik Kültürü Haftası dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Şırnak'ta 13 askerin şehit edilmesinin acısını yüreğinde yaşadığını söyledi.

Bu acıyı, vatanını, milletini, bayrağını seven herkesin hissettiğini dile getiren Güneş, şunları kaydetti:

''Bunlar ilk şehitlerimiz olmamıştır. Endişe ediyorum ki bu hainler akıllarını başlarına almadıkları sürece son şehitlerimiz de olmayacak. Ancak, vatanın her karışını kanlarıyla sulayan şehitlerimizin ruhları, güvenlik güçlerimizin azim ve kararlılığı, bu hainlere fırsat vermeyecektir. Eli kanlı hainler, onlara 'terörist' diyemeyen nasipsiz destekçileri, şehitlerimizin kanlarında boğulacaklardır. Birliğimizi bozmaya çalışan hainlere karşı dün verilen mücadele bugün de aynı kararlılıkla gösterilecektir.''

-ELAZIĞ BELEDİYE BAŞKANI SELMANOĞLU-

Elazığ belediye başkanı Süleyman Selmanoğlu da büyük bir insanlık suçu olan terör karşısındaki haklı mücadelenin her türlü şart altında yılmadan devam edeceğini kaydetti.

Selmanoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Şırnak'ta bölücü terör örgütü tarafından düzenlenen saldırıda 13 askerin şehit edilmesini kınadı.

Terörü yaratanlar ve besleyenlerin, ''Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü koruma kararlılığı karşısında hiç bir güç duramayacak'' ilkesini bilmeleri gerektiğini ifade eden Selmanoğlu, şunları kaydetti:

''Mübarek ramazan ayı içerisinde bile kanlı katliamlarını sürdürerek geçtiğimiz hafta Beytüşşebap'ta sivillerimize yönelik son saldırıdan sonra Şırnak'ta gerçekleştirilen bu alçakça terör saldırısında 13 askerimizin şehit olması gerçekten yüreğimizi dağlayan bir olay olmuştur.

Türkiye Devleti, büyük bir insanlık suçu olan terör karşısındaki haklı mücadelesine, vatansever milletimizin desteği, kahraman Mehmetçiğimizin azmi ile her türlü şart altında yılmadan devam ettirecektir.

Devletimizin ve milletimizin güvenliği ve bağımsızlığı uğruna şehit düşen kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına ve büyük Türk Milleti'ne baş sağlığı diliyorum.''

-EĞİTİM-İŞ'İN AÇIKLAMASI

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Genel Başkanı Yüksel Adıbelli ise yazılı açıklamasında, 13 askerin şehit edildiğini büyük bir üzüntü ile öğrendiğini belirterek, ''alçakça'' saldırıyı ''şiddetle'' kınadığını kaydetti.

Adıbelli, içeriden ve dışarıdan terör ve teröristlere destek veren şer odaklarına en güzel yanıtın, Türk ulusunun daima birlik ve bütünlük içerisinde olarak vereceğini belirtti. Adıbelli, hükümetten, özgürlük, demokrasi gibi değerleri gerekçe göstererek terörü destekleyenlere, besleyenlere, teröristlerle diyalog içinde olanlara karşı etkin ve kararlı bir tutum sergilenilmesini istedi.

-TÜRK DİŞ HEKİMLERİ BİRLİĞİ-

Türk Diş Hekimleri Birliğinden yapılan yazılı açıklamada ise ''Gücün terörünü ve terörün gücünü'' kendilerine siyasi rehber edinenlerin, siyasi emellerine varmak için en yüce değer olan yaşam hakkını yok ederek, korku ve panik yaratmaya çalıştıkları ifade edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''Bu ülkede onuru ile özgürce, barış içerisinde yaşamak isteyenler artık susmaktan vazgeçmeli. Anadolu topraklarında yüzyıllardır birlikte yaşayan, Türkiye Cumhuriyeti'ni birlikte kuran bizler, bu kör şiddete tapanlara, şiddeti yaşamlarının, siyasi emellerinin amentüsü olarak görenlere karşı sesimizi yükseltmeliyiz.

Evimizde, sokağımızda, şehrimizde,, ülkemizde özgürlüğün, kardeşliğin, barışın ve demokrasinin egemen olduğu, insanlık değerlerinin hayatımızın ayrılmaz bir parçası olduğu Türkiye sevdamızdan asla vazgeçmeyeceğiz.''

'NE OLDU DA KARDEŞ KARDEŞİ VURUYOR'

Diyarbakır Şehit Aileleri ile İnsan Hakları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (YURT-SAV) Başkanı Ahmet Büyükburç, terör örgütü PKK tarafından yapılan saldırıları kınadı. "PKK terör örgütünce Mehmetçiklerimize yapılan bu hain saldırıyı nefretle kınıyoruz." diyen Başkan Büyükburç, şehitlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Şehit olan güvenlik güçlerinin bölgenin huzur ve güveni için görev yaptıklarını hatırlatan Büyükburç, teröristlere seslenerek "Gelin yüce Türk Milletinin adaletine sığının. Hep birlikte dağlardan inin. Kardeşçe barış ve huzur içinde bu güzel vatanımızda yaşayalım." dedi.

Anadolu topraklarının Türk milletinin onur ve şerefi olduğuna dikkat çeken Büyükburç, PKK terör örgütü işbirlikçilerine 40 yıldır kimlere hizmet ettiklerini sordu. "Bu güne kadar acı ve gözyaşından başka bu millete ne verdiniz?" diyen Büyükburç, "Gelin yüce Türk adaletine sığınıp hep birlikte dağlardan inin kardeşçe, barış ve huzur içerisinde bu güzel vatanımızda yaşayalım. Dış güçlerin maşası olmayın. Peki bugün bizlere ne oldu? aramızda ne geçti de kardeş kardeşi vuruyor. Yeter, artık oynanan oyunları gelin hep birlikte bozalım. Yaptığı bütün eylemleri hukuku çiğneyerek, başı sıkıştığı yerde kahraman Türk ordumuzu suçlayan hain kanlı terör örgütü acaba kahraman 15 vatan evladı askerimizi haince kahpe mayınlarla vurduklarını hangi bahane ile izah edeceklerdir merak ediyoruz. Sözde insan hakları savunucuları, ordumuza karşı yapılan bu hain saldırılar karşısında sessiz kalarak, PKK'nın yandaşı ve işbirlikçileri olduklarını bir kez daha göstermişlerdir." diye konuştu.

Terörün çağımızın insanlığın en büyük ayıbı olduğunu vurgulayan Büyükburç, saldırıyı yapanların gerekli cezayı alacaklarını söyledi. Bölgede yaşanan bu alçakça oyunların biran önce bozulması için Türk Milletini sağduyuya çağıran Büyükburç, uluslararası çıkarlarını gerçekleştirmek için terörden medet uman, teröristleri araç olarak kullanan devletlerin insan hakları olgusuna en büyük ihaneti yaptığına dikkat çekti.

'BU SALDIRILAR HUZUR, BARIŞ VE KARDEŞLİĞİMİZİ YOK ETME AMACINA YÖNELİKTİR'

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Şırnak'ta 13 askerin şehit edilmesi ile ilgili olarak, ''Bu saldırılar huzur, barış ve kardeşliğimizi yok etme amacına yöneliktir. Öyleyse bu amacı boşa çıkarmanın tek yolu, birlik ve beraberliğimizi korumak olacaktır'' dedi.

Kutan, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde terörün ''vahşi yüzünü daha acımasızca'' göstermeye başladığını belirtti.

Geçen hafta köylerine su getirmek için çalışma yapan bir grup vatandaşın aynı karanlık güçlerin hedefi olduğunu belirten Kutan, ''Şırnak ve Lice'de askerlere yönelik saldırı, yüreğimizi en acı şekilde bir kez daha sarsmıştır'' dedi. Kutan, şunları kaydetti:

''Ayların en kutsalı Ramazan ayında ve günlerin en kutsalı Kadir günü arifesinde meydana gelen bu alçakça saldırılar, terörün haktan ve insanlıktan uzak yüzünü anlamamız için yeterlidir. Elbette bu saldırılar huzur, barış ve kardeşliğimizi yok etme amacına yöneliktir. Öyleyse bu amacı boşa çıkarmanın tek yolu, birlik ve beraberliğimizi korumak olacaktır. Türkiye, terörden en çok canı yanan ülkelerin başındadır. Yıllarca terör belasıyla mücadele ettik. Ama ülke olarak boyun eğmedik. Elbette bundan sonra da eğmeyeceğiz. Bu alçakça saldırıları yapanlar mutlaka yakalanmalıdır. Ancak en az bunun kadar önemli olan, bu karanlık saldırıların arkasındaki güçleri ortaya çıkarmaktır.''

Kutan, saldırıda hayatını kaybeden askerlere Allah'tan rahmet, mensubu oldukları Türk Silahlı Kuvvetleri'ne, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diledi.

BOLAT: TERÖRE KARŞI TEK YÜREK TEK MİLLET İRADESİ OLMALI

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği(MÜSİAD) Başkanı Ömer Bolat, Şırnak'ta 13 askerin şehit olduğu hain saldırıyı lanetledi. Bolat, "Terör karşısında yapmamız gereken, siyaset, iş dünyası, sivil toplum ve medya olarak birlik, dayanışma içinde olmaktır. Teröre karşı tek millet-tek yürek olarak ortaya güçlü bir irade koymalıyız" dedi.

Bolat, yaptığı yazılı açıklamada, 'Türkiye'nin birliğine, beraberliğine, huzuruna, kardeşliğine yapılan bu hain saldırıyı lanetlediklerini belirterek, bu saldırıyı düzenleyenlerin hiçbir zaman amaçlarına ulaşamayacaklarını bilmeleri gerektiğini kaydetti. Terör saldırıları karşısında millet olarak birlik ve beraberliğin daha güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Bolat, "Bu tür terör eylemleri karşısında olması gereken, siyaset, iş dünyası, sivil toplum ve medya olarak birlik, dayanışma içinde olmak ve bu ülkenin bu tür saldırılardan hiçbir zaman yıkılmayacağını, dimdik ayakta durabileceğini göstermek olmalıdır. Teröre karşı korkmadan, usanmadan tek millet-tek yürek olarak ortaya güçlü bir irade koymamız lazım" diye konuştu.

Türkiye'nin siyasi istikrar, güven ortamı ve ekonomik ilerleme yolunda iyi yönde gittiği bir dönemde istikrarı bozma amaçlı çabaların da arttığına dikkat çeken Bolat, MÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti'nin(YİH) 10 Haziran 2007'de yayımlanan çağrısıyla barış, istikrar ve demokrasi çağrısında bulunduğunu, teröre karşı Hükümet, güvenlik kuvvetlerimiz, iş dünyası, sivil toplum kuruluşları ve medyayı ortak hareket etmeye ve serinkanlı değerlendirme yapmaya çağırdıklarını hatırlattı. Bolat şöyle devam etti: "MÜSİAD-YİH Sonuç Bildirisi'nde vurgulandığı gibi, terör konusunda öncelikle yurt içinde ve sınırlarımız boyunca gerekli tedbirlerin alınması, güvenlik güçlerimizin özel harekat birimi gibi profesyonel savunma kabiliyetleriyle güçlendirilmesi esas olmalıdır. Silahlı kuvvetlerimize bundan önce olduğu gibi, bundan böyle de terörün sona erdirilmesi konusunda sarsılmaz bir güvenimiz vardır. Türkiye'de 23 yıldan bu yana devam eden, maddi ve lojistik açıdan dış destekleri olan terörün ortadan kaldırılması ve şehitlerimizin kanının yerde kalmaması halkımızın ortak dileğidir. Terörün sona erdirilmesinin siyasi, askeri, sosyal, ekonomik ve dış politika boyutları konusunda, Hükümet'in ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ortak bir platformda hareket etmesi ve gelişmeler hakkında daha tatmin edici bir şekilde kamuoyunun bilgilendirilmesi önemli bir zorunluluktur. MÜSİAD olarak bu noktada Türkiye'nin bu tür alçak saldırılara karşı inşallah dimdik, birlik, beraberlik içinde bu çabaları bertaraf edeceğine, güvenlik güçlerimizin de hainlere en kısa zamanda cezalarını vereceğine inancımız tamdır. Şehit olan askerlerimize yüce Allah'tan rahmet, ailelerine ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı ve sabır diliyoruz.''

Zaman



Bu haber 262 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,764 µs