En Sıcak Konular

İşte takıntı kurbanı ünlüler!

8 Ekim 2007 10:24 tsi
İşte takıntı kurbanı ünlüler! Sahne dünyasının ünlü isimlerinin ilginç takıntıları var. Örneğin Müjdat Gezen'in takıntısı minik pürüzler ve asimetri.. Ünlülerin bir de kulis istekleri var, İşte Cem Yılmaz, Petek Dinçöz, Ajda Pekkan ve daha bir çok ismin takıntıları..

Dr. Kuşhan’la Diyet dergisi, bu ayki sayısında takıntıları sayfalarına taşıdı. İşte ünlüler ve ilginç takıntıları...

Boyna ısrarla takılan fularlar, gözün sürekli duvardaki çerçevede simetri araması, ölümüne yapılan diyetler ve sıkça estetik operasyon yaptırmak gibi takıntıları ele alan dergide, ünlülerin ’kulis istekleri’ de ayrı bir bölümde incelendi.

50’sinde geçer dediler

Müjdat Gezen’e takıntılar tamamen aile mirası, yani genlerine işlemiş. "Annem de anneannem de büyük olasılıkla büyük büyük annem de takıntılıydı sanırım" diye başlıyor söze. Son olarak gittiği Fazıl Say konserinden aklında kalan tek şey ise sahne perdesine yapışıp kalmış bir seloteyp parçası. "Konseri izleyemedim. Gidip o kahrolası seloteyp parçasını alamadım. Salonda da ayıp olur diye çıkamadım. Böylesine bir durum yaşadığım" diyor. Yolda, okulda, herhangi bir yerde çevresindekilerin omzuna dökülen her kepek tanesi, komşunun perdesindeki bir eğri duruş, herhangi bir giysiden sallanan ip parçası, yani gözünün değdiği her minik pürüz Gezen’i harekete geçiriyor. Peki takıntılarıyla baş etmek için tedaviyi düşünmüş mü? Gezen, soruyu "Bunun tedavisi sorunla baş edebilmenin yolu kaçmamak, yüzyüze gelip kendini eğitmek" diye yanıtlıyor ve devam ediyor: "Artık şuna inanıyorum, ’normal olacak kadar anormal’ biri değilim. Bir de bende hastalık hastalığı var. Bunun için Nöroloji Uzmanı Prof. Sabahattin Kerimoğlu’na gittim. ’50 yaşından sonra hastalığın kendisi geçer, çünkü gerçekten hastalıklar başlar’ dedi."

Kulis istekleri

Doç. Dr. Emin Ceylan, ünlülerin kulis takıntısından çok imajını oturtma takıntısından söz edilebileceğinin altını çiziyor. Örneğin kulise yatak koydurtmak, ille de söylediği markada su ya da içecek istemek ve daha birçok kurallar koymak. Doç. Ceylan, "Bunların hepsinin altında ’benim için bu insanlar bunlara katlanmalılar, ben önemliyim’ mesajı veriliyor" diyor.

Sibel Can

Fazla kilolarıyla başı dertten bir türlü kurtulamayan seksi şarkıcı kuliste 10 kutu diyet kola, beyaz peynir ve gözleme istiyor.

Candan Erçetin

Sahneye çıkmadan önce atıştırmaktan hoşlanmayan sanatçı, sadece bal ve ılık su istiyor. Kuliste dört tane beyaz işlemesiz bornoz da bulunduruluyor.

Petek Dinçöz

Sahne öncesi ve sonrası kuliste mutlaka oyuncak ayısı, bol miktarda soda, ılık su ve çikolata olmasını istiyor. Aksi halde strese giriyor.

Muazzez Ersoy

Capuccino, mutlaka bulunmalıdır. Bardağına kadar kulisine kendisi götürüyor. Anne ve babasının resimlerine bakarak makyajını yaptırıyor.

Ajda Pekkan

Gün içinde sürekli Çin çayı içen Pekkan, kuliste Çin çayının yanı sıra, diyet bisküvi ve salatalığın bulundurulmasını istiyor.

Bülent Ersoy

Oturacağı koltuğa beyaz bir çarşaf serilmesini, sahne öncesi muz yemeyi, duaları ve nazar boncukları, ağzına kadar su dolu bir buz kovası ve kendi bornozunu istiyor.

Cem Yılmaz

Sahneye çıkmadan bir saat önce kulise geliyor. Uyuyor ve gösterisine 5 dakika kala uyanıyor. Zaman zaman yüzünde yastık izleriyle sahneye çıktığını söylüyor.



Bu haber 826 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,375 µs