En Sıcak Konular

Çelik: 11. Cumhurbaşkanı ifadesini çıkartacağız

7 Ekim 2007 17:33 tsi
Çelik: 11. Cumhurbaşkanı ifadesini çıkartacağız Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve AK Parti Ağrı Milletvekilleri Cemal Kaya, Kerim Aydemir, Hanefi Alır ve Fatma Kotan, Ağrı Halk Eğitim Merkezi'nde AK Partililerle buluştu. Salonda konuşan Çelik ilginç açıklamalarda bulundu..

AK Parti Ağrı Milletvekili Cemal Kaya ise ilk defa halka Meclis'in hazırladığı bir anayasa sunulduğunu ifade etti.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve AK Parti Ağrı Milletvekilleri Cemal Kaya, Kerim Aydemir, Hanefi Alır ve Fatma Kotan, Ağrı'ya gelerek burada Halk Eğitim Merkezi salonunda partililerle buluştu.

Konuşmasına AK Parti'nin seçim zaferlerini anlatarak başlayan Bakan Çelik, partinin seçimlerden bu kadar başarılı olarak çıkmasını "Halkın partiye olan teveccühü" şeklinde yorumladı. Halkın bu güne kadar beğenmediği iktidarları bir sonraki seçimde tepe taklak ettiğini belirten Bakan Çelik, "Eğer halkımız bizden memnun olmasaydı bizi de diğerleri gibi tepe taklak ederdi. Halkımız bizden memnun olmasaydı, bizim oyumuzu artırır, destek verir miydi?" şeklinde konuştu.

Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığına halkın "İşte benim Cumhurbaşkanım" şeklinde yaklaştığını belirten Bakan Çelik, "Anayasada 11. Cumhurbaşkanı millet tarafından seçilir diye geçici bir madde vardı. Cumhurbaşkanı seçildiği için buna gerek kalmadı. Referanduma bu şekilde gidilse bile uygulama şansı yoktur. Ama birileri tekrar 367 meselesi gibi hukuku zorlayarak Türkiye'yi yeni bir krizin eşiğine getirmesin diye o geçici maddeyi oradan çıkartacağız." ifadelerini kullandı.
Halkın kendi cumhurbaşkanını seçmesinin birilerini ve özellikle de CHP'yi rahatsız ettiğini dile getiren Bakan Çelik, buna cevap olarak vatandaşlardan referanduma katılmalarını istedi. Referandum sayesinde cumhurbaşkanlığı seçiminin artık kriz konusu olmaktan çıkacağını belirten Bakan Çelik, milletin kendi cumhurbaşkanını kendisinin seçme hakkını millete iade ettiklerini ifade etti. Ayrıca toplantı yeter sayısını 184 yaptıklarını ve bunu anayasaya eklediklerini belirten Bakan Çelik, böylece kimsenin bir daha Türkiye'yi maceralara sürükleyemeyeceğini dile getirdi.

Haber7'nin haberine göre, Türkiye'nin 1924, 1961 ve 1982 Anayasaları olmak üzere üç önemli anayasası olduğu üzerinde duran AK Parti Ağrı Milletvekili Cemal Kaya ise, "1924 Anayasası Kurtuluş Savaşı'nın zor şartlarında hazırlanırken, 1961 ve 1982 Anayasaları süngülerin gölgesinde hazırlandı. Bugün ilk defa meclisin yaptığı ve halka sunacağı bir anasaya oluşturuldu. Halkımız inanıyorum ki buna sahip çıkacaktır." dedi.

Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen programa AK Parti Ağrı il, ilçe, belde teşkilatlarının yanı sıra çok sayıda partili katıldı. 



Bu haber 302 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,597 µs