En Sıcak Konular

Terörle mücadele çok farklı yürüyecek!

8 Ekim 2007 10:24 tsi
Terörle mücadele çok farklı yürüyecek! Şırnak’ta görev yapan bir birliğe dün terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıda 1'i astsubay 13 asker şehit oldu. Askerlerin, Bolu Dağ ve Komando Taburu'ndan geçici görevle bölgeye gittiği belirtildi. Gelişme ile ilgili tüm ayrıntılar...

Şırnak Valiliği, dün saat 15.30 sıralarında, Şırnak'ın Küpeli Dağı bölgesinde operasyon düzenleyen güvenlik güçleri ile bir grup terörist arasında çatışma çıktığını, çatışmada 13 güvenlik görevlisinin şehit olduğu, 3 askerin yaralandığını bildirdi.

CNNTurk'un haberine göre teröristlerin askerlerin üzerine bomba atıp uzun namlulu silahlarla ateş açtığı belirtiliyor.
 
Şehit askerlerin kimlikleri:
 
Astsubay Ahmet Sarıoğlu ile erler Bayram Güzel, Turgay Salgur, Mehmet Uyar, Seyfi Altuntaş, Mehmet Yıldırım, Mehmet Uçarı, Kasım Aksoy, A. Şükrü Karataş, Emrah Eryılmaz, Sıddık Küçükgöz, Fetullah Selçuk ve Mehmet Coşkun.
 
Irak sınırına top atışı
 
Saldırıdan sonra bölgede geniş kapsamlı operasyonlar başlatıldı. Hakkari'nin Çukurca ilçesinde Irak sınırı yoğun top atışına tutuldu. Sınır, yaklaşık 40 dakika boyunca bombalandı.
 
Şehitlerin cenazeleri ve yaralılar, Şırnak Asker Hastanesi'ne götürüldü.
 
Saldırı Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinden duyuruldu. Olayla ilgili ayrıntılı bilgi verilmedi.
 
Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklamasında "Terör örgütü mensupları, yurt içerisinde operasyon birliklerimizle, yurtdışına kaçış noktalarında ise ateş destek vasıtalarıyla takip edilmektedir. Terörle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlerde ortaya çıkan bu tablo, mücadele azmimizi ve kararlılığımızı daha da artırmıştır" denildi.
 
Erdoğan: "Terörle mücadele çok farklı yürüyecek"
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak'ta 13 askerin teröristler tarafından şehit edilmesiyle ilgili olarak "Üzüntümüz büyük. Terörle olan mücadele sürecimiz çok daha farklı bir şekilde yürüyecek" dedi.
 
Başbakan Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda Ankara'ya hareketinden önce basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Allah'tan şehitlerimize rahmet diliyorum... 13 şehidimizin olması gerçekten bizim yüreğimizi dağlayan bir olay oldu. Üzüntümüz büyük. Operasyonlar devam ediyor. Mücadele şüphesiz sonuna kadar devam edecek" dedi.
 
Erdoğan, "Halkımız güvenlik güçlerimizin sürekli yanında. Gerek askerimiz, gerek polisimiz el ele. Bu mücadeleyi hep birlikte yürüteceğiz" diye konuştu.
 
Terörle Mücadele Yüksek Kurulu toplanıyor
 
Aynı şekilde İstanbul Avcılar'da da bir olay olduğunu ve bu olayla ilgili takibin devam ettiğini belirten Erdoğan, pazartesi, önce Bakanlar Kurulu'nun, ardından da Terörle Mücadele Yüksek Kurulu'nun toplanacağını söyledi.
 
Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin, "Türkiye terörle mücadele konusunda hep yalnız kalıyor. Kuzey Irak teröristlerin barınma noktası haline geldi. Oradan gelen bombalar metropollerde patlıyor. Bu konuyla ilgili yeni bir değerlendirmeniz olacak mı?" yönündeki sorusuna ise şu yanıtı verdi:
 
"Durumu tespit noktasındaki açıklamalarımda herhangi bir değişiklik yok. Aynı düşüncelerimin arkasındayım. Buna yönelik olarak da önümüzdeki ay Amerika seyahatim var. Bu seyahatte Sayın Başkan'la da bu konuları en geniş anlamda konuşacağız. Ondan sonra da sürece yönelik açıklamalarımızı orada veya döndüğümüzde tekrar yaparız."
 
SALDIRIYA TEPKİ YAĞIYOR
 
Cumhurbaşkanı Gül Büyükanıt'ı aradı

 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Şırnak'ta teröristlerin saldırısı sonucu 13 askerin şehit olması üzerine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı telefonla arayarak, olayla ilgili bilgi aldı ve başsağlığı dileklerini iletti.
 
Gül, ayrıca yaptığı yazılı açıklamada, “Yaklaşık 1 ay önce ziyaret ettiğim Şırnak bölgesinde görevli bir birliğimize terör örgütü tarafından yapılan hain saldırıda, ülkemizin huzurunu, milletimizin güvenliğini sağlamak amacıyla görev yapan 13 askerimizin şehit edilmesi hepimizi derinden sarsmış, bizlere büyük bir acı yaşatmıştır.
 
Türkiye Cumhuriyeti, büyük bir insanlık suçu olan terör karşısındaki haklı mücadelesini, milletimizin desteği, kahraman güvenlik güçlerimizin azmi ile her türlü şart altında yılmadan devam ettirecektir. Saldırıda şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı diliyorum” dedi.
 
Gül açıklamsında ayrıca, "Terörü yaratanlar, besleyenler ve ona destek olanlar bilmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle 'bölünmez' bütünlüğünü koruma kararlılığı karşısında hiçbir güç duramayacaktır" ifadesine yer verdi.
 
Toptan: "Hak ettikleri cevap verilecektir"
 
Meclis Başkanı Köksal Toptan da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a gönderdiği başsağlığı mesajında, "Hükümetimize ve kahraman ordumuza, güvenimiz tamdır. Teröristlere hak ettikleri cevabın en sert şekilde verileceğinden kuşkumuz yoktur" ifadesine yer verdi.
 
Baykal: "Terör örgütünü lanetliyorum"

 
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da yaptığı yazılı açıklamada "13 askerimizi şehit eden terör örgütünü lanetliyor, şehitlerimize rahmet, ailelerine, ulusumuza ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne başsağlığı diliyorum" dedi.

Bahçeli'den hükümete sert uyarı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Gerek duyulması halinde, yapılacak sıcak takibin sınır ötesini de kapsayacak şekilde ve izin almaksızın icra edilmesi artık meşru hale gelmiş bulunmaktadır. Hiçbir ortaklık veya işbirliği mazereti bir tek vatan evladının hayatından daha kıymetli sayılamaz" dedi.
 
Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, Şırnak'ta teröristlerin saldırısı sonucu 13 askerin şehit olmasını "derin bir üzüntüyle öğrendiğini" kaydetti.
 
"Bu menfur saldırıdan sonra, teröristler ile işbirlikçilerinin bir an önce ele geçirilmesi ile muhtemel yeni terör saldırıları için gerekli tedbirlerin hükümet tarafından acilen alınmasının öncelikli beklentileri" olduğunu belirten Bahçeli, “Uzun bir süredir ülkemizi tehdit eden terör örgütünün bu son eylemi, Türk milletinin sabrını taşırma noktasına getirmiştir” dedi.
 
“Siyasal tartışmaların yoğunluk kazandığı bu zamanda, terörle mücadele artık en önemli gündem maddesi olmalıdır” ifadelerini kullanan MHP lideri, “Bugüne kadar yaptığı yanlışlarla bölücü heveslerin cesaret ve ilham kaynağı olan hükümet, yalnızca terör eylemlerinin değil, siyasallaşma çabalarının da birinci derecede sorumlusudur” dedi.
 
“Aziz milletimiz hükümetten bölücülük ve terörle mücadelede etkin, kararlı ve kalıcı bir icraat beklemektedir. Bu icraatın gecikmesi halinde kapatılması mümkün olmayan derin yaraların açılacağı, milli birlik ve bütünlüğümüzün zedeleneceği çok tehlikeli yeni bir sürece girildiği anlaşılmaktadır” diyen Bahçeli şehitlere rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.
 
Adana'da protesto gösterisi
 
Olay, Adana'nın Kozan ilçesinde düzenlenen yürüyüşle protesto edildi. Adnan Menderes Parkında toplanan bir grup, ellerinde Türk bayraklarıyla terör örgütü aleyhine sloganlar atarak yürüyüşe geçti. Gruba uzun bir araç konvoyu da eşlik etti. Bir süre yürüyen grup, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.
 
Şırnak'ta da operasyonlar sürüyor
 
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde 12 köylünün öldürülmesinin ardından bölgede başlatılan operasyonlar da sürüyor.
 
Şırnak'ta 29 Eylül akşamı, PKK'lı teröristler uzun namlulu silahlarla Beşağaç köyü yakınlarındaki su kanalı inşaatında çalışan köylüleri taşıyan bir minibüsü taramış, saldırıda 7'si köy korucusu, 12 kişi ölmüş, 2 kişi de yaralanmıştı.
 
Cudi Dağı bölgesinde yoğunlaşan operasyonlarda güvenlik güçleriyle teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışmada bir terörist öldürülürken 3 güvenlik görevlisi hafif yaralandı.
 
Önceki gün de Şırnak'ın Silopi ve Beytüşşebap ilçelerindeki arama faaliyetlerinde teröristlerle güvenlik görevlileri arasında çatışma çıkmış, çatışmada 4 güvenlik görevlisi yaralanmıştı.
 
Şehitler için son görev
 
Öte yandan Van'ın Başkale ilçesinde teröristler tarafından piyade bölüğüne ateş açılması sonucu şehit olan Ali Şahan'ın cenazesi düzenlenen askeri törenin ardından dün memleketi Kütahya'ya gönderildi.
 
Şehit Onbaşı Ali Şahan için, Van 6’ncı Hudut Alay Komutanlığı’nda tören yapıldı. Törenin ardından, Şahan'ın cenazesi memleketi Kütahya'ya uğurlandı.
 
Hakkari ve Şırnak'ta nöbet sırasında yıldırım düşmesi sonucu şehit olduğu açıklanan Piyade Onbaşı Murat Asar Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde er Hüseyin Koca ise Gaziantep'te toprağa verildi.



Bu haber 407 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,412 µs