En Sıcak Konular

Ailenin tek patronu benim

8 Ekim 2007 12:44 tsi
Uzan grubuyla hiçbir ilişkisi olmadığı gerekçesiyle hakkında dava açılmayan Uzan'ın avukatıyla yaptığı telefon görüşmelerinde, aile içindeki konumunu ifade etti.

Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan'ın yurtdışı ile yaptığı telefon görüşmelerinde ailenin tek patronu olduğunu söylediği ortaya çıktı. Uzan ailesine ait şirketlerle bir bağlantısı bulunmadığı için yargılanmamıştı. Uzan, 2004 yılında Dr. Müller adındaki kişiyle uydu telefonuyla yaptığı görüşmede, “Ailede tek bir patron var. O da benim” ifadesini kullanıyor.


SENETLER BANA AİT

Telefonda kendisini “Herr (Bay) Uzan diye tanıtan Genç Parti Lideri, İsviçre'deki para ve hisse senetlerinin kendisine ait olduğunu itiraf ederken, hayatını tehlikeye atmak için askere gönderilmek istendiğini ve Enerji Bakanlığı'na baskı yaptığını belirtiyor. Uzan, Dr. Müller ile yaptığı görüşmede şöyle konuşuyor: “Bana da bu şekilde yüklendiler, bu durumlara sebep oldular. Abimin banka ile hiçbir ilgisi yok. Ama şu anda aile içerisinde tek patron var ve o da benim. Yani bu sorunları çözecek olan da benim.”

HÜLLE TEKLİF EDİYOR

Uzan, Dr. Müller ile bir başka telefon görüşmesinde ise ÇEAŞ'ın hisse senetleri için Avrupa Birliği yasalarını kullanarak hülle yapmayı teklif ediyor. Ancak avukat, bunun İsviçre yasalarında bile mümkün olmadığını söylüyor. Görüşme şöyle:

Uzan: “ÇEAŞ hisse senetleri hakkında. Savcılıkla ilgili olayı bir tarafa bıraktığımızda, İsviçre'de bir firma var. Ve bu firma Uzan ailesine ait değil. Bu firma, hisse senetleri sahibi biri tarafından satın alındı. Diyelim ki bugünkü tarihle 100 hisse senedi. Bu İsviçre firması. Aslında illa ki İsviçre firması olması şart değil. Alman bir firma da olabilir. Bu firma, Avrupa Birliği hukukuna göre, Türk devletine kaşı dava açabilir mi?”

BORCU UCUZA SATMAK!

Müller: Size hemen bir cevap veremem ama düşüncelerim bunun olamayacağından yana. Çünkü bu problemin ortaya çıktığı zaman dilimi içerisinde bu firma hisseleri almış, öyle değil mi? O zaman bu satış fiyatına da yansımalı tabii ki.

Uzan: Tabii ki ben hisse senedi satın alıyorum. 100 kadar ve fiyatı 1 dolardan. 1 hisse senedine 100 dolar ödemektense 1 dolar ödüyorum. Sonra da dava açıyorum. Kazanırsam da çok büyük bir kazanç elde ediyorum. Bu tıpkı, borçlarını ucuza satmak gibi birşey oluyor.

Hukuka uygun hareket ederler

Uzan'ın Müller'le görüşmeleri bununla da sınırlı kalmıyor. Uzan, daha sonraki bir görüşmede Müller'e “ÇEAŞ ile olan olaydaki olasılığı nasıl görüyorsunuz. Tahmin edersem iyi değil gibi” diye soru-yor. Müller, Uzan'a cevaben, “Kesinlikle çok zor. Yani bu çok açık. Her zaman söylediğim gibi aslında yetki konusunda bir

sorun yok. Yani İsviçre yetkili bu konuda ama daha sonrası için zor olan, davayı gerekçelendirmek. Her İsviçre hakimi içgüdülerinden heraketle nasıl söylesem, belirli bir çerçeve içerisinde hukuka uygun hareket etmeye çalışır. Ve onlara tam tersi bir düşünceyi kabul ettirmek oldukça masraflı ve zor olacaktır” diyor.

Aktif haber



Bu haber 549 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,188 µs