En Sıcak Konular

Devletin zirvesinden teröre lanet

7 Ekim 2007 22:31 tsi
Devletin zirvesinden teröre lanet Devletin zirvesi, Şırnak'ta teröristlerin saldırısı sonucu 13 askerin şehit olması üzerine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a başsağlığı dileklerini iletti. Başsağlığı mesaı gönderenler arasında Cumurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve TBMM Ba

Samanyoluhaber'den alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Terörü yaratanlar, besleyenler ve ona destek olanlar bilmelidir ki, Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü koruma kararlılığı karşısında hiç bir güç duramayacaktır'' dedi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül, Şırnak'ta teröristlerin saldırısı sonucu 13 askerin şehit olması üzerine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı telefonla arayarak, olayla ilgili bilgi aldı ve başsağlığı dileklerini iletti.

Gül, ayrıca yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:
''Yaklaşık 1 ay önce ziyaret ettiğim Şırnak bölgesinde görevli bir birliğimize terör örgütü tarafından yapılan hain saldırıda, ülkemizin huzurunu, milletimizin güvenliğini sağlamak amacıyla görev yapan 13 askerimizin şehit edilmesi hepimizi derinden sarsmış, bizlere büyük bir acı yaşatmıştır.

Terörün acımasızlığını, insanlık dışı vahşet ve şiddet isteğini ortaya koyan bu saldırı, terör örgütünün çirkin yüzünü bir kez daha gözler önüne sermiştir.
Terörü yaratanlar, besleyenler ve ona destek olanlar bilmelidir ki, Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü koruma kararlılığı karşısında hiç bir güç duramayacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti, büyük bir insanlık suçu olan terör karşısındaki haklı mücadelesini, milletimizin desteği, kahraman güvenlik güçlerimizin azmi ile her türlü şart altında yılmadan devam ettirecektir.
Saldırıda şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı diliyorum.''

BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, devletin ve milletin, teröre karşı her türlü fedakarlıkla büyük bir mücadele yürüten güvenlik kuvvetlerine, bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da tüm varlığıyla destek olmaya devam edeceğini bildirdi.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Erdoğan, Şırnak'ta görev yapan bir birliğe terör örgütü tarafından yapılan saldırıda, 13 silahlı kuvvetler mensubunun şehit edilmesi nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a telgraf gönderdi.

Olaydan derin üzüntü duyduğunu belirten Erdoğan, telgrafında şunları kaydetti:
''Acımız ne kadar büyük olsa da Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne yönelik bu tür saldırılar, terörle mücadeledeki azim ve kararlılığımızı daha da artırmaktadır.

Devletimiz ve milletimiz, teröre karşı her türlü fedakarlıkla büyük bir mücadele yürüten güvenlik kuvvetlerimize bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da tüm varlığıyla destek olmaya devam edecektir.

Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şahsınızda Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza başsağlığı dilerim.''

TBMM BAŞKANI KÖKSAL TOPTAN

TBMM Başkanı Köksal Toptan, devletin bölünmez bütünlüğüne yönelik yapılan hain saldırıların asla amacına ulaşamayacağını belirterek, ''Hükümetimize ve kahraman ordumuza güvenimiz tamdır. Teröristlere hak ettikleri cevabın en sert şekilde verileceğinden kuşkumuz yoktur'' dedi.
TBMM İletişim Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, Köksal Toptan, Şırnak'ta görev yapan bir birliğe terör örgütü tarafından yapılan saldırıda, 13 silahlı kuvvetler mensubunun şehit edilmesi nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'a başsağlığı mesajı gönderdi.
Mesajında, kanlı terör örgütünün Şırnak'ta düzenlediği hain saldırıda 13 askerin şehit olduğunu büyük üzüntüyle öğrendiğini belirten Toptan, şunları kaydetti:
''Devletimizin bölünmez bütünlüğüne yönelik yapılan hain saldırılar asla amacına uluşamayacaktır. Hükümetimize ve kahraman ordumuza güvenimiz tamdır. Teröristlere hak ettikleri cevabın en sert şekilde verileceğinden kuşkumuz yoktur.
Devletimizin ve milletimizin güvenliği ve bağımsızlığı uğruna şehit düşen kahraman askerlerimize Allah'tan rahmet, şahsınızda ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına ve büyük Türk milletine başsağlığı diliyorum.''

Bu haber 288 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,980 µs