En Sıcak Konular

13 Mehmetçik toprağa düştü

8 Ekim 2007 09:28 tsi
Geçen hafta sivil 12 vatandaşı katleden PKK, bu kez 13 Mehmetçiği şehit etti. Olayın gelişimi, ayrıntıları ve Genelkurmay'ın konuyla ilgili açıklaması şöyle.

Şırnak'ta operasyon yapan time bomba ve uzun namlulu silahlarla saldıran PKK'lı teröristler, 13 askeri şehit etti. Saldırıdan sonra güvenlik güçleri bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatırken, sınırda teröristlerin kaçış noktaları top atışına tutuldu.
Güvenlik güçlerine hain saldırı bugün saat 14.30 sıralarında Şırnak'ın Gabar Dağı'nda yapıldı. Bolu Komando Tugayı'ndan bölgeye geçici görevle gelen ve Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’na bağlı olarak görev yapan 13 kişilik tim, son günlerde operasyonların yoğunlaştığı Gabar Dağı'nda devriye görevi yaparken, kalabalık PKK'lı grubunun saldırısına uğradı. Teröristler askerlerin üzerine el bombası atıp, ardından gizlendikleri yerlerden uzun numlulu silahlarla çapraz ateş açtı. Saldırıda timdeki 13 asker de şehit oldu.

Saldırının duyulmasının ardından bölgede birlik sevkedilerek geniş çaplı operasyon başlatıldı. Hava destekli operasyon devam ederken, bölgeye Özel Harekat Timleri indirildi.

Teröristlerin kaçış noktaları tutulurken, sınır boyundaki birlikler teyakkuza geçirildi. Şırnak ve Hakkari'de de sınır boyundaki birlikler teröristlerin kaçış noktalarını top atışına tuttu. Hakkari'nin Irak sınırındaki ilçesi Çukurca'da da sınırın sıfır noktasında konuşlanan birlikler, teröristlerin kaçış noktalarında önlem aldı. Çukurca'da bulunan 3'üncü Komando Taburu ve 21'inci Taktik Sınır Jandarma Alay Komutanlığı'na bağlı askeri birlikler, Irak sınırını yaklaşık 40 dakika boyunca top ateşi açtı. Top sesleri Çukurca'da duyuldu.

Saldırının ardından Şırnak Valisi Selahattin Aparı, Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’na giderek, olayla ilgili bilgi aldı.

GENELKURMAY OLAYDAN KAMUOYUNU İNTERNET SİTESİ YOLUYLA HABERDAR ETTİ

Genelkurmay Başkanlığı'ndan Şırnak'ta bugün 13 askerin şehit edilmesiyle ilgili ilk açıklama internet sitesi yoluyla şu şekilde yapıldı:

“Şırnak bölgesinde görev yapan bir birliğimize, 07 Ekim 2007 tarihinde terör örgütü tarafından yapılan bir saldırıda, 13 Silahlı Kuvvetler mensubu şehit edilmiştir. Terör örgütü mensupları, yurt içerisinde operasyon birliklerimizle, yurt dışına kaçış noktalarında ise ateş destek vasıtalarıyla takip edilmektedir. Terörle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlerde ortaya çıkan bu tablo, mücadele azmimizi ve kararlılığımızı daha da artırmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyrulur.”

Türk Silahlı Kuvvetleri, Genelkurmay Başkanlığı’nın güvenlikli bölge ilan edip, süresini uzattığı Şırnak, Hakkari ve Siirt’te PKK’lı teröristlere yönelik bir süre önce başlattığı operasyon, son günlerde Şırnak’ın Beytüşşebap İlçesi Kato ile Cizre ilçesi yakınlarında bulunan Gabar ve Cudi dağlarında yoğunlaştırılmıştı.

12 yılın en büyüğü


PKK'nın gerçekleştirdiği en büyük saldırılar şöyle:

* 25 Ekim 1991 günü 10. Jandarma Sınır Bölük Komutanlığı'na silahlı saldırı sonucu 15 er ve 1 asteğmen şehit

* 15 Eylül 1993 günü Van Çatak ilçesi Kanalga Karakolu'na silahlı baskın sonucu 13 er ve erbaş şehit edildi.

* 24 Kasım.1993 günü Elazığ-Bingöl karayolunun kesilerek izinden dönen 33 er ile 3 vatandaş öldürüldü.

* 09 Kasım 1994'te Eruh ilçesi Dağdöşü köyü çevre emniyet timine karşı girişilen silahlı saldırı sonucu 15 er şehit edildi.

* 15 Haziran 1995 günü Şemdinli ilçesi Ortaklar jandarma Karakolu'na silahlı saldırı sonucu 2 astsubay ve 13 er şehit edildi.

* 29 Eylül 2007 günü Şırnak Beytüşşebap ilçesinde otobüs tarandı, 7'si köy korucusu 12 kişi yaşamını yitirdi.

Aktif haber



Bu haber 711 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,646 µs