En Sıcak Konular

Ergin'den Baykal'a rakamlarla yanıt!

7 Ekim 2007 21:09 tsi
Ergin'den Baykal'a rakamlarla yanıt! CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın “Türkiye’nin yarısı başka bir metne oy verecek” sözlerine AKP’li Sadullah Ergin yanıt verdi. Ergin gümrüklerde oy kullanan seçmen miktarını açıkladı. İşte Baykal'ı üzecek rakamlar..

AKP, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın, “Türkiye’nin bir yarısı başka bir metne oy verecek” sözleriyle gündeme getirdiği gümrüklerdeki oylarla ilgili tepki gösterdi.

AKP’li Sadullah Ergin, gümrüklerde sadece 550 oy kullanıldığını hatırlatarak, “Toplam seçmen içinde bu rakamı ’Yarısı başka metne oy verecek’ diye ifade etmek komik” dedi. AKP Grup Başkanvekili Sadullah Ergin, Baykal’ın referandumun iptal edilmesiyle ilgili yaptığı açıklamalara cevap verdi. VATAN’a konuşan Ergin, Baykal’ın, CHP Parti Meclisi toplantısı öncesinde belirsizliği aşmak için yapılacak girişimlere destek olacaklarını deklare ettiğini vurgulayarak, “Sayın Baykal, her zaman yaptığı gibi olayı krize dönüştürmeye çalışırken komik duruma düşüyor. Kendisi, iki gün önce bu sorunu çözelim dedi. Şimdi u dönüşü yaptı” dedi. CHP yönetiminin, Anayasa değişikliğine destek veren MHP’yi de etkileme gayreti içine girdiğini savunan Ergin, “Ancak MHP, bu yapıcı tavrını sürdürüyor” ifadesini kullandı.

Baykal’ın, gümrüklerde geçici 18 ve geçici 19. maddelerin yer aldığı anayasa değişikliği paketine oy verildiği, 21 Ekim’de ise başka bir anayasa değişikliği paketine oy verileceğini hatırlatırken kullandığı “Türkiye’nin yarısı bir metne, diğer yarısı başka bir metne oy verecek” sözlerine Ergin şu cevabı verdi: “Gümrüklerde 11 Eylül’den itibaren sadece 550 oy kullanılmış. Bu 550 oy, yaklaşık 40 milyon seçmenin yanında komik kalır. Sonucu değiştirmeyecek bir rakam.” Ergin, YSK’nın seçim sonuçlarına itirazlarda uyguladığı yöntemi hatırlatarak, “Bir partinin adayı 30 bin oy almış, itiraz eden parti 20 bin. İtiraz konusu oylar bin ise bunu yeniden ele almanın bir anlamı yoktur. Geçmişte bu konuda alınan kararlar var.”

Maliyeti 105 milyon YTL

AKP Grup Başkanvekili Nihat Ergün ise referandumun maliyeti konusunda muhalefet partilerinin dile getirdiği “200 milyon YTL harcanacak” açıklamasının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Referandum için şu ana kadar belli harcamalar yapıldığını anlatan Ergün, “21 Ekim referandumunun toplam maliyeti 105 milyon YTL olacak” bilgisini verdi.

Yarın ele alınacak

TBMM Anayasa Komisyonu, AKP’nin Anayasa değişikliği teklifini yarın görüşecek. Komisyondan geçecek olan teklif, 10 Ekim Çarşamba günü TBMM Genel Kurulu’nda ele alınarak birinci tur oylaması yapılacak. Anayasa değişikliğinin ikinci tur oylaması ise Ramazan Bayramı’ndan sonra yapılacak. AKP, ikinci tur oylamayı 16 Ekim Salı günü yapmak istiyor. Teklif, Genel Kurul’da kabul edilmesi halinde aynı gün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayına sunulacak.



Bu haber 347 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,020 µs