En Sıcak Konular

Arınç: 'Evet'te hayır vardır!

7 Ekim 2007 22:14 tsi
Arınç: 'Evet'te hayır vardır! Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) eski Başkanı, AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, 21 Ekim'deki referandumdan yüzde 80'in üzerinde 'evet' oyu çıkmasını beklediklerini ifade ederek, "Evet'te hayır vardır. Oyunuz evet olsun" dedi.

Arınç, partililerden refaranduma katılmaları konusunda komşu, akraba ve arkadaşlarına da telkinde bulunmalarını istedi.

Haber10'da yer alan habere göre Bülent Arınç, Konya'da partisinin il başkanlığı tarafından Konevi Kültür Merkezi'nde düzenlenen il danışma meclisi toplantısına katıldı. Burada, partililerin yoğun sevgi gösterisiyle karşılaşan Arınç, katılanlarla bir süre sohbet etti. Kürsüden salonu dolduranlara hitap eden Arınç, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşadıkları sıkıntıları hatırlattı. 21 Temmuz seçimlerinden önce seçimi etkileyebilmek için açık veya kapalı, legal, illegal faaliyetler yürütüldüğünü söyleyen Arınç, buna rağmen elde ettikleri yüzde 47'lik başarıyı kimsenin tahmin etmediğini belirtti.

Yeniden 5 yıllığına iktidara gelmenin son yıllarda görülmemiş bir durum olduğunu söyleyen Arınç, "Bu muhteşem bir başarıdır. Allah'ın takdiridir, Allah'a ne kadar şükretsek azdır. Milletimize ne kadar teşekkür etsek azdır" yorumunu yaptı. 22 Temmuz seçimleriyle temsilde adaletin, yönetimde de istikrarın sağlandığını kaydeden Arınç, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin de güzel bir şekilde sonuçlandığını vurguladı. "Birliğimizi muhafaza etmeliyiz" diyen Arınç, partililerden 21 Ekim'de mutlaka evet oyu kullanmalarını istedi. Referandum kararı alınıncaya kadar geçen süreci özetleyen Arınç, 22 Temmuz'da ikinci bir sandıkla aynı zamanda cumhurbaşkanını da seçmeyi istediklerini, ancak buna engel olunduğunu dile getirdi. Cumhurbaşkanını halkın seçmesini öngören anayasa değişikliği paketini mecliste kabul ettiklerini hatırlatan Arınç, cumhurbaşkanının bu değişikliği onayladığını, ancak referanduma götürdüğünü hatırlattı.

Partililere yakın çevrelerinden başlamak üzere 21 Ekim'deki referandumda 'evet' oyu kullanmanın önemini anlatmaları çağrısında bulunan Arınç, referandumda sandıktan yüzde 80'in üzerinde 'evet' oyu çıkmasını beklediklerini bildirdi. Cumhurbaşkanını halkın seçmesini de öngören anayasa değişikliği paketinin içerisindeki maddeler hakkında bilgi veren Arınç, değişiklik yapıldığında genel seçimlerin artık 4 yılda bir gerçekleşeceğini, cumhurbaşkanlarının her 5 yılda bir halkın oylarıyla seçileceğini ve TBMM oturumlarında toplantı yeter sayısının 184 olarak kesinleşeceğini belirtti. En önemli maddenin cumhurbaşkanını halkın seçecek olması olduğunu ifade eden Arınç, "Bu millet seçerse iyisini, kendine yakışanını seçer. Gül gibi adam seçer" ifadelerini kullandı.

Arınç, referandumun olumlu sonuçlanması halinde yaşanacak değişikleri sıraladıktan sonra salonda bulunan bazı partilileri deyim yerindeyse imtihan etti. Bülenç Arınç, anlattıklarıyla ilgili sorduğu sorulara 2 erkek bir de bayan partilinin doğru cevap vermesi üzerine bu kişilere teşekkür etti. Halkın verdiği karara kimsenin itiraz edemeyeceğini anlatan Arınç, "Referandumda insanların oy kullanmasını teşvik etmeliyiz. Çevremizden başlayarak, mesai arkadaşlarımıza, akrabalarımıza evet oyu kullanmanın önemini anlatarak onları ikna etmeliyiz. Her yerde evet, evet, evet. 'Hayır'da değil 'evet'te hayır vardır. Ne kadar çok oyla referandum sonucu belli olursa halkın gücünü gösterecektir. Türkiye'nin geleceğine milletimiz yön verecektir" diye konuştu.

Referanduma sunulan değişiklik paketindeki, "11. cumhurbaşkanını halk seçer" ibaresi hakkındaki tartışmalara da değinen Arınç, partililere şu çağrıda bulundu: "Bu tartışmalar kafanızı karıştırmasın. O madde değiştirilecek. Değiştirilmese bile hüküm bundan sonraki seçimler için geçerli olacak. 12. cumhurbaşkanını halk seçecektir."



Bu haber 516 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,148 µs