En Sıcak Konular

Tapınakçılar istediklerini elde etmek üzere!

8 Ekim 2007 00:10 tsi
Tapınakçılar istediklerini elde etmek üzere! Tapınak şövalyeleri amacına ulaşıyor. Son yıllarda film ve kitap sektöründe yapılan atılımlarla sempati kazanmaya başlayan tarikat sonunda resmi olarak da temize çıkıyor. Vatikan, Ortaçağ'da Papalık tarafından kafir ilan edildikten sonra Avrupa genelinde

Vatikan'la Tapınak Şövalyeleri barışıyor

Sabah'ın verdiği habere göre Vatikan, 700 yıl önce Ortaçağ'da Papalık tarafından kâfir ilan edilen Tapınak Şövalyeleri'nin 'dinden çıkmadıklarını' gösteren belgeyi yayımlayacak..

İşte iyibili'de daha önceden yer alan Tapınak Şövalyeleri haberi

Katolik dünyasının ruhani ve idari merkezi Vatikan, 700 yıl önce dinden çıktılar diye aforoz ettiği ve liderlerini yaktığı Tapınak Şövalyeleri'ne itibarlarını iade ediyor. İngiliz Telegraph gazetesinin haberine göre; Vatikan, gizli arşivlerine dayanan ve Papa Clement'in Tapınak Şövalyeleri'nin dinsiz olmadığını gösteren belgeyi yayınlama kararı aldı. 2001 yılında profesör Barbara Frale tarafından bulunan belge, 25 Ekim'de piyasaya çıkacak "Tapınakçılara Karşı Süreç/Processus Contra Tamplarios" adlı kitapta da yer alıyor.

Yanlış arive konuldu

Kitapta, Papalık tarafından kâfir ilan edildikten sonra Avrupa genelinde katledilen Tapınak Şövalyeleri'nin, gerçekte dinden çıkmadıkları anlatılıyor. Chinon parşömeni olarak bilinen belgeyi bulan Profesör Frale, "Belgeyi bulduğumda gözlerime inanamadım. 17. yüzyılda yanlış arşive konulduğu için ortadan kaybolmuş" dedi. Belgenin Tapınak Şövalyeleri'nin sapkın olmadıklarını kanıtladığını vurgulayan Frale, "Papa, onları bağışlamak zorunda kaldı" diye konuştu.

Papa sessiz kaldı

Sapkınlıkla suçlanan Tapınak Şövalyeleri'nin Papa karşısında yargılanmalarının anlatıldığı belgede, Şövalyelerin, iddialardaki gibi yeminde Tanrı ya da Hazreti İsa'yı reddetmedikleri konusunda Papa'yı ikna ettikleri, ancak Papa Clement'in kilise içinde ayrılık yaratmamak ve Fransa'nın istikrarını bozmamak için sessiz kalmayı tercih ettiği belirtiliyor.

Kutsal Kadeh'in koruyucuları 

Ortaçağ'da düzenlenen Haçlı Seferleri sırasında Kudüs'e giden Avrupalı Hacıları korumak amacıyla kurulan Tapınak Şövalyeleri tarikatı, yüzlerce yıl boyunca, Hıristiyanlık alemi için büyük önem taşıyan ve Hazreti İsa'nın son yemeğinde kullandığı öne sürülen 'Kutsal Kadeh'in koruyucuları olarak görüldü. Kudüs'ün 1187'de Selahattin Eyyubi tarafından yeniden ele geçirilmesinin ardından Tapınak Şövalyeleri'nin dinden çıktığı yönünde söylentiler yayılmaya başlamış, sonunda 1307 yılında Fransa Kralı Philip tarafından ortadan kaldırılmaları emredilmişti. Günümüzde halen bir yeraltı örgütü olarak varlığını sürdürdüğü iddia edilen Tapınak Şövalyeleri, 'Da Vinci Şifresi' kitabına, Cennet Krallığı ve Indiana Jones gibi filmlere konu olmuştu.



Bu haber 835 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,009 µs