En Sıcak Konular

Kemer'de skandal yarışma!

7 Ekim 2007 17:35 tsi
Antalya'daki dansöz kıyafetli çocuk güzellik yarışmasına soruşturma açıldı.

Antalya'nın Kemer İlçesi'nde düzenlenen ve çocuk istismarına zemin hazırladığı eleştirilerine hedef olan ‘Little Miss World 2007’ adlı çocuk güzellik yarışması hakkında, Antalya Valiliği ve Kemer Kaymakamlığı tarafından soruşturma açıldı.

Haber10'un verdiği habere göre, geçen yıl Antalya Valiliği'nin inceleme başlattığı yarışma, bu yıl yine yapıldı. 4-13 yaş arası çocuklara sahnede şov yaptırıldı.

Kemer'e bağlı Tekirova Beldesi'nde bulunan bir otelde Ukraynalı organizatör Natalya Kovolyovo tarafından düzenlenen ve 17 ülkeden yaşları 4 ile 13 arasındaki 35 kız çocuğunun transparan kıyafetler ve dansöz elbiseleriyle podyuma çıktığı ‘Little Miss World 2007’ isimli güzellik yarışması hakkında Antalya Valiliği ve Kemer Kaymakamlığı tarafından soruşturma açıldı. Çocuk istismarına kapı araladığı ve minik bedenler teşhir edildiği gerekçesiyle sivil toplum kuruluşlarının tepkisini çeken yarışmaya ilişkin, Kemer İlçe Emniyet Müdürlüğü podyuma çıkan çocukların fotoğraflarını topladı. Miniklerin 3 saat boyunca jüriye beğenilmek için ter döktüğü ve saat 00.30'a kadar süren yarışmayla ilgili DHA muhabirinin fotoğraf ve görüntüleri de Kemer Cumhuriyet Savcılığı'na iletilmek üzere alındı.

Yarışma geçen yıl da Kemer'de düzenlenmiş ve çektiği tepkinin ardından Antalya Valiliği'nce inceleme başlatılmıştı. Geçen yıl düzenlenen yarışma için de soruşturma açılmış, ancak herhangi bir sonuç çıkmamıştı.

* * *

Dansöz kıyafetli çocuk yarışması tepki çekti

Geçen yıl Antalya Valiliği'nin inceleme başlattığı yarışma, bu yıl yine yapıldı. 4-13 yaş arası çocuklara sahnede şov yaptırıldı.

Antalya'nın Kemer ilçesinde 4-13 yaş arasındaki kız çocukların dansöz kıyafetleri giydirilerek podyuma çıkarıldığı 'Little Miss World 2007' isimli güzellik yarışması düzenlendi. Sivil toplum örgütlerinin tepkisini çeken yarışma Avrupa ülkeleri ve Amerika'da yasak.

Kemer'e bağlı Tekirova beldesinde bulunan Amara Dolce Vita Otel'de düzenlenen 'Little Miss World 2007' güzellik yarışmasına 17 ülkeden 36 kız çocuğu katıldı. Ukraynalı kadın organizatör Natalya Kovolyovo'nun düzenlediği yarışmada minik kızlar ülkelerine özgü kıyafetlerle dans ederken, farklı kostümlerle de şov yaptı. Dansöz kıyafeti ve transparan kıyafetler de giydirilen çocuklar birinci gelebilmek için podyumda ter döktü. Yarışmada Güney Afrikalı 8 yaşındaki Micaela Van Der Merwe birinciliği elde ederken, Belaruslu 13 yaşındaki Liana Gumarova ikinci, Kazakistanlı 6 yaşındaki Rakhat Azirbolova ise üçüncü oldu. Yarışmaya katılan kız çocuklarının tamamına çeşitli hediyeler verildi. Dereceye giren kızlar ise altın ve oyuncak ile ödüllendirildi. Doç. Dr. Psikiyatrist Sefa Saygılı, konuyla ilgili olarak, bu tür organizasyonlarda cinsel bir meta gibi gösterilmesinin çocuklarda ömür boyu sürecek psikolojik problemler oluşturabileceğini söyledi. Özellikle dansöz ve transparan kıyafetlerin giyilmesinin olayı daha da vahimleştirdiğine dikkat çeken Saygılı "Çocuk pornosu düşkünlerinin böyle bir organizasyonu kaçıracağını sanmıyorum." dedi.

Ruhsal gelişimi de etkiliyor

Sefa Saygılı, sözlerine şöyle devam etti: "O yaşlarda birinin vücudunu sergilemesi ruhsal gelişimini zedelediği gibi aynı zamanda beğenilmek için güzel olunmak gerektiği fikrine inanmasını sağlar. Bu çocuklar büyüdüğünde hep dişiliğiyle güzelliğiyle ön planda olmak ister. Sevilmek, istenilmek için güzel olması gerektiğine kendini inandırır. Sonuçta artık günümüzde görmeye alışık olduğumuz manzaralar ortaya çıkar. Daha 17 yaşına gelmeden çocuk fizikî görüntüsüne çok dikkat ettiği için ya beslenme problemleri yaşar ya da psikolojisi ciddi biçimde bozulur. Çok yanlış bir uygulama. Bu çocuklara hayatta sevilmek ve istenmek için güzel olmak değil, dürüst, erdemli, çalışkan ve sevecen olmak gibi değerlere sahip olmak gerektiği nasıl anlatılacak?" Psikolog Alanur Özalp ise "Ne amaçla düzenlendiği tartışma konusu olan böyle bir yarışma, çocuğun hayata bakış açısını tamamen değiştirir." dedi. Özalp "Kesinlikle 14 yaşından önce güzellik yarışması yapılmamalı. Çocuğun açık olmasından ziyade dansöz kıyafeti giydirilmesi son derece sakıncalı. Çünkü toplumumuzda dansöz kıyafeti hiç de hoş olmayan çağrışımlar doğuruyor." dedi.



Bu haber 755 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,374 µs