TÜSİAD hangisi? | " /> TÜSİAD hangisi? | "/>

En Sıcak Konular

TÜSİAD hangisi?

8 Ekim 2007 12:09 tsi
TÜSİAD hangisi? TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın muhalif tondaki açıklamaları TÜSİAD'da rahatsızlık yaratmıştı. Şimdi TÜSİAD'ın ikinci en güçlü ismi, Başkan Vekili Boyner konuştu: Demokrasiye inanılan ülkelerde hiç kimse inancından dolayı yargılanamaz.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ümit Boyner: (Başını) Aç-gel demekle, diyorsun ki; 'Sen 18 yaşını bitirmişsin ama hâlâ hür iradeye sahip olmadığını düşünüyorum ve başını açman lazım.' O zaman üniversiteye forma giyip gidelim!

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Boyner Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner, demokrasiye inanılan ülkelerde hiç kimsenin inancından dolayı yargılanamayacağını söyledi.

Üniversitelere başörtülü öğrencilerin alınmamasının kendisinin 'demokrasi anlayışına uymadığını' anlatan Ümit Boyner, ayrıca toplumun dokusunu başörtüsünün değil, magazin programlarının bozduğunu ifade etti.

İş dünyasının önemli isimlerinden Ümit Boyner, başörtüsü ve anayasa tartışmalarıyla ilgili Sabah Gazetesi yazarlarından Şelale Kadak'ın gündeme ilişkin sorularını cevapladı. 'Misafir odası' köşesinde dün yayınlanan röportajda demokrasi üzerinde ısrarla duran Boyner, Türkiye'deki değişim karşısında demokrasi dışı tutumlarla bir yere varılamayacağını ifade ediyor. Üniversitelerdeki başörtüsü yasağının kendisinin demokrasi anlayışına uymadığını belirten Boyner, "Bir taraftan nüfusun önemli bir parçasının türbanı olduğu için üniversiteye girememesi, 'evde' otur denmesi benim demokrasi anlayışıma uymuyor. (Başını) Aç gel demekle, diyorsun ki yani 'sen 18 yaşını bitirmişsin; ama hala hür iradeye sahip olmadığını düşünüyorum ve başını açman lazım.' O zaman üniversiteye forma giyip gidelim! Dinin toplumsal hayatta çok fazla rol oynamasından korkanlar, mücadelesini demokratik kurallar içinde vermeli. Türban sorunu da demokrasi içinde çözülmeli. Başkalarının hakları için de savaşmalısınız. Onlarla aynı fikirde olmasanız bile. Türkiye buraya gelecek. Camiyle kışla arasında bir Türkiye tükendi." diyor.

Anadolu ekonomide artık söz sahibi

Hayat tarzının değişmediğini anlatan Ümit Boyner, ancak belli bir ekonomik sınıfın geliştiği üzerinde duruyor. Boyner, "Servet el değiştiriyor. Aslında demokratikleşme de böyle oluyor." şeklinde konuşuyor. Türkiye'nin kurumlarının başındaki insanların belli okullardan mezun olduğuna dikkat çeken Boyner, bu elit sistemi içinde ülkenin birbirinden koptuğunu anlatıyor. Son dönemde Anadolu'nun ekonomide daha fazla söz sahibi olmaya başladığının altını çizen Boyner, İstanbul, İzmir ve Anadolu elitleri arasında yaşanan kopukluklarla demokrasinin gelişemeyeceğini söylüyor. Türkiye'nin özünden uzaklaştığını belirten Boyner, toplumun yapısını 'türban'ın değil magazin programlarının bozduğunu belirtiyor. Boyner, "Komşularla ve çocuklarla ilişkilerden maddiyat ve gösterişin geldiği yere kadar Türkiye özünden çok ayrıldı." diyor. Hayrünnisa Gül'le ilgili soruyu Boyner, "Demokrasiye inanıyorsanız, kimseyi dinî inancından dolayı yargılamamanız gerekir. Onu kabul ediyorsanız, bu noktada (Cumhurbaşkanı) Gül'ün eşini yargılayamazsınız." diyerek cevaplıyor.



Bu haber 387 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,579 µs