En Sıcak Konular

Aydın, beraat edeceğini nerden biliyordu?

7 Ekim 2007 16:47 tsi
Aydın, beraat edeceğini nerden biliyordu? Yüce Divan’da yargılanırken önceki gün beraat eden eski Bayındırlık Bakanı, MHP’li Koray Aydın, beraat kararını 1.500 kişiye iftar vererek kutladı. Aydın beraat eder etmez gerçekleşen bu kutlama 'beraat edeceğini nerden biliyordu?' sorusunu

Yüce Divan’da 216 yıl hapis istemiyle yargılanırken önceki gün beraat eden eski Bayındırlık Bakanı, MHP’li Koray Aydın, beraat kararını 1.500 kişiye iftar vererek kutladı. Koray Aydın'ın beraat etmesinin ardından hemen yapılan bu kutlama akıllara akıllarda soru işareti bıraktı.  'Aydın, beraat edeceğini biliyor muydu?' sorusunu gündeme getirdi.

Gölbaşı Gölan Tesisleri ve Patalya Hotel’deki iftara MHP Genel Merkez yöneticileriyle milletvekillerinin katılmaması dikkat çekti. Beraat kararının, siyasi linç peşinde koşanlara atılmış bir şamar olduğunu söyleyen Koray Aydın, aktif siyaseti sürdüreceğini belirtti. Aydın, verdiği iftar yemeğine bu kadar yoğun bir katılım beklemediğini, yüksek katılımdan memnuniyet duyduğunu söyledi.

BERAAT EDECEĞİMDEN EMİNDİM: "Beraat edeceğimden bir an bile tereddüt etmedim. Açılan davanın siyasi bir komplo davası olduğunu, suçsuz olduğumu biliyordum. Beraat edeceğimden de adım kadar emindim" diyen Aydın, "1500 ülkücü yandaşına" şu mesajları verdi: "Hakkımda açılan davanın içi boştu. Bunu bildiğim için zaman zaman kendi kendime ’Ben niçin yargılanıyorum’ diye sordum. Ama zararı yok, Musa Peygamber de yargılanmış, İmam-ı Azam da hapse atılmış. Ben de bu davayı ve hayatımın bu dönemini böyle bir imtihan olarak görüyorum. Dava sürecinde vefa ve dayanışmanın en güzel örneklerini de gördüm, vefasızlığı ve ihaneti de gördüm. Rabbime şükrediyorum, bir ömür boyunca öğrenilemeyecek tecrübeyi, bu üç yılda kazandım. Bu işin peşini bırakmayacağız, siyasi komplo düzenleyip, bize çamur atanlardan hesap soracağız."

AKTİF SİYASETE MECBURUM: Aktif siyasete döneceğini belirten Karay Aydın, "Ülkücülerden büyük bir vefa ve dayanışma örneği gördüm. Bu, bana çok büyük moral sağladı. Siyasetçi olarak bu desteği aldım, yoluma devam edeceğim" dedi. AKP hükümetini "Herşeyi güllük gülistanlık gösteren sanal alemi bir gün çökecek ve ne yazık ki altında yine halk kalacak" diye eleştiren Aydın, gerçeğin halk tarafından algılanması için halkla iç içe çok daha aktif mücadele gerektiğini sevundu.

BAHÇELİ ARAMADI: Beraat kararından sonra MHP Meclis Grup Başkanvekilleri Oktay Vural ve Mehmet Şandır’ın kendisini aradığın ancak Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin (O saate kadar) aramadığını söyleyen Koray Aydın’ın, önümüzdeki dönemde MHP’de liderliğe soyunabileceği ve Bahçeli’ye rakip çıkabileceği kulislerde konuşulmaya başlandı. Aydın’ın son duruşmasına ve iftar yemeğine katılanların da Bahçeli yönetimine muhalif isimler olduğu gözlemlendi.

Eşi: Bu kararı bekliyorduk

MHP’li eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın’ı eşi Gönül Aydın, iki buçuk yıl süren davada hiçbir duruşmaya katılmadı ve sadece kararın açıklanacağı duruşmaya katılmayı tercih etti. Karar duruşmasına oğulları ile birlikte katılmayı tercih eden Gönül Aydın, "Çok mutluyum. Çok zor bir dönem geçirdik. Ama eşime hep inandım ve güvendim. En son duruşmaya geldim. Bu kararı bekliyorduk" dedi. Gönül Aydın dostlarının daha Yüce Divan’dan ayrılmadan "gözün aydın" telefonları ettiğini söyledi. Gönül Aydın, duruşma sonrası da eşine sarılarak, kutlayan ilk kişi oldu.

kaynak: Hürriyet

 



Bu haber 3,317 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,846 µs