En Sıcak Konular

Erdoğan'dan terörle mücadelede kararlılık mesajı

7 Ekim 2007 23:50 tsi
Erdoğan'dan terörle mücadelede kararlılık mesajı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül'ün ziyaretinin ardından terör örgütünün saldırısına uğrayarak 13 askerin şehit edildiği acı olayla ilgilibir açıklama yaptı. Erdoğan yaptığı açıklamada, terörle mücadelenin bundan sonra çok daha farklı bir

Konuyu yarın (pazartesi) Bakanlar Kurulu'nda gündeme getireceğini aktaran Başbakan Erdoğan, saldırıyı burada değerlendirip, atmaları gereken adımlara karar vereceklerini ifade etti.

Samanyoluhaber'in veriği bilgiye göre Başbakan Erdoğan, önümüzdeki ay Amerika'ya yapacağı ziyarette ABD Başkanı Bush ile yapacağı görüşmede terörle mücadele konusunu tekrar gündeme getireceğini dile getirdi.

Başbakan Erdoğan, İstanbul'dan Ankara'ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Bugün saat 14.30 sıralarında meydana gelen terör saldırısında 13 askerin şehit olmasının yüreklerini dağlayan bir olay olduğunu aktaran Erdoğan, "Üzüntümüz büyük ve operasyonlar hala devam ediyor. Ve mücadele de şüphesiz sonuna kadar devam edecek. Orada halkımız, güvenlik güçlerimizin sürekli yanında. Gerek askerimiz gerek polisimiz el ele bu mücadeleyi hep birlikte yürütüyoruz; yürüteceğiz." diye konuştu.

Yarın (pazartesi) Bakanlar Kurulu'nda terör konusunu tekrar değerlendireceklerini vurgulayan Erdoğan, Terörle Mücadele Yüksek Kurulu'nu toplayarak sürece yönelik yapılması gerekenlerleri tekrar değerlendireceklerini ve gereken adımları atacaklarını belirtti.

Bir basın mensubunun, "Türkiye terörle mücadelesinde hep yalnız kalıyor. Kuzey Irak teröristlerin barınma noktası haline geldi. Oralardan gelen bombalar metropollerde patlıyor. Bu konuyla ilgli yeni bir açıklamanız olacak mı?" şeklindeki sorusuna Erdoğan, "Durumu tespit noktasındaki açıklamalarımda herhangi bir değşiklik yok. Aynı düşüncelerimin arkasındayım. Buna yönelik olarak da önümüzdeki ay Amerika seyahatim var. Bu seyahatte Sayın Başkanla da (Bush) bu konuları en geniş anlamda konuşacağız. Ondan sonra da sürece yönelik açıklamalarımızı orada veya döndüğümüzde tekrar yaparız." ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan, bu akşam saatlerinde Avcılar İDO İskelesi'nin karşısındaki parktaki bir çöp kutusunda bomba patlaması olayını da hatırlatarak, bu olayla ilgili çalışmaların da devam ettiğini sözlerine ekledi.



Bu haber 277 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,564 µs